Odp: Kupujemy drukarkę do zdjęć do domu.
O ile dobrze pamiętam RC (resin-coated) to powłoka żywiczna a PE (polietylen) pisząc prosto to podłoże plastikowe.
Ale Mabitech ma jeszcze papiery na podłożu PE i może ktoś je testował. Są bardzo tanie a jeżeli jakość podobna do papierowych to mogą być niezłą alternatywą dla firmowych "kartek".
Papieru o podłożu PE na stronie Mabitech'u nie znalazłem.
Teraz przejdę do tuszu, oczywiście tego z niższej półki,
w sklepie (KrakPrint) w którym kupiłem drukarkę polecono mi zamienniki firmy "print'e" w cenie 12.60 PLN za opakowanie 13ml.
Taki sam tusz w innym krakowskim sklepie "zizako" kosztuje 24.00 PLN.
Może ktoś ma w tym temacie jakieś doświadczenia.
Pozdrawiam
Ja kupiłem z strony papierdozdjec.pl papier A4 270g WP PE, dobrej jakości.
Wydruki wyglądają bardzo dobrze, tańszy od Epsona. Na razie jestem świeżo po wydruku i nie wiem jak będzie to wyglądało po dłuższym czasie.
My tu ciągle o druku, zdjęć przybywa i pojawia się nowy problem - prezentacja tego wszystkiego. Macie jakieś pomysły na album, domową galerię czy co tam jeszcze innego ?
widziałem kiedyś ładną prezentcję: zdjęcia wisiały na ścianie na sznurkach na spinaczach,
druga propozycja to fototapeta :)
Korzystam od dłuższego czasu z programu "Pictures To Exe".
Program niestety ale płatny, ale za to świetnie robi prezentacje i tworzy je w kilku formatach,
między innymi w exe, klikasz i odtwarzasz w komputerze, łatwo można też dodać muzykę.
Mały, ale ze sporymi możliwościami.
Polecam i pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
ayu
My tu ciągle o druku, zdjęć przybywa i pojawia się nowy problem - prezentacja tego wszystkiego. Macie jakieś pomysły na album, domową galerię czy co tam jeszcze innego ?
Selekcja.Taka prawdziwa,na zimno i bez skrupułów.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Selekcja.Taka prawdziwa,na zimno i bez skrupułów.
Brawo
Doskonała prezentacja...
Pomimo selekcji zdjęć dalej przybywa choćby ich było mało drukowanych.
skrzynka97 właśnie dzisiaj sobie o czymś takim pomyślałem z tymi spinaczami i sznurkiem albo może linką bardziej aby było sztywniej.
Ja większość zdjęć wieszam na ścianie. Albo oprawione w ramki, antyramę, albo korzystam z usług robienia tzw boarda, gdzie zdjęcie jest drukowane na twardym podłożu.