Jeśli E-P3 nie ma odchylanego ekranu to kiszka :???:
I będę miał zagwozdkę czy brać E-P3 czy E-PL3 bo żaden z nich nie będzie miał wszystkiego co bym chciał.
Wersja do druku
Jeśli E-P3 nie ma odchylanego ekranu to kiszka :???:
I będę miał zagwozdkę czy brać E-P3 czy E-PL3 bo żaden z nich nie będzie miał wszystkiego co bym chciał.
To jest żaden problem, jak pisze bythom.com na 43R Oly nie adresuje nowych puszek do nas (aktualnych userów PEN), nasze wciąż kopią AWB, jpg (z Lajką - mniam mniam) i można śmiało ze szkłami MSC czekać na E-5 w PEN'ie.
Jaja są w komentarzach na 43R, ponieważ oprócz mojej mZD 12/2.0 Oly - chyba spadnę z fotela puści - tu cytat admina 43R: There will be a new fast portrait lens.
W innym komentarzu pada... boskie 50mm f/1.4, to tyle narazie, spadam do banku z zaświadczeniem o zarobkach :mrgreen:
mZD 12/2.0, LumixG 25/1.4, mZD 50/1.4, mZD 14-150 = winner, to powinno być w zeszłym roku
Życzę wszystkim forumowiczom spełnienia marzeń 30 czerwca br.
Olek i szkło jaśniejsze niż f/2? Nie przekonaliście mnie.
Czy ten mZD 12mm na 100% będzie na f/2.0 ? Czytałem też że może być na f/2.8 a na f/2.0 miała by być mZD 50mm? a to by już dużo zmieniało .
Bythom.com na stronce oficjalnie pisze 12/2.0, poza tym ten prototyp na 43R czy dpreview wygląda jak szeroki lens o rozmiarze PL45 - to musi być jaśniejsze od f/2.8 -> patrz rozmiar soczewki 14/2.5 a i jeszcze co jakiś czas ktoś pisze o tym szkle mZD 12mm f/2.0 SHG, więc... szykujmy kasę by wesprzeć Oly :)
Ja obstawiam $650-850. Jak nie chodziłeś za często do sklepu za rogiem po wino marki wino powinieneś za nerkę dostać troszeczkę więcej ;)