Odp: Nekropolis - nasze spacery
Trzecia porcja zdjęć w podczerwieni ze Starego Cmentarza Żydowskiego we Wrocławiu.
Dzisiaj o jedno zdjęcie więcej :wink: ale następny set będzie już ostatnim, pula zdjęć była ograniczona.
Fajnie by było gdyby jeszcze jacyś inni forumowicze wypełniali ten wątek swoimi zdjęciami :grin:
11
12
13
14
15
16
Cytat:
Zamieszczone przez
ravbog
Trzecia porcja zdjęć w podczerwieni ze Starego Cmentarza Żydowskiego we Wrocławiu.
Dzisiaj o jedno zdjęcie więcej :wink: ale następny set będzie już ostatnim, pula zdjęć była ograniczona.
Fajnie by było gdyby jeszcze jacyś inni forumowicze wypełniali ten wątek swoimi zdjęciami :grin:
11 12 13 14 15 16
Dzięki za wrzutę.
Ciekawa wrzuta. Niedaleko mojego miejsca zamieszkania też jest Cmentarz Żydowski, jest ogrodzony i jest on zamknięty. Brama jest zamykana i nawet nie wiem jak można się tam dostać.
5 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
ravbog
Proszzzzz...
Cmentarz Żydowski w Łodzi (ul.Bracka) - zdjęcia z poczciwego E-10:
Załącznik 109866
Załącznik 109869
Załącznik 109870
Załącznik 109867
Załącznik 109868
Pozdr
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
Proszzzzz...
Cmentarz Żydowski w Łodzi (ul.Bracka) - zdjęcia z poczciwego E-10:
Pozdr
Dziękować
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
Proszzzzz...
Cmentarz Żydowski w Łodzi (ul.Bracka) - zdjęcia z poczciwego E-10:Pozdr
Fajne, lubię takie skupianie się na detalach :grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
ravbog
Fajne, lubię takie skupianie się na detalach :grin:
Na kirkutach najczęściej to konieczność - zwykle nie są uporządkowane wystarczająco, by tło było znośne. Przynajmniej takie mam doświadczenia.
Pozdr
---------- Post dodany o 19:20 ---------- Poprzedni post był o 19:17 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
koronax
Ciekawa wrzuta. Niedaleko mojego miejsca zamieszkania też jest Cmentarz Żydowski, jest ogrodzony i jest on zamknięty. Brama jest zamykana i nawet nie wiem jak można się tam dostać.
Koronax- w Łodzi zadziałało to tak: idziesz do Gminy Żydowskiej i tłumaczysz, kto jesteś, dlaczego chcesz zrobić zdjęcia. Jeśli jest zgoda zostajesz pouczony, kiedy możesz zrobić zdjęcia, o nakryciu głowy, itd. Po zrobionych zdjęciach przychodzisz z jakimś giftem, np. niedużym powiększeniem foto z cmentarza i... masz "stałą" wejściówkę :)
Ostatni zestaw zdjęć w podczerwieni ze Starego Cmentarza Żydowskiego we Wrocławiu.
17
18
19
20
21
22
23