Odp: Czysta potrzeb redukcja czyli z 25-tką po Pradze
Trochę "efekciarstwa" do tej sztampy dorzuciłeś :wink:.
Ja dziękuję Ci za podzielenie się takim doświadczeniem. Większość osób jako stałkę do zwiedzania miasta wybrałaby 17tkę. A tu wychodzi, że 25 też się zupełnie nadaje do takich celów.
17-stki niestety nie mam i pewnie jeszcze jakiś czas mieć nie będę bo czekam na obiektyw ze światłem 1,4. Tak, jestem przekonany że kiedyś, może za jakieś dwa lata takie coś pojawi się w sprzedaży. Zastanawiałem się nad 20/1,7 który naprawdę zacnym obiektywem jest a po zakupie 25tki popadł trochę w niełaskę. Jednak wybrałem standard... Może następnym razem zdecyduję się na inne szkło?
Kiedyś, przy wejściu na most zrobiłem ciekawe zdjęcie. Na prawo od mostu jest synagoga żydowska. Wyszło wtedy z tej świątyni sporo żydów w czarnych szynelach, czarnych kapeluszach i z dłuuugimi pejsami.
Poprosiłem jednego abym mógł zrobić pamiątkowe zdjęcie jego i córki. Popatrzył na mnie z obrzydzeniem, ale jak dodałem że pamiątka tylko dla mnie i na dokładkę z murzynem - roześmiał się i zgodził.
Wyszło niebanalne zdjęcie małego białego kurczątka pomiędzy dwoma "czarnymi" :)
i masz też fajne wspomnienie :)
ja nie mam wyczucia do streeta, a tam aż prosi się by złapać w kadr choćby "naganiaczy" na rejsy statkiem po Wełtawie, turystów robiących zdjęcia tabletami, kelnerów roznoszących piwo w piwnych ogródkach czy w piwiarniach...
Sporo się dzieje, ale ja nie mam odpowiedniego dystansu by obcych ludzi fotografować i ich zdjęcia potem pokazywać. I owszem, trzy takie zdjęcia z Mostu Karola dałem, ale to było wszystko co w tym temacie uczynić byłem zdolny a i tak mam wobec tych osób wyrzuty sumienia
Fajnie, że doprowadziłeś relację do końca bo nie wszystkim się to udaje. Mnie się podobało - dzięki i czekam na kolejne :-)