Odp: Olympus OM-D - gdybania przed premierą
Cytat:
Zamieszczone przez
fotomic
dobrą przejściówkę na 4/3 ? a nie ma?
Nie wiem, ale o ile dobrze pamietam, to byla tez mowa o nowym adapterze 43 -> m43.
T.
1 załącznik(ów)
Witam
Jest jeszcze jedno zdjęcie na rumorsach. Jack, robisz międzykontynentalną karierę. Emerytura dożywotnia zapewniona. Gratuluję.
A aparacik mi się podoba. Bardzo.
Pozdrawiam całe podniecone towarzystwo. romeq
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Nie wiem, ale o ile dobrze pamietam, to byla tez mowa o nowym adapterze 43 -> m43.
T.
A to ciekawe, dasz linkę? Czy wiadomo co on zmieni ?
Nowy adapter ma być uszczelniony. Czy zmieni coś w samym działaniu obiektywów? Nie wiadomo, ale nie spodziewałbym się. To tylko krótki pierścień ze stykami z obu stron, który w zasadzie nic nie robi, tylko tkwi sobie na bagnecie. Ale może coś udoskonalono w AFie w samej puszcze...
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Nowy adapter ma być uszczelniony. Czy zmieni coś w samym działaniu obiektywów? Nie wiadomo, ale nie spodziewałbym się. To tylko krótki pierścień ze stykami z obu stron, który w zasadzie nic nie robi, tylko tkwi sobie na bagnecie. Ale może coś udoskonalono w AFie w samej puszcze...
Czyli nic ciekawego. Wszystko po staremu.
Kurcze, jakby taki Voigtlander Nokton 25 mm f/0.95 byl z AF-em to z OM-D to bylby wypas. Ehhh.. ;P
T.
I do tego jeszcze natywne iso 50 z dobrym DR, a pozbyłbym się wszystkich klamotów dla tego czegoś ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
I do tego jeszcze natywne iso 50 z dobrym DR, a pozbyłbym się wszystkich klamotów dla tego czegoś ;)
Wolałbym ISO 25 :mrgreen:
dostaniemy to co zawsze.
Ale telewizor jest szpanerski :=)
Piękna bestia... Jak tylko cena mnie nie zabiję to kupuję ;)