A ja sprawdzałem kolejne i ostrość jest jak w wielu przypadkach znakomita.
Wersja do druku
Możesz wskazać zdjęcie, na którym widzisz znakomitą ostrość?
Albo obiektyw, którego użyli jest walnięty, albo ten kit to zupełna lipa. Wrrrrrr, a ja się zasadzam na ten zestawik. Czekam na wyjaśnienie...
Wezcie poprawke, ze to wysokie iso, pewnie odszumiarka wlaczona, duze kontrasty i wszystko jasne, nie ma co sie czarowac....
pozdrawiam serdecznie
Janek
dlaczego "pewno"? przeciez napisali, jak to zwykli czynić:
Cytat:
Przypominamy, że zdjęcia zapisywane są w formacie JPEG, w najlepszej jakości oferowanej przez aparat. W stosunku do ustawień fabrycznych wyłączone zostało odszumianie, a wyostrzanie ustawione na poziom minimalny. Podczas wykonywania zdjęć włączona była stabilizacja obrazu.
Czyli gosciowi co robil i obrabial te fotki powinni pare kiji po ***** wlepic i zakazac robienia zdjec do konca zycia.Sa tacy ,to tak jak moj ziec-nawet wode na herbate przypali.
Nie oglądałem nawet tych sampli, ale z tego co piszecie tu i w komentarzach zatrwożeni innosystemowcy to niezłe jaja/wpadka optycznych.
Więc imho albo idą na licznik albo ktoś komuś... uszkodził aparat/zestaw :mrgreen:
Ten kit to straszna lipa, wszędzie aberracje, ja na to mówię ładne firanki :) Obiektyw musi być nie dokładnie złożony bo zawsze ucieka ostrość, jak nie z lewa to z prawa, brak dokładnego ogniskowania spowodowany niesymetrycznością soczewek.