Odp: obraz - obrazem za każdym razem
107-110 podobają mi się. Jedyne co irytuje to - wybacz szczerość - pretensjonalne, wręcz grafomańskie tytuły. W dodatku nr 110, który najbardziej mi się podoba, ma najgorszy tytuł. Fajnie mieć poczucie własnej wartości(w przypadku omawianych zdjęć - uzasadnione), jednak o "doskonałości kompozycji" to jednak widzowie powinni się wypowiadać i odautorska suflerka wydaje mi się zbędna. Pomijam fakt, że konstrukcja słowna składająca się wyłącznie z trzech rzeczowników to stylistyczne kuriozum.
dzięki za odwiedziny : ) dzarro i tytuły - nie starał bym się w nich szukać ni to gramatycznej poprawności ni to megalomanskiego wydziwęku - stanowią one tylko i wyłącznie pomoc (lub nie) we właściwym odbiorze zdjęcia (chociaż przyznam że nie zawsze wychodzi mi właściwy dobór nazewnictwa).
korzystając z okazji WSZYSTKIM SPOKOJNEGO I SZYBKOSTRZELNEGO ROKU ; )
poniżej delikatnie podrasowane fajerwerki z wczoraj : )
112. Baletnica
113. Oaza spokoju
114. Starcie żywiołów
115. Razem
116. Świetliste tornado
Pozdrawiam
Mam nadzieje że nikt z pokazanych poniżej nie będzie żywił urazy : )
Zdjęcia bardzo mocno obrobione - chciałem osiągnąć efekt "brudnych zaszumionych kontrastowych" ujęć - tak sobie zresztą wyobrażam tamte czasy - efekty poniżej : )
117. Gotowy ?
118. Przesłuchanie
119. Świeżak
120. Pogardliwy
121. As w rękawie
122. Intrygująca
Pozdrawiam
Z fajerwerków to 113 najbardziej mi się podoba. Co do serii "hitlerowskiej" -------Świetna.
Moze idz w kierunku tym jak bys znalazl stary wywolany film i odbitki z niego,co przelezaly lata w zamknietym blaszanym pudelku.
Moze tak by to bylo??Załącznik 77949Załącznik 77950a moze jeszcze lepiej
Fajerwerki różnorodnością efektowne :) "Stawka większa niż życie" obróbką pasuje do tematyki - wolę jednak oglądać krótsze serie, wtedy łatwiej odnieść się do pojedynczych fotografii ;)
112 z fajerwerków
Niemcy fajnie ale jeśli maiało być stylizowane to za dużo szczegółów i jakość za dobra. Ale fajne są.
pozdrawiam
Swietliki fajne a wrzutka militarna miodzio :-)
Dzięki za komentarze : ) - nie poradziłem sobie ze stylizacją i teraz już to widzę - wyciągnąłem trochę wniosków z tego co napisaliście i popsułem jakość + ostrość i dodałem stylizacje rodem ze starej szafy i troszkę łagodnego szumu i wyszło coś takiego ; )
123. Sierżant
124. "Gieroj"
125. Mąż i ojciec
126. Ubezpieczenie w ręce
127. American hero
zmierzyłem się jak najlepiej potrafie z instalacją w centrum wrocławia obok której przejeżdzam niemal codziennie - ciekawe co powiecie ?
/poza konkursem/
128.
129.
130.
131.
132.
Pozdrawiam