dzięki - trza się uczyć całe życie.
Zaproponuj mi jakąś konkretną pozycję proszę.
Wersja do druku
dzięki - trza się uczyć całe życie.
Zaproponuj mi jakąś konkretną pozycję proszę.
mynameisnobody polecam przesiadke na alfy, powaznie, jesli plotki o nowym 35mpix sie sprawdza. Na potrzebe braku AA bedzie nadmiar mpix ktore w jakis sposob to nagrodza, a moze nawet AA nie dadza. Na dni gdy analog jest ten jedyny wlasciwy zmieniasz puszke, szkla w torbie zostaja.
Jesli szukasz duzej panoramy zerknij tu, moje stare wypociny w postaci 700x10mpix
http://www.dziki.pl/panorama/
Miesiac temu byl plakat do zrobienia, dla odmiany sesja zostala zrobiona RZ-tka na velvii zamiast cyfra jak zawsze, po godzinie slajdy byly juz nalepione na bebnie, podajemy wymiar docelowy, rozdzielczosc i grafik dostaje tiff'a w rozdzielczosci ktorej chcial, nie bedzie musial bawic sie w dolepianie brakujacego kawalka kija. Nikt nie narzekal, wrecz przeciwnie.
mynameisnobody be kitu, nie rozumiem Cię.
poza tym, po wczorajszych i dziesiejszych spektaklach mogę powiedzieć, że E3to naprawdę zacny sprzęt i radzi sobie bardzo dobrze w warunkach w jakich przychodzi mi fotografować. Do tego u Olka boskie są szkiełka. 35-100 to bajka :) Więc wypada się cieszyć, że E3 tanieje, więcej ludzi kupi i będzie mieć radość z pracy tak dobrym sprzętem.
Kan Katsura po występie (bez dotykania suwaków przy wywoływaniu RAWa)
To teraz napiszcie mi ,dlaczego ten kodak uc wyszedl mi inaczej?Co zle zrobilem?
czy Ty co‚ piłeś?
Mam Ci posłać 10megabajtowego TIFa?
Obrabiam DNG i po przepuszczeniu przez alien skina pokazuję wycięty crop 1:1 z wspaniałego efektu "kliszy" -tak jak wcześniej pokazałem crop z ORGINAŁU i miniaturkę całej klatki. Wcześniej pokazałem w ten sam sposób jak wygląda prawdziwa klisza 1:1 i ile stanowi % całości.
Jakiś problem ze zrozumieniem>?<
Zastanawiam się co tu jeszcze tłumaczyć?
Pismem obrazkowym za trudne jak widać...
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Gdybyś POMYŚLAŁ trochę zauważyłbyś że zastosowałeś jedynie profil BARWNY kodaka +krzywe jasności kanałów.
Oznaczony jest "no grain"
Ale co ja tam będę specjalistów od 15 letniego studiowania szopy pouczał :lol:
...i owe małe "ziarenko" wybrałeś by (krzywych nie trzeba ruszać bo ruszają się same - ktoś je poruszał przy programowaniu "filmu") pokazać mi JAK SIĘ SYMULUJE CYFROWO ZIARNO FILMU>???<:roll:
Kontynuując (wg. tzw. znawcy)-stosując filtr na NIESKALOWANYM bo jedynie wyciętym skrawku fotki, alien skin i photoshop przedewszystkim działają nieprawidłowo.
Uściślę -nie można niby stosować fitra (USM przykładowo) mając na ekranie powiększony do pełnego ekranu w skali 1:1 FRAGMENT obrazka.
Bo wynik będzie diametralnie różny niż gdyby podczas ostrzenia widzieć go pomniejszonym.
Zaiste -muszę zainwestować w tak kurs PSa -może u świadków jehowy?
Dokładnie taki efekt jaki zaprezentowałeś dostałem na obrazku który wkleiłes do posta dodając exposure do rozdzielczości ok. 600x900 (czyli natywnej obrazka w poście), znaczy że coś źle zrobiłeś. Po przeskalowaniu Twojego zdjęcia do 6Mpix i dodaniu filtra, a potem ponownym reskalowaniu od wklejonej w poście rozdzielczości efekt jest zupełnie odmienny od Twojego. Więc chłopie, albo nie umiesz się posłużyć zwyczajną wtyczką do PS, albo trollujesz. Ode mnie tyle w "nie na temat".