Powój to to raczej nie jest, to jakieś kwiaty ozdobne jednoroczne, posadzone w ogrodzie.Chociaż mogę się mylić ;-) nie znam się na kwiatach.
Wersja do druku
Powój to to raczej nie jest, to jakieś kwiaty ozdobne jednoroczne, posadzone w ogrodzie.Chociaż mogę się mylić ;-) nie znam się na kwiatach.
Dziś trafiłem na ważki, miałem tylko przy sobie taira 300mm ale myślę że nie jest źle. Odległość około 4-5m przez to cropy.
56
57
58
59
60
61
62
Ostatnie najfajniejsze. Wyglądają jak ganiające się ptaki.
Gratuluje refleksu :)
Piękny owad, ale wszystkie fotki bez rewelacji.
Normalnie dziś postanowiłem jeszcze raz zapolować na ważki w tym samym miejscu co ostatnio ale dla odmiany wziąłem kitowe 40-150. A w związku z tym że jest krótkie to niestety po skończonym polowaniu byłem do pasa mokry, ubłocony i poharatany od trzciny ;-) . Mam nadzieje że teraz się bardziej podobają :-)
63
64
65
66
A tak wyglądał mój but roboczy po skończonym polowaniu, prawie go zgubiłem jak mi noga utknęła w mule, zamoczone dekielki od obiektywu bo w kieszeniach były i pasek od aparatu, na szczęście aparat suchutki ;-)
Seria z "helikopterami" czyt. ważkami bardzo fajna, te goniące się szczególnie świetnie złapane. No i nie ma to jak robić coś z całkowitym zaangażowaniem do zgubienia buta włącznie. Wywaliłeś się w tym błocie, że pasek i dekielki mokre czy ogólnie taka wilgoć dookoła?
Pozdrawiam
Sebaa nie wywaliłem się tylko świadomie wszedłem bo kit jest krótki a tair się nie sprawdził w takim foceniu(pierwsza seria), dosyć głęboko w niektórych miejscach było a jeszcze nachylić się trzeba było żeby większe zbliżenie uzyskać ;-)
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
i jeszcze trzy z drugiej serii
67
68
69
Myślałem że ważki żywią się owadami a tu widać że zjadają też nasiona traw.
Ważki bardzo fajnie, tym bardziej zyskują na wartości i walorach, że focone były z takim zaangażowaniem :-). Gratuluje odwagi i samozaparcia.
Ważki świetne, warte zachodu chociaż na niektórych trochę brakuje ostrości chyba.
Bucik bardzo stylowy :mrgreen:
Wojtek bucik taki specjalny na takie specjalne okazje ;-)
Ostatnie 2 żeby nie przynudzać
70
71
Dziękuje za komentarze i odwiedziny.