-
Witaj :) IMHO:
46 mewa trochę ginie w kadrze, i chyba sprawia wrażenie "przeostrzonej "
47 krzywo, i widział by je w pionie i nie obcięte :) ale to moja wizja :)
48 najbardziej mi się podoba z ostatniej wrzuty :)
49 hmm tło nie ciekawe
50 kamienie i piasek wyszły super :) ale w tym korzeniu coś mi nie pasi :(
Pozdrawiam
-
-
Seria z żubrami - faktycznie ten z 42 jest oryginalny. :grin: A tak poważnie to 43.
Ostatnia seria- tu ciekawy (MZ) jest "Bałtyk" tylko inaczej skadrowane. No i nr 48 też może się podobać.
-
Witaj :-)
46 - kolorki jakieś nie takie, a sama mewa za mała i przeostrzona.
47 - fajne drzwi i myślę że sam budynek jest ciekawy, ale nie podoba mi się kadr (z boku, bałagan po lewej stron,ie ucięte byle jak).
Jak masz możliwość, wróć tam i zrób go od frontu stając dokładnie na wprost - tak żebyś miał je całe w pionie, symetrycznie po bokach. Potem mała obróbka i będzie miodzio :-)
48 - też ma potencjał, tematyka fajna ale niestety nieostre.
49 - taki se pstryk.
50 - również MSZ mogłoby być jeszcze ciekawsze gdyby było pod innym kątem, z poziomu przedmiotu a nie z góry.
-
4 załącznik(ów)
Dziękuje Wam za szczere odpowiedzi,podpowiedzi,oceny moich zdjęć.
Wrzucam jeszcze dwie foty z Żubrzykami(JacekO,co do jednej jako "znawca tematu" mogę przewidzieć Twój komentarz:lol:) i dwa może za mocno poPSute widoczki.Pozdrawiam Was wszystkich:grin:
-
Ja bardziej znam te żubry ze sklepu.:grin: Ale skoro i tak wiesz co napisze....
Wpadła mi w oko ta plaża z fotki 53, myślę, że ten rodzaj obróbki pasuje.:grin:
-
Widzę,że co do Żubrów to się rozumiemy:wink: Ale co do widoczku to mi bardziej podchodzi 54.
-
-
5 załącznik(ów)
Witam,oto kilka fotek z dzisiejszej wyprawy nad Zalew Szczeciński.
-
Próbujesz zabawy kolorami. MZ, to nie jest takie proste- zmieniam kolor bo mam taką wizję. Tonacja zdjęć powinna być jak najbardziej zbliżona do rzeczywistej. Może od niej odbiegać jeśli chcesz podkreślić/zaakcentować temat/nastrój. Tu można zaakceptować kolory na 56, 58. Natomiast 55 ma odcień zielony a 59 czerwony.
56 niestety wyraźnie opada w lewo a 59 nie trzyma pionu. W obu przypadkach, to poważny błąd.