A sterowcem byś się nie przeleciał ? - mój tata tam stoi...:-P
Wersja do druku
zarosiały... Doctore pomyśli nad tematem.
Dottore, mroczne, czy rozjaśnione, mgliste, ponure, udziwnione, skolażowane, czy naturalne, kompozycyjnie skoncentrowane, czy rozdystrybuowane, wszystkie foteczki oferują wiele, przyciągają nie tylko wzrok, lecz i szare komórki.
Nie mogę się powstrzymać, by kilka słów nie skreślić
13 - Pierwsze co przyciągnęło moje oko, to sztuczka z rowerzystą na krawędzi krokwi, a drugie, to dbałość o przedpole, kępy trawy jak żywe - falujące, połyskujące, intrygujące. Świetnie rozsyłane światełko z nieba.
14 - Straszydełko na mostku na tle baszty jest niesamowite, białe oczy, w tle białe kwiatuszki soczystych ziół, tymczasowość mostka, wyniosłość, zrujnowana obronność baszty, jasne poręcze wskazujące kierunek do tajemnicy. Światełko na szatach zacne.
15 - Drabina do Afryki jest świetna. Na nieżyciodajnej pustce po przypływie jedyna szansa dla człowieczka. A ten jakby się wahał. Deliberuje, taksuje, ni kroku do przodu.
16 - Szczurkowy serek, to prawie przypowieść. Zwierzątko w pięknej pozie, ogon wyrobiony i bardzo mi się podoba jako element kompozycyjny.
Dalej nie mam siły, foteczki powalające. Dla mnie brzmieniowo najpiękniejsza jest 20, z tymi słoniami. Dudnią dostojnie, a w tle potężna symfonia szarych błękitów.
Dottore, w ogóle Twoje fotki mi dźwięczą, grają, nieraz zawodzą, nieraz syrenią, nieraz zadźwięczą jak talerze, bez końca, jak rozsypane na kamień halerze, posępne bywają jak brak złotówki, nadziejne jak perspektywa stówki, ostre bywają jak brzeszczot kosy, wibrują światłem jak skrzydła osy.
Pzdr, TJ
Mam swoją niszę wśród Twych prac i dobrze się w niej czuję. Np. taka dziewczynka z balonikiem, czy ten pociąg PR relacji Laskowice Pomorskie-Londyn...
Wybiórczo podchodzę, wszak jest w czym wybierać :) Dzięki.
17 i 20 genialne:grin:
Dzieki serdeczne. Tadeuszu klaniam sie. Dziekuje za post i poswiecony czas:)
17 - zdecydowanie na plus od reszty.
Czekam na B&W :)
T.
Świetne 20-tka mnie rozwaliła ale 17-te jest chyba najlepsze... ciężko coś wybrać.