Odp: M.ZUIKO DIGITAL ED 60 mm 1:2.8
Jest nawet foto "słynnej" pięciozłotówki i loga nikona, oj będzie się działo.. :mrgreen:
Nie no, nawet łepek ludzika lego jest! Jak nic skopiowali z mojego wątku.. :D :D :D
Cytat:
Zamieszczone przez
pamaru
Jest nawet foto "słynnej" pięciozłotówki i loga nikona, oj będzie się działo.. :mrgreen:
Nie no, nawet łepek ludzika lego jest! Jak nic skopiowali z mojego wątku.. :D :D :D
Co ma się dziać? Nie ma złych szkieł makro i nie sądzę, żeby Olek był wyjątkiem. Będzie dobrze :)
* Equivalent to 2X magnification on a 35mm camera.
No to czekamy - ale obawiam się że to będzie kolejny kwiatek do koszyczka.
To chyba po prostu jest świetny obiektyw :).
A mała matryca zachęca do robienia makro.
Cytat:
Zamieszczone przez
jendrusz
No to czekamy - ale obawiam się że to będzie kolejny kwiatek do koszyczka.
To chyba po prostu jest świetny obiektyw :).
A mała matryca zachęca do robienia makro.
Nie ma się czego obawiać , całkiem przyzwoity obiektyw makro. Nie dla mnie, ale jak ktoś potrzebuje, to pojawił się fajny kompaktowy sprzęt ze świetną funkcjonalnością.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Nie ma się czego obawiać , całkiem przyzwoity obiektyw makro. Nie dla mnie, ale jak ktoś potrzebuje, to pojawił się fajny kompaktowy sprzęt ze świetną funkcjonalnością.
W rzeczy samej, tylko za ta przyjemnosc poki co karza sobie slono placic i nie wszystkich portfele to przetrawia.
~5kpln to niemala suma, a i jakas alternatywa w tych pieniadzach tez jest.
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
~5kpln to niemala suma
Ne wiedziałem że ten obiektyw jest taki drogi...
Cytat:
Zamieszczone przez
easy_rider
Ne wiedziałem że ten obiektyw jest taki drogi...
No tak nie wiedzialem, ze samym obiektywem mozna zrobic zdjecie...
Ale jak ktos sie uprze to faktycznie, chociaz nawet te ~2kpln, ktore trzeba zaplacic za niego powoduje, iz ma rowniez konkurentow.
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
W rzeczy samej, tylko za ta przyjemnosc poki co karza sobie slono placic i nie wszystkich portfele to przetrawia.
~5kpln to niemala suma, a i jakas alternatywa w tych pieniadzach tez jest.
pozdro
Ależ ja się zgadzam. W końcu do makro za 1800 można kupić nawet Sigmę 150/2,8, ale są znakomite inne rozwiązania, poczynając od odwrotnie mocowanego Heliosa , poprzez m42, po mieszki, Raynoxy i inne konwertery, dla każdego coś dobrego i na miarę jego budżetu...
A dla chcących coś od Olka , pożądających AF, nie liczących kosztów lub lubiących nowe technologie, czy lubiących wygode to systemowe szkiełko jest bardzo dobrym rozwiązaniem.
ciekawe czy pojawienie się w sprzedaży 60/2,8 wpłynie na spadek ceny panasonicowej 45/2,8 makro?