Gratki, czekamy na relacje...
Sam dzis mierzylem sie do macania w macalni, jakos czasu nie bylo, moze w czwartek pikne pare fotek, kusi.
pozdrawiam serdecznie
Janek
Wersja do druku
Gratki, czekamy na relacje...
Sam dzis mierzylem sie do macania w macalni, jakos czasu nie bylo, moze w czwartek pikne pare fotek, kusi.
pozdrawiam serdecznie
Janek
Ja jako ze szukam sprzętu do spotingu poproszę rawy z 300mm panasonikowego zuma, jesli to mozliwe :)
pozdrawiam
To ja się dołączam! Bo jak nie, to zostaje mi 70300 z przejściówką.
Wyklikane z mobilka
No i bylem w macalni:)
Pan z obslugi powiedzial, ze nie moze dla mnie go wlaczyc, bo nie maja akumulatorow do aparatow z wystawki, Z E N U A tlumaczenie
Nie za bardzo wiem czy byl moze nie ten teges w temacie foto czy sie bal czy ki gwint, nie chcialo mi sie robic afery z dziecmi bylem...
pozdrawiam serdecznie
Janek
Normalka. Ja chciałem zmacać w FJ (mają teraz "na gazetce") ale akurat nie było :(. A podoba mi się ta puszka bardzo, szczególnie brązowa ;) Coraz bardziej się skłaniam ku zamianie na puszkę Panasa i szkła Olka.
Mam pytanie jedno - czy szkła 4/3 mają AF z Panasami u4/3? Konkretnie o G3 mi chodzi ;). Ma to związek z pytaniem dot. 100-300 Panasa vs 70-300 z adapterem. Bo chciałbym sobie zostawić właśnie 70-300 i Sigmę 105 (ale tu mi AF niezbędny nie jest). Proszę się nie czepiać proporcji, że wielki ogór do małego body - używałem E-620 z Bigmą i dobrze było ;).
Dobra, nie smiejemy sie :wink:
Wg tego AF pojedynczy powinien chodzic:
http://panasonic.jp/support/global/c...onnect/g3.html
Dzięki za odpowiedzi i nie śmianie się ;) Niestety nie miałem dotąd działającego mikro Panasa w rękach (vide post Janeczka) a przekonałem się na Olkach, że tabela kompatybilności nie zawsze pokrywa się z rzeczywistością.
Wyklikane z mobilka
No i dzis pomacalem....
Puszka mimo, ze mala trzyma sie w miare, oczywsice dla mnie lepiej mi sie trzymalo G1 ale nie ma co wybrzydzac, jest zauwazalnie mniejsza, reszta podobna.
Plastik wydaje mi sie duzo tandetniejszy w dotyku, tak wiem G1 mialo pogumowany caly korpus ale w G3 mam wrazenie chinskiej popierdolki, nie ma tragedii ale jednak roznica jest...
Wyswietlacz i menu spoko, intuicyjne, dotyk ok, menu rozbudowane ale wszystko poukladane na swoim miejscu...
Niestety LCD, a szczegolnie EVF laguje przeokrutnie, wiec, ze to kwestia swiatla zastanego (nisko umiejscowione halogeny w FJ) ale wyszedlem dzieki uprzejmosci obslugi na galerie, gdzie zastane bylo jakies 50% i bylo niewiele lepiej, takiego szarpania nie doswiadczylem w G1, podpowiem szaprania w trakcie podgladu, a nie ostrzenia, przy ostrzeniu jest jeszcze gorzej...
AF, oj tu sie zdziwilem, jest duzo szybciej niz przy G1, powiem, ze entry lustra mialy by wieksze problemy niz ten Panas, piorunujaco szybki, tu ogromny + dla Panasa, moj EPL1, ktorego mialem ze soba, to w porownaniu z nim jakis dramat jest...
Celowo nie pisze o tym o czym wszyscy wiedza, bo szkoda czasu, nie zamierzam robic testow, porownan, iso sriso i innym dupereli, tylko odczucia 1 macania.
Kit Panasa, wiedzialem, ze jest do **** ale nie wiedzialem, ze az tak, nie dosc, ze brzegi sa bardzo slabe, to jeszcze jest nierownomiernosc miedzy lewa a prawa strona, ponizej sampelek, moze dobrze nie widac ale tak jest...
Generalnie w FJ cena jest dobra z kitem 2222zl w MM 2459zl, czekam na cene EP3 w OJ...
Czywarto zanabyc? to indywidualna sprawa, rozwazenie za i przeciw, jest szybki, maly, bezglosny, poprawiono zdecydowanie klapanie dziobem, fajne menu, dobry obrotowy wyswietlacz, dobre filmy, generalnie niezly sprzet, a pare niespodzianek, to lagi, waski chwyt, to dla duzych lap utrudnienie, brak czujnika zblizeniowego? sam nie wiem.... gdybym nie byl Dzedajem pewnie kupilbym Panasa.....
Jeszcze jedna dziwna rzecz, aparat nie nagral mi na karte kilku zdjec, ktore robilem nie wiem dlaczego, bardzo dziwna sprawa, potem doklikalem i inne sie nagraly, jornalem sie dopiero w domu...
pozdrawiam serdecznie
Janek
https://forum.olympusclub.pl/attachm...1&d=1310725450
Janeczek - dobra relacja.
Z tym lagowaniem EVF to jestem zaskoczony. Rozumiem, że ten obrazek to jpg z aparatu? Jakie ISO?