-
Bardzo mi sie podoba ostatnia fota - zieleń na piasku. Łagodne światło nie wyodrębnia ostro rośliny od tła, dzieki czemu kompozycja staje się płaska, nabiera znamion abstrakcji, w moim odczuciu dość dynamicznej dzięki mieszance obłych rzepów i sercowatych, niepokojaco postrzępionych liści. A ponieważ trochę światła jednak jest, więc ta roślinka wygląda jakby pełzła w kierunku lewego dolnego rogu po gładziutkim, drobnoziarnistym piaseczku.
Wielkie uznanie dla fotograficznego oka, które pomaga z niczego zrobić coś.
Pzdr, TJ
-
No i jednak moja cierpliwość została nagrodzona :) Dziękuję za poświęcony czas, aby napisać tu parę słów. No i za uwagi dziękuję - każdy coś wychwyci na swój sposób. To pomaga znaleźć inne spojrzenie na swoje "doskonałe" widzenie świata. Z tytułami... Hm... No tak - czasem faktycznie są niepotrzebne... Wrzucę coś z tych zdjęć do galerii, a do wątku zapraszam ponownie już niebawem :)
-
28 bardzo mi się podoba. Fajnie uchwycony moment,
29 Ciekawy kadr - zdjęcie "emanuje" spokojem (idealnie by było gdyby nie było śladów stóp na piasku, no ale nie można mieć wszystkiego)
30 też fajne, kontrastowe, taka "mini oaza".
-
Witam
Sporo świetnych zdjęć. Zamieszczone na ostatnich dwóch stronach obejrzałem z przyjemnością. Moi faworyci to chyba nr 24 i 28. To tak na szybko, a wątek zasługuje na spokojniejsze potraktowanie.
Pozdrawiam
-
29 - Nie widzimy tego, co widzi osoba siedząca na schodach i to daje nam możliwość "studiowania" osoby umieszczonej na zdjęciu. To ciekawe. Interesujący kadr. Czy samotność? Trudno powiedzieć.
28 - Horyzontalna pozycja skaczącego do wody zwraca uwagę. Można odnieść wrażenie, że został powieszony na niewidzialnej linie i patrzy w wodę, w której miał się znaleźć. Oczywiście, informacyjna tablica w całości obrazu ma swoją wymowę.
Ciekawe zdjęcia - każde na swoj sposób.
-
Plumek może rzadko się wypowiadam ale zapewniam że lubię twój wątek i często go odwiedzam :) a ciebie już pewnie nudzą komentarze typu fajne super itp. może ograniczę się do ocen
ostatnia seria 3; 4; 4 ;)
-
:)
Na aż tak dobre przyjęcie nie liczyłam - raczej spodziewałam się uwag krytycznych - coś poprawić, coś przesunąć, że banalne...
-
Podobają mi się 28. i 29. fotka.
-
Idę za ciosem! 2 foty z Czarnogóry...
31/ ...
32/ Meduza
-