Jan_S zgadza sie, tam w rondelku jest ogień:)
Dzisiaj 2 foty z ulicznego bazaru:
33. Muzułmański mięsny , więc króluje baranina:
Załącznik 115879
34. i mały oportunista kontrolujacy rewir:
Załącznik 115880
pzdr!
Wersja do druku
Jan_S zgadza sie, tam w rondelku jest ogień:)
Dzisiaj 2 foty z ulicznego bazaru:
33. Muzułmański mięsny , więc króluje baranina:
Załącznik 115879
34. i mały oportunista kontrolujacy rewir:
Załącznik 115880
pzdr!
świetne zdjęcia, 27 i 29 z tych ostatnich to mi się najbardziej podobają.
oportunista super :)
witam,
Niżej dzisiejsze kwadraty. Miałem otwarcie uczelnianej 'olimpiady', przynajmniej do czasu aż się rozpadało...
35. Plac sportowy, wszystko jak na zawodowej olimpiadzie, było wprowadzenie drużyn (wydziałów), były przemówienia, były oklaski...
Załącznik 115912
36. Szef mojego szefa, więc chyba i mój:). Zamiast siedzieć z resztą VIPów na scenie wolał biegać po okolicy z canoniakiem, i chwała mu za to...
Załącznik 115913
37. oczywiście w połowie ceremonii musiało się rozpadać i imprezę przerwano. Prawie wszyscy się zawinęli, ale nie oni. Oni twardzi są;) Mieli przygotowany pokaz i go wykonali, mimo wrogiej pogody! Opłacało się, panny schowane pod parasolami były zachwycone ;)
Załącznik 115914
Dla mnie 'olimpiada' oznacza wolne, więc mam nadzieje że przerwaną ceremonię zaczną od nowa za 2tygodnie, następny czw i pt to oczywicie wolne- majówka, której udanej wszystkim życzę,
pzdr!
To ostatnie świetne (chociaż ciut ciaśniej bym od góry kadrowała). To jakaś szkoła wojskowa jest?
łojesu, oczywiście że ciaśniej, Każdy poza mną chyba by przyciął tę górę, powiedzmy lekko nad bramką...
Ja sobie kwadraty na dziś wkręciłem i mamy tego efekty:lol:
Uczelnia nie jest wojskowa, ale była ceremonia wciągania flagi narodowej, więc oficjalnie było, a do tego studenty mundurowe/reprezentacyjne tu są;).
37. to 'normalni'(cywilni) studenci, ale udzielają się w jakimś klubie czy innyhc paramilitariach. Swoją droga każdy student zanim rozpocznie 1szy rok to ma we wrześniu szkolenei militarne, cos jak przysposobienie obronne w PL.
pzdr
2. miazga! :grin: chciałbym na Twoich zdjęciach poznać kulturę i charakter tych ludzi (Chińczyków). Ciekawe czy uda Ci się coś takiego przekazać :)
Fajny ten facet moknący, ma taką odpowiedzialną minę i niezależnie o czym duma, to wsiąka w beton. Musi to jakaś ważna persona, bo wszyscy z szacunkiem na obrzeżach, a on na środek i kombinuje z poważną miną na twarzy.
Jakże inne te Chiny są niż na kolorowych odbitkach - propagandówkach maoistowskich, których krocie oglądałem przed konsulatem chińskim w gablocie, na których ludzie byli jednakowo ubrani i jednakowo radośni. Się zastanawiałem - nie może być, wszyscy jednakowi?
Swoją drogą Autorze, to chyba przebywasz w cieplejszym regionie Chin, bo drzewa już liściaste i deszcz nie zimny.
witam,
Ja tylko robię zdjęcia, co kto z nich wyciągnie to kwestia indywidualna;) Co do charakteru to nie lubię przypisywac całemu naordowi takich czy innych cech, uogólnienia bywają niebezpieczne;)Cytat:
chciałbym na Twoich zdjęciach poznać kulturę i charakter tych ludzi (Chińczyków). Ciekawe czy uda Ci się coś takiego przekazać :smile:
W Polsce jeszcze się nie zazieleniło?:shock: Ja mieszkam w środkowych Chinach (Henan), klimat porównałbym do polskiego- 4 dość klarowne sezony, nie mamy tu pory deszczowej jak południe.Cytat:
Swoją drogą Autorze, to chyba przebywasz w cieplejszym regionie Chin, bo drzewa już liściaste i deszcz nie zimny.
ostatki z uczelnianej olimpiady
38. Tych państwa to jednym uchem słyszę o 6.40 jak sie tarabanią w drodzę na próbe. Na szczęście nie codziennie.
Załącznik 116052
39. Do tej części 'imprezy' są 'szwadrony' delegacyjne(mundurowe), o które ktoś pytał:
Załącznik 116053
40. Za pannami mundury sznurem:wink:
Załącznik 116054
pzdr!
PS
37 to faktycznie jeden z 'bonzów' uczelnianych;)