Brakuje dobrego światła :)
Wersja do druku
Brakuje dobrego światła :)
nie, mam wrażenie że zaczynam preferować większą głębię ostrości, a tu rozmycie na płatkach kwiatu za bardzo uwagę od motyla odwraca
f8, 1/400s, 150 mm - nie wiem czy przymknięcie do 11 by wiele pomogło - Joe jest bardzo mały i musiałem się blisko podczołgnąć :) Jeszcze jedno z wczoraj - wrzuciłem w kwiatkach, wrzucę i u siebie.
Załącznik 124510
Coś mi się numeracja fotek pokręciła - nie ma fotki 304. Ostatni lotnik z wczoraj, nie będę już Was więcej męczył :)
Załącznik 124526
OK, takie trochę inne - przeleżało na dysku jakiś czas i wczoraj wpadło mi w oko :)
Załącznik 124527
PS. Właśnie dostałem pierwszego w swojej karierze minusa - Osobie która mi go podarowała pragnę wyjaśnić iż nie uważam że krowie kupy są źródłem sukcesu w makrofotografii, natomiast wstawanie w środku nocy żeby być na łące o wschodzie słońca już tak. Nota bene nawet w południe jak człowiek jest mało ostrożny bo gania za motylem można zaliczyć minę :)
Czaderskie te Twoje motyle! 306 piękny jest
motyle fajne - ale nie moja bajka...
wolę surferów - to bliższe moim klimatom i gustom ;)
tylko ciut ciemne mi się wydaje
Surferzy byli robieni po zachodzie słońca, światła mało ale miejsce magiczne więc cyknałem parę ujęć. Troche potem ciągnąłem w ta i we wta i tak mi się najbardziej widziało :) Jeszcze dla Bodzipa, bardziej zabawa w programie graficznym z usuwaniem przeszkadzajek, ale ma fajną geometrię :)
Załącznik 124532