1053 zdecydowanie lepsze niz 1051. reke ci widac :)
Wersja do druku
1053 zdecydowanie lepsze niz 1051. reke ci widac :)
Dzięki za wjazdy. Kolejna fota z Kijowa (sporo tego napstrykałem).
1054
Akcja miała miejsce na Majdanie. To plac, gdzie rozpoczęła się Pomarańczowa Rewolucja.
Skośnooka para. Schody-fontanna, gdzie w upalny dzień można ściągnąć buty i pobrodzić.
Pan pobrodził.
Się schłodził.
Potem raczył wyjść na brzeg i łaskawie zezwolił swojej partnerce wytrzeć wilgoć ze swoich stóp.
A z jaką ona zapalczywością to czyniła!!! Zużyła chyba ze dwie paczki chusteczek higienicznych.
Oto wzór kobiety!!!
:shock::shock:
Pytanie do Naszych kobiet-ek ;) też tak zajmujecie się swoimi "drugimi połówkami" ??
Ja nie. Ale Japonki są ponoć bardzo... usłużne swoim mężom, wynika to z kultury tegoż kraju (dla mnie bardzo niezrozumiałej pod wieloma względami ;))
To jest to dobre, azjatyckie, właściwe wychowanie kobiet.
Królu Sobieski, cóżeś Ty narobił :roll:
Dzięki za komentarze i odwiedziny. Pierwsza fota ze Szczawnicy, druga z Kielc, trzecia z Kijiowa.
1055
1056
1057
Babcie są kapitalne :)
Fajne te ostatnie foty.
p.s. nóg na ulicy mężowi nie wycierałam ale w domu zdarzyło się :)
Babcie są prima.
ps. Rafał napisz coś o Ukrainie. O ludziach, otoczeniu, o swoich wrażeniach. Jakieś plany z Ukrainą wiązałem ale jeżeli już to do Lwowa i raczej przez biuro podróży. O Kijowie to mi się nawet nie śniło;-)
Wiesz, byłem tam tylko trzy dni. Ale jakieś spostrzeżenia mam. Niektórymi już się podzieliłem w wątku. Jak znajdę chwilę (a niestety straszliwie zagoniony jestem) to coś skrobnę o Kijowie. Tymczasem kolejne zdjęcie stamtąd:
1058
Czarna Wdowa poprostu miodzio miodne! :)
P.S.Moje drogie Panie...cóż złego jest usłużyć ukochanej osobie? :wink:
Cóż złego jest schylić oblicze swe i oczyścić stopy te? [...] :lol:
Zgadzam się w stu procentach. W drugą stronę to też przecież działa. Napisał bym jakie ja świadczę usługi mojej pani (i grosza nie biorę), ale to forum publiczne i dostałbym bana. :cool:
1059
Kijowski trolejbus.
1060
pani chyba ktos stanal na oddcisk ;)
BTW: czy ty wsiadles do damskiego przedzialu???
1055 - bardzo fajny kadr i klimat
1058 - po prostu CRAZY ;)
Dzięx za komentarze. Kolejne foty ulicznikowskie:
1061
1062
Jako że broda u Ciebie leciwa, to i zdjęcia definitywnie leciwe.
Fota z dzisiejszego łazikowania, Kraków, Kościół Mariacki. Czasem jak robię streeta to mi się płakać chce:
1063
ostatnie jest doskonałe. Ma ogromną moc...
gratulacje i czapka z głowy za to ujęcie.
Tak jak przedmówca - chylę czoła i przyznaje się że i mnie coś w "dołku ścisnęło". Zawsze trzymasz poziom, ale to zdjęcie wybija się.
Swietnie zatrzymujesz to uliczne życie. Na dłużej zapamietam ocierającą stopy, panią z pieskiem w torebce, trolejbusowy grymas. Błagalny i prawie doprowadzony do rozpaczy wyglad pani proszacej o datek bedzie ze mną dłużej.
1063, niesamowicie mocne i dobre foto...
dlugo ogladalem ostatnia fotke...
ja bym jednak nie zrobil...
wstawic tak, ale zrobic bym nie dal rady...
Dzięki za komentarze. Kolejna fota nosi tytuł: "Głodny? Na co czekasz?".
1064
1063, nie wiem czy kiedykolwiek i jakakolwiek fotografia wzbudziła we mnie tyle emocji.
dwie ostatnie świetne, zapadają w pamięć.
Pozdrawiam
Świat za naszymi oknami...nie zawsze wygląda rózowo,tak jak na Twoich ostatnich fotach.
Dziękuję,że Nam to pokazujesz.
Czasem mam wrażenie,że masz czapkę-niewidkę.
Pozdrawiam.Roman
Przedostatnie rzeczywiście mocne, dobre foto.
Trolejbus też bardzo mi się podoba :)
1064- w tej męskiej postaci odczuwam jakiś tragizm przeszłości i człowieka odrzuconego. Otoczenie jedynie potęguje moje odczucia.
Dzięki za odwiedziny i wpisy. Kolejna fota z Kijowa:
1065
- "..no to ja go wtedy...za jaja"
- "taa"
Fajna scenka gdzie emocje kobiety grają dużą rolę.
Albo masz taki refleks i chodzisz z przygotowanym non-stop aparatem albo sterczysz bez obciachu i czekasz na moment... nie wiem jak ale efekt nieziemski.
Ja myślę że stoi w samych slipkach, ludziska przechodzą i emocje - wiadomo - widowisko oryginalne, a tu pstryk, pstryk
Szkoda że zima idzie...
:wink::wink::wink:
Rafał,
Sugestywna scena, dzianie się, ekspresyjny portret, gestykulacja i kontrast bardzo mu służy, z wyjątkiem zbyt wybielonej ręki - jednago zasadniczych elementów zdjęcia. Także podoba mi się takie suspensowe zasłuchanie faceta - już, już za chwilę wygłosi swój właśnie przypomniany przykład. Decisive moment. Jesteś niezwykle sprawny w tego typu potrtretach, masz wyniki.
Pzdr, TJ
1063 - znakomite foto.
Gratulacje.
Pozdrówka.
Dzięki za odwiedziny i komentarze. Fota 1063 wywołała dość burzliwą dyskusję na obiektywnych: http://www.obiektywni.pl/galeria/fotografia-434239.php
Tymczasem taki leniwy uliczny pstryk:
1066