Odp: M.Zuiko Digital 15mm f/8.0
Olympus chyba sni:wink::wink:Zamiast brac pod uwage co setnego polaka i jego zdanie to bierze co setnego chinczyka.Przecie nie od dzis wiadomo,ze chinczyk kupi,pstryknie fotki i bedzie zadowolony.A my?,a my jak to my,Bedzie za drogie,za plaskie,za male,za ciemne,jako tele to to nie,jako szeroki tez to nie.Kurde nie moga wymyslec szkla 6-400 ze swiatlem 1,4 za czysta zloty:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:.I po miesiascu opuscic na 195,50zl:-P
biorę - oczywiści po przecenie
Cytat:
Zamieszczone przez
tojaro
:) dzięki, z camera obscura też fajne wychodzą zdjęcia, ale żeby od razu z logo "Olympus". Tłumaczyć te plastikową nasadkę można masą przymiotników ale cudakiem i tak pozostanie, z którego sobie inne forma mają temat do zabawy
Widziałeś sample? Zaczekajmy.
Wbrew pozorom stałoogniskowy szeroki kąt pracujący na hiperfokalnej z f=8 przy bardzo ładnym 400iso ma znacznie więcej sesnu niż się wydaje typowym forumowym fotoonanistom :)
Byłby też to pierwszy obiektyw, który przykręciłbym dziecku albo cioci, która chciałaby popstrykać na wycieczce.
Cytat:
Zamieszczone przez
Janko Muzykant
Widziałeś sample? Zaczekajmy.
Wbrew pozorom stałoogniskowy szeroki kąt pracujący na hiperfokalnej z f=8 przy bardzo ładnym 400iso ma znacznie więcej sesnu niż się wydaje typowym forumowym fotoonanistom :)
Byłby też to pierwszy obiektyw, który przykręciłbym dziecku albo cioci, która chciałaby popstrykać na wycieczce.
Szybki. GO od 1 m do + nieskończoności.
alibo od 25 cm do 25 metrów - nie wyliczam pokazuję tylko jak dużę GO może być...
Naciśnięcie guzika powoduje zrobienie dobrego zdjęcia. żadne czekanie aż AF złapie, czy trafi gdzie trzeba itp itd..
Do tego dorzucimy używalne ISO słonko i szalejemy :)
Kwestia co będzie w środku czy obiektyw dający jakość czy plastikowe soczewki...
Czuję, że po premierze tego "obiektywu" pojawi się na forum jeszcze więcej bardzo kiepskich zdjęć.
wolałbym 10mm f8, to dopiero były fajny naleśnik.
15 f8 jeśli będzie tanie nie jest złe, do widoczków czasem się nada, wszystko zależy jaki da obrazek.
Ja bym wolał obiektyw w którym sam mogę zdecydować czy chcę 1.4 czy 8 czy16 czy 22 :)
Cytat:
Zamieszczone przez
dobas
Ja bym wolał obiektyw w którym sam mogę zdecydować czy chcę 1.4 czy 8 czy16 czy 22 :)
Tak.Ty,ja i jeszcze kilku.A ilu co sesje wali nawet nie wie co to i do czego te 1,8;5,6 czy 11 albo 22
pewnie dobrze prawicie, tylko ciekawi mnie cena. Ile toto może kosztować, dlaczego tak drogo no i niby kolejny obiektyw do torby stalek. A może by tak fajny zoomik, o trochę większym zakresie niż ten od panasonica - poczekam
no, ileż to razy w górach proszą mnie o zrobienie zdjęcia: lustrzanka (różnych wiodących) + kit + ustawienie na auto... no i w jasny dzień dobre światło i lampa wbudowana włączona...