-
Fachman ze mnie zaden,ale jak juz jest mokro,kaluze i noc to poszukaj kadrow gdzie lampa odbija sie w kaluzy.Zrob jej odbicie w mocnym punkcie,reszta w tle niech zostanie.Zobacz jak Ci sprawdza sie kadry z polarkiem w taka pogode.I jak zimno to rekawice z rozcietymi palcami lub pilocik.Bedziesz jeszcze nas zadziwiac kadrami.
-
Pomysł niezły, na pewno wykorzystam (abym tylko nie sknocił ;))
Polara dopiero planuje zakupić, ale to już po świętach.
Polar i odpicia w kałuży?
Czy to się wzajemnie nie wyklucza?
W ogóle czy jest sens używać polara w nocy?
-
Mirek dobrze prawi. Polarem będziesz kontrolował ilość i stopień odblasków. Oczywiście czas ekspozycji sporo się wydłuży,
Przy okazji - słowo fotoamator piszemy łącznie. Tak gwoli poprawności.
Powodzenia.
-
2 załącznik(ów)
Witam, tym razem mam dwie wersje podobnych klatek, i sam nie wiem która lepsza. (oczywiście pod warunkiem, że któraś w ogóle jest dobra :/). Jak zwykle proszę o opinie, komentarze i rady.
Pozdrawiam
Wylepiony
-
Mnie tam noc.1 całkiem całkiem przypadła do gustu. Świetnie wygląda ta kamienica w tle. Co do mleczarki to chyba nr 1 lepszy kadr. Obróbka też niczego sobie.
Pozdrawiam
-
msz 2 lepsza ale na obu przeszkadza obcięty budynek:)
-
Obróbka bardziej mi się podoba na drugim, tylko dlaczego na obu budynek obcięty (bardziej na drugim) i krzywy. Już nie czepiam się perspektywy ale na środku zdjęcia pion powinien być pionowo :wink:
-
No i znów mnie się po uszach dostało, następnym razem bardziej się przyłożę. Dzięki za komentarze i pozdrawiam.
echhh....