Odp: Poczatkujaca! Porady prosze:)
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
...A jak by fotka byla robiona 30 lat temu to teraz by tak wygladala.Jeden by krzyczal ze za rozowa a drugi by podziwial klimata trzeci glowa by pokiwal drapiac sie po brodzie(nieogolonej):grin::-P
Możesz mi przypomnieć która błona dawała takie kolorki? Fajnie to wygląda, może, jeśli jeszcze produkują , czasem ja założę do anologa do rodzinnych zdjęć?
Cieplutkie kolory, fajnie to wygląda.
Pozdrawiam AP.
To był raczej efekt dawany przez papier :)
Miały być porady, to się pomądrzę: zwracaj uwagę na tło i nie czyń z dziecka rogacza, chociaż przyznam, że na pierwszej fotce wyszło nawet zabawnie :)
Też mi się wydaje ,że to papier,
ja na ORWO robiłem i też tak wychodziło,
ale strasznie młody wtedy byłem, no i pierwsza styczność z fotografią,
więc za dużo nie powiem :grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
ą To był raczej efekt dawany przez papier :)
Miały być porady, to się pomądrzę: zwracaj uwagę na tło i nie czyń z dziecka rogacza, chociaż przyznam, że na pierwszej fotce wyszło nawet zabawnie :)
Tło faktycznie kiepskie ale to nie była planowana sesja tylko taka spontaniczna do "rodzinnego albumu" :D Ale bardzo mi sie podoba ta energia jaka płynie z dzieciaczka więc poddałam te zdjęcia do oceny:) Ale rogacza??? Nie rozumiem:???:
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
A co do tego czerwonego to ja je tak bym widzial,ale czerwonego tam wcale nie ruszalem
Załącznik 54003
Tutaj buzia najlepiej wygląda, ale za to na koszulce i na wacie lekko zielono się zrobiło ;)
Niemniej to chyba najlepsza wersja jak na razie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Ja tam lubie duze rozmiary,mnie nie przepraszaj:wink:.A co do tego czerwonego to ja je tak bym widzial,ale czerwonego tam wcale nie ruszalem
Załącznik 54003.A jak by fotka byla robiona 30 lat temu to teraz by tak wygladala
Załącznik 54004.Jeden by krzyczal ze za rozowa a drugi by podziwial klimata trzeci glowa by pokiwal drapiac sie po brodzie(nieogolonej):grin::-P
A Mirek jak to Mirek jak zwykle najtrafniejsze korekty. Super! Widzac takie poprawki człowiek od razu się motywuje :) Dziekuję :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Aliciax
Tło faktycznie kiepskie ale to nie była planowana sesja tylko taka spontaniczna do "rodzinnego albumu" :D Ale bardzo mi sie podoba ta energia jaka płynie z dzieciaczka więc poddałam te zdjęcia do oceny:) Ale rogacza??? Nie rozumiem:???:
Te dwie rurki wystające z głowy skojarzyły mi się z koziołkiem, może to tylko nadmiar wyobraźni :). Generalnie unika się słupów, drutów, rurek wyrastających z głowy. Jak nie możesz tego uniknąć, to otwórz bardziej szkło i rozmyj tło.
No teraz to i ja zrozumiałam :D
Cytat:
Zamieszczone przez
Conchitta
Tutaj buzia najlepiej wygląda, ale za to na koszulce i na wacie lekko zielono się zrobiło ;)
Niemniej to chyba najlepsza wersja jak na razie.
Mozesz mnie zabic z calej sily,ale kroplomierz pokazuja rowne wartosci-u mnie jest szaro i bialo.
Tak to efekt czasu i niedoskonalosci obrobki na papierze w tamtych czasach.Mysle,ze po odbielaniu bylo niewystarczajace plukanie i niepotrzebne plukanie po garbowaniu(ale parujaca formalina gryzla troche po oczach).To byly czasy.Teraz jak patrze na swoje fotki to wlasnie maja taki odcien.Az se akcje zrobilem i te dzisiejsze sobie postarzam z braku zajecia,bo ilez mozna na urlopie nic nie robic
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Mozesz mnie zabic z calej sily,ale kroplomierz pokazuja rowne wartosci-u mnie jest szaro i bialo.
Na lewym ramieniu faktycznie,
miałem na myśli prawą stronę,
ale buzia rzeczywiście bardziej naturalnie wyszła..
Ps.:Przepraszam właścicielkę tematu za offtop :wink: