ładnie pokazane - naj pierwsze
pzdr
Wersja do druku
ładnie pokazane - naj pierwsze
pzdr
Dzisiejszy młody lisek.
43.
No proszę piękny lisek, byłoby pięknie jakby ostrość na nim wylądowała, szkoda, mimo to bardzo ładna fota!
pzdr
Rzeczywiście, jedynym mankamentem jest nietrafiona ostrość. Poza tym fota bardzo mi się podoba.
No właśnie nie wiem, czy to często ostanio spotykany na forum problem z ostrością po wgraniu softu 1.4 do E-3, czy zmęczenie długim chodzeniem i nietrafienie z ostrością. Przy moich gilach trochę gorzej wygląda ten lisek.
Może zmęczenie i dość długi czas jak na ogniskową.
ImageDescription - OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Make - OLYMPUS IMAGING CORP.
Model - E-3
Orientation - Top left
XResolution - 300
YResolution - 300
ResolutionUnit - Inch
Software - OLYMPUS Master 2.11W
DateTime - 2009:06:07 22:02:39
YCbCrPositioning - Co-Sited
ExifOffset - 276
ExposureTime - 1/320 seconds
FNumber - 4.90
ExposureProgram - Aperture priority
ISOSpeedRatings - 400
ExifVersion - 0221
DateTimeOriginal - 2009:06:07 14:13:56
DateTimeDigitized - 2009:06:07 14:13:56
ComponentsConfiguration - YCbCr
ExposureBiasValue - 0.00
MaxApertureValue - F 3.96
MeteringMode - Center weighted average
LightSource - Auto
Flash -
FocalLength - 283 mm
UserComment -
FlashPixVersion - 0100
ColorSpace - sRGB
ExifImageWidth - 3648
ExifImageHeight - 2736
InteroperabilityOffset - 6992
FileSource - DSC - Digital still camera
CustomRendered - Custom process
ExposureMode - Auto
White Balance - Auto
DigitalZoomRatio - 1.00 x
SceneCaptureType - Standard
GainControl - High gain up
Contrast - Normal
Saturation - Normal
Sharpness - Normal
Ile zrobiłeś zdjęć temu liskowi w tym ujęciu ?
Za dużo cyferek jak dla mnie podałeś ;) Jak masz ustawiony AF, model był na bardzo czystej pozycji, jeden strzał można było skopać , więcej powinno być trafionych. Czasy miałeś dobre, kiedy robię ptaszka przy 300mm dla 1/200 w gąszczu gałązek, przed obiektywem trawki, trzciny wtedy co któreś zdjęcie obiektyw może zjechać w inne miejsce, najczęściej jednak nieostrość w takiej sytuacji spowodowana jest poruszeniem - u Ciebie ewidentnie inny punkt ostrości przyjąłeś.
pzdr
Mniej więcej wszystkie tak wyglądają. Wychodzi na to, że ja skopałem zdjęcia. Szedłem 5km, aparat z obiektywem swoje waży, pewnie nie trafiłem z ostrością.
Zastanawiałem się czy dziś wyjść w teren. Jednak poszedłem, rozłożyłem pałatkę i siedzę cicho i obserwuję teren przede mną. Po pół godziny siedzenia po prawej stronie zauważyłem ruch, patrzę a tam 10 metrów ode mnie pasie się kozioł. Powolutku przekręciłem aparat, panika, co zrobić, obiektyw wysunięty, kozioł się nie mieści. Ale przy przekręcaniu aparatu chyba mnie usłyszał i dzwignął głowe. Zrobiłem zdjęcie i uciekł. Zastanawiałem się czy wstać ale siedziałem dalej cicho. Po chwili wyszedł trochę dalej, prosto mnie. Chyba go drugi kozioł przestraszył i uciekł zaszczekał raz i nie było śladu po nim. Jeszcze chwile siedziałem ale już czasy w aparacie były długie, więc się spakowałem. Zrobiłem dwa kroki jak nie zacznie na mnie szczekać drugi kozioł.
Poszczęściło mi się pierwszy raz w życiu z kozłem. :) W domu dopiero zobaczyłem, że ma wybite oko.
44.
45.
Fajny rogacz, świetne foty, dobrze, ze Sławekb ma konkurencję ;-). Jakie szkiełko?
Do Sławka to mi jeszcze dużo brakuje. Ale cieszę się jak dziecko, chociaż słońce już zaszło i nie ma światła na zdjęciach. Ale pierwszy mój kozioł i tak bardzo blisko. A szkło to ZD 50-200mm + EC 1.4.