Ziemia zywicielka..
Wersja do druku
Woisenny oddech zaoranej gleby poruszy każdego...
"Kaprawym " okiem Zenitara ;)
Załącznik 171281
Przed renowacja.
Załącznik 171369
"Renowator" ;)
Załącznik 171404
Wymaga zadbania..
Załącznik 171520
"osopszczółki-robotnice" już lecą ... ;)
Załącznik 171574
Juz posiane..
Załącznik 172257
i znowu fajne - Matka Ziemia, uczesana.
Z motywem ziemi chyba najciekawsze tu.
Jak dla mnie to za duży kontrast ziemia-niebo. Rozjaśnił bym bruzdy.....
Gdy woda byla skuta lodem spacerowalo sie wszedzie..Teraz trzeba uwazac.
Załącznik 172665
Nadwodne spacery..
Załącznik 172795
Skromny cien,
Załącznik 172948
Dzieki.
Nadwodne.
Załącznik 173247
Milo sie tu spedza czas..
Załącznik 173342
Przed zakrętem .
Załącznik 173856
Jeszcze nie wyrabali sadu..
Załącznik 173893
Kontrastowo ostatnio , Kon ;)
Nie znam, nie wiem nawet co to DDX, a wujek google jakieś bzdury mi pokazuje :cry:.
Dzięki, już stała się jasność ;)
W ramach rewanżu, cztery kąty i ... piąta.
Załącznik 173925
i kąty, które lubię ... ;)
Załącznik 173929
Jeszcze nie "dorosłem" do BW. Ale gdzieś z tyłu głowy cały czas się kołacze ;)
To prawda, daje to mnóstwo radości i satysfakcji, niestety nie mogę się tym za bardzo pochwalić na szerszą skalę ;)
Kolor sam wywołuje w Tetenalu Colortec c-41, a jest to wbrew pozorom o niebo łatwiejsze niż BW. Trzyskładnikowy zestaw : wywoływacz, wybielacz i stabilizator. Można jeszcze dodatkowo stosować przerywacz, ale ja leniwy jestem ;)
Na początku "skanowałem" negatyw cyfrówką (E-620 + ZD 50 macro) w skleconym za kilka złotych ustrojstwie. Efekty dla wydruku do A4 moim zdaniem akceptowalne, jedynie było to trochę upierdliwe. Walka z balansem bieli i ściganiem ręcznym maski filmu.
Obecnie skanuję Epsonem V600. Mały obrazek można powiedzieć, że porównywalny do skanowania aparatem, natomiast średni format super.
ps. niestety nie mam już za bardzo warunków ani czasu na robienie "mokrych" odbitek :(
Co wpłynęło na tą odbitkę? Ostrość i kontrast wywołania bije po oczach. Przypomina nakrapianie sprayem.
Takwyszlo.
Ciekawy kontrast dają kwiaty. Melancholia, nostalgia ... ? Zdjęcie zatrzymało mnie, zmusiło do zastanowienia.