Odp: Pstryki ignoranta czyli romans z "sześćsetdwudziestką"
Cieszę się że zajrzeliście, rozumiem iż za jakiś czas jak będę chciał podłubać w nosie albo puścić bąka to koniecznie wcześniej telefon do prawnika czy ktoś nie pozwie mnie o utracone korzyści. Gorąca kawa w Mc'Donald to teraz mały pikuś :?:
Panorama przedstawia Gomerę widzianą z Teneryfy. Wiem, wiem - wyspy Kanaryjskie, mekka turystów z całej Europy, komercja, hotelowce i tłumy ludzi. Jest to prawda, ale tylko częściowo. Ja po piętnastu minutach leżenia przy basenie zaczynam się potwornie nudzić i dlatego mniej więcej od dziesięciu lat wszystkie swoje wyprawy organizujemy sami i nawet w tłocznych i oklepanych miejscach staramy się być tam gdzie mało kto zagląda. Tym razem było podobnie. Zaczęliśmy na Teneryfie (ze względu na połączeni lotnicze) i następnego dnia rano lot lokalnymi liniami na Gomerę:
Na Gomerze żeyje około 80 000 ludzi i z tego co wyczytałem są tylko trzy hotele dla turystów. Oczywiście na wybrzeżu od strony Afryki pogoda z reguły jest wyśmienita,
56. 57. 58. Marzenia turysty:
...jednakże wystarczy wdrapać się na górę żeby podziwiać gąszcz lasów laurowo-wrzosowych, temperatura spada do 11 stopni, robi się chmurnie, deszczowo,
59. 60. Park narodowy ( wysokość nad poziomem morza - 1200 m)
... czasami tylko jak wiatr przegoni chmury można dostrzec błękitne niebo:
Kanary pięknie pokazane, kukuruźniak ichni pęknie malowany.
Pozdrawiam AP.
Napisz coś więcej o szukaniu ustronnej kwatery - gdzie szukacie informacji , rezerwacji itd. itp.
Dzięki że zajrzałeś, najpierw musisz usiąść i pomyśleć,
....potem zgodnie z radami Mirka wyciągasz termos i czekasz na te 15 minut, które w końcu nadchodzą,
Tak na poważnie to przeloty kupujemy zawsze w Luftwafe:
http://www.lufthansa.com/online/portal/lh/de/homepage
hoteli szukamy tutaj:
http://urlaubswelt.neckermann.de/?s_...Start_TOP_Navi
przeloty pomiędzy wyspami kupiliśmy tutaj (nie rezydenci nie mogą pływać miedzy wyspami wynajętym samochodem a tak jest taniej):
http://www.edreams.com/
samochody tutaj (na każdej wyspie inna firma, która oferowała najlepszą cenę):
http://www.carhire3000.com/
Litr benzyny bezołowiowej 98 kosztuje około 1 Euro, musisz zabrać buty do łażenia po górach, dobrą kurtkę z membraną i plecak. Na dole temperatura - 27 stopni, na Roque de los Muchachos (LaPalma, 2400 m n.p.m) było 7 stopni, lał deszcz i wiało z 80 km/h.
64. Roque de los Muchachos - teleskop w obserwatorium astronomicznym:
Jak zjedziesz na wybrzeże, ponownie robi się miło, ciepło, przyjemnie,
C.D.N.
Cudne fotki kolego i bardzo ciekawe informacje zaserwowałeś.
Jak widzę z wątku kolegi robi się niezły przewodnik. :grin:
A i zdjęcia ciekawe, najbardziej podobają mi się 56. i 60.
Dzięki Mirek54 za cenne informacje , 2000€ piechotą nie chodzi, :) też miałem Ajfle na różnych ogólnodostępnych portalach typu picassa po których łatwo można byłoby mnie namierzyć, ale już wykasowałem :grin:
Jeszcze raz dzięki
Wieeeelki szacun
Pozdrawiam
2 załącznik(ów)
Dawno mnie tu nie było, nie wiem czy z braku czasu, z lenistwa, czy też z jednego i drugiego. Mam nadzieję że mój poziom ignoranctwa na przestrzeni ostatnich kilku miesięcy spadł chociaż odrobinę :?: W załączeniu parę kiczyków.
66. Fabryka soli.
67.
68.
69. Strażnik latarni na służbie.
70. ... a tu drugi.
71. Jegomość z trąbką.
72. i 73., dwie kiczowate panoramy:
Załącznik 67800 Załącznik 67801
Brawo, świetne zdjęcia :)
Fajne te fotki, składaj tekst i jedziemy z przewodnikiem "dla zdrowo myślących".