Nie żebym się czepiał ale o zwiększonej ;) Jak ona by się tak zmniejszała i zmniejszała od wymiany szkieł to by się nam nadprzewodnik zrobił ;)Cytat:
Zamieszczone przez siwyjohn
Pozdrawiam
Wersja do druku
Nie żebym się czepiał ale o zwiększonej ;) Jak ona by się tak zmniejszała i zmniejszała od wymiany szkieł to by się nam nadprzewodnik zrobił ;)Cytat:
Zamieszczone przez siwyjohn
Pozdrawiam
Nie zrozumiałeś - chodzi o wytworzenie ścieżki przewodzącej pomiędzy stykami na samym obiektywie. Powoduje to powstanie rezystancji pomiędzy stykami tam, gdzie powinna być izolacja (bardzo duża rezystancja). Po prostu piny w aparacie "rysują" ścieżkę na części złącza znajdującej sie na obiektywie. Nie chodzi mi o rezystancję styku pomiędzy puszką a szkłem - ta oczywiście rośnie wraz z czasem i warstwą zabrudzeń.Cytat:
Zamieszczone przez ozzie
Numer seryjny mojego: 102333450 - back focusCytat:
Zamieszczone przez Gregorius
Teraz jest drugi raz w serwisie.
Ciekawe...
Mój aktualny Zuiko z Front Focusem: 102333294
Pierwszy egzemplarz który dostałem z aparatem (też FF): 102324776
:?
Serwis odpowiada wymijająco:
W sprawie serwisowania, proszę komunikować się bezpośrednio z naszym serwisem, zgłaszany sprzęt, zgodnie z moją sugestią, powinien obejmować i obiektyw i korpus.
Chyba wyślę im obiektyw po raz czwarty... do skutku :evil:
A to ciekawe... Dzwoniłem pod numer podany na stronie olympus.pl (doradca techniczny) i tam wyjaśniono mi, że korpusy nic nie mają do ustawiania ostrości i żebym wysyłał sam obiektyw.
Co do wysyłania po raz czwarty - po trzeciej naprawie, która nie usunęła usterki, muszą wymienić sprzęt na inny egzemplarz. Ja w każdym razie zażądam takiej wymiany. Nie mam zamiaru grać w ping-ponga z serwisem w nieskończoność.
casper, człowiek który odpisał mi z serwisu powoływał się na "rozmowę telefoniczną" którą niby ze mną odbył w zeszłym tygodniu :) Może chodziło mu o Ciebie.
Ale jeszcze sprawa się nie wyjaśniła do końca... wymiana e-maili trwa... może jednak się uda!
wracam do watku 14-45mm... dzisiaj wyslalem aparat po raz drugi lacznie z z 40-150mm ktory tez nie ostrzy tak jak nalezy... mam nadzieje ze w koncu to naprawie jak nie to chcialbym sie umowic z kims na jakis test (lodz warszawa) wtedy bede myslal co dalej w tej sprawie.... patrzac na posty Gregorius plakac mi sie chce jak pomysle co mnie czeka... druga sprawa jak jest z wymiana sprzetu na nowy przez serwis o ktorej pisaliscie wczesniej w przypadku zakupu aparatu w stanach? robi to jakas roznice? posiadam fakture i karty gwarancyjne
pozdrawiam
Jesteś pewien, że korespondowałeś z serwisem :mrgreen: :mrgreen: ? Z tej Twojej wypowiedzi wynika jednoznacznie, że chyba chciałeś zadać pytanie serwisowi, ale odpowiedzi to już z serwisu nie dostałeś, tylko z innego miejsca :mrgreen: (albo może są dwa olkowe serwisy i uprawiają wzajemną spychologię :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )Cytat:
Zamieszczone przez Gregorius
Jack
Może to niektórych zaskoczy, ale... serwis wymienił mi obiektyw! :)
Oto fragment listu który dostałem dwa dni temu:
Dzisiaj dostałem obiektyw zastępczy. Wygląda jak NOWY (nie licząc niewielkiego zakurzenia), no i DZIAŁA! Ostrzy tam gdzie powinien. Czyli zgodnie z moimi przypuszczeniami, mój Zuiko ma wadę fabryczną.Cytat:
Niestety, nie mam możliwości wymiany obiektywu na NOWY (czyli zdjęty z półki w magazynie), ale mam możliwość wymiany na INNY (tzn. niemal nowy, ale wyjety z zupełnie innej szafy) egzemplarz obiektywu. Proponuję zatem następujace rozwiązanie. Zapakowałem właśnie obiektyw 14 -45 i zaraz go wyślę kurierem, proszę o potwierdzenie adresu, na który kurier może dostarczyć przesyłkę w godzinach 8:00 - 16:00, oraz proszę o podanie kontaktowego numeru telefonu. Po sprawdzeniu obiektywu, odeśle mi Pan z powrotem, albo ten, który wysłałem, albo swój dotychczasowy.
Obawiałem się że przyślą mi jakiś zajeżdżony szajs na wymianę... ale mile się rozczarowałem :)
Teraz mam dwa obiektywy do porównań ;) jutro odsyłam ten zepsuty.
Jako gratis dostałem jeszcze koszulkę Olympus :)
Czyli serwis zachował się uczciwie, a już zacząłem tracić wiarę w Olympusa :)