A dziękuje Ci bardzo :). Myślę, że poprzednie zdjęcie w kolorze wyglądałoby równie ciekawie :)
Wersja do druku
Druga wersja 1183
Załącznik 83116
Jeszcze jedno odbicie
Załącznik 83117
I takie tam formy geometryczne
Załącznik 83118 Załącznik 83119
Druga wersja pierwszego zdjęcia znowu totalnie mi nie leży ale bardzo podoba mi się wersja odbicie i ta pierwsza forma geometryczna (to chyba jakaś balustrada). Druga forma też fajna i rozwojowa pod inne wersje :)
Bardzo mi się podobają obie formy geometryczne.
A ja nie nadazam,jak patrze to musze przemyslec,zastanowic sie.Tu za szybko to wszystko idzie.
Wiem,ze takiego niebieskiego nie znosisz,ale mnie za duzo zoltego w nim
Wole tak,i nie kloc sie,dobra?Załącznik 83120
takie tam najlepsze :wink:
Dotychczas myślałem, że największym koszmarkiem są gipsowe krasnale, żabki i inne figurki w ogrodzie.
Byłem w błędzie :-P
Załącznik 84555
30 km od Frankfurtu, miejscowość nazywa się Bischofsheim.
Obawiam się, że żyjątka rafowe, nie chciałyby tam mieszkać ;)
Teraz parę szczegółów.
Po ujrzeniu tej paskudy, poszukałem furtki
Załącznik 84611
Podszedłem bliżej i zajrzałem w głąb
Załącznik 84612
Potem do góry
Załącznik 84613
aż mnie zaciekawiło i odszedłem w bok. Toż tam tłum! Aż mi się ręce zatrzęsły :-P
Załącznik 84614
Poszedłem zerknąć z prawej strony, najpierw na to co widziałem już przez furtkę
Załącznik 84616
potem do góry (no, no!)
Załącznik 84617
Jeszcze wyżej.
Załącznik 84615
Odszedłem na drugą stronę ulicy, ostatnie spojrzenie- po co ta klatka na ptaki? :roll:
Załącznik 84618
Oddaliłem się rozmyślając jakiż artysta musiał to projektować i jak długą musi mieć brodę.
Może nawet ma fajkę i kaszkiet?
Ja pier...
Co nie zmienia faktu, że takie potworki są bardzo ciekawym materiałem na zdjęcia. Drugie, piąte i przedostatnie bardzo fajnie wyszły.
zanim wyrażę swój podziw nad tym straszydłem z ostatnich wrzutek
odniosę się jeszcze do tego co uwielbiam
wykrzywiańce jak 1186 to coś co zawsze chętnie u Ciebie w wątku oglądam
a 1187 mnie totalnie zdziwiło - bo miniaturka nie wyglądałą tak obiecująco jak jej większe urzeczywistnienie
po otworzeniu - strasznie przypadło mi do gustu :)
co do domku - niezła masakra
ciekawe co ów artysta musiał wypalić żeby takie coś stworzyć ;)
niemniej - ja tych wszystkich postaci nie widziałam, na pierwszy rzut oka...
;)
relacja - majstersztyk
Genialna chata! Osobiście chętnie bym w czymś takim zamieszkał. Rewelacja. Pomyśleć tylko ile ktoś się przy tym narobił. No i pytanie, jest to koncepcja czy efekt przedawkowania? :) Nie mniej, podoba mi się niezmiernie.
Ciekawa relacja, podobają mi się tego typu wizje artystyczne.
Tutaj kilka słów o artyście i tym co tworzy.
"BlaueHaus"
:grin:
Dobrze czułem!
Artysta i ma brodę :D
Zdaje się nie jest do mieszkania tylko do oglądania. Nie wiem, czy tam w ogóle da się mieszkać:
http://www.gh-mainspitze.de/fotos/blaues-haus/
w środku jest jeszcze gorzej niż na zewnątrz
jakby tam ktoś mieszkał to psychicznie siądzie w tydzień przy takim nagromadzeniu wszystkiego
masakra ;)
niemniej obiekt do focenia idealny
Ale szczerze mówiąc to lepiej aby ktoś miał takie odchyły i takie chaty sobie stawiał niż zabijał czy gwałcił dzieci. Ale cel na pewno osiągnął - jego dom każdy przechodzień na długo zapamięta haha :D
Może uda mi się tam trafić, kiedy roślinność się zazieleni.
Dzięki za wizyty, teraz zmiana tematu:
Załącznik 84689
Bardzo fajny obiekto-temat ale bez "ludziów" i flag byłoby chyba fajniej :)
Zeby nie te flagi to bym stawial na kiosk z U-boota.
Może coś z samochodów?
Załącznik 84733 Załącznik 84734
Heniu,a moze by tak inaczej poostrzyc te samochody?Powiedzmy tak oddzielic bardzie swiatla od polcieni i cieni.
Popatrz Twoje i moja gdybankaZałącznik 84735Załącznik 84736Byc moze moglem troche przegiac,ale to po to by pokazac o czym pisze.
oooo, do Ruesselsheim Cie zagnało?
---------- Post dodany o 17:03 ---------- Poprzedni post był o 17:01 ----------
Mirek54 - powiedz, którym przyciskiem w GIMPie mogę zrobić to co Ty zrobiłeś żółtkowi?
Mirek raczej w szopie robi. I zdjęcia i krzesła :mrgreen:
Załącznik 84738Załącznik 84737
FX-Foundry -> Photo -> Sharpen -> Eg Separate Lights&Shadows Sharpen
A czemuz krzesla??
Bodzio w Gimpie jestes dobry,widze,ze i oni juz tlumacza szybko moje slowa na angielski:mrgreen::mrgreen:
A co myslisz o takiej nakladce. http://www.chip.de/downloads/PSPI-fu..._37803068.html
Wsadzic ja do dzialu z pluginami w gimpie,a pozniej pliki z szopa 8BF tez tam podokladac.Podobno ma to dzialac.
Takich aaaartystycznych pomagaczek nigdy za wiele.Sam bym sprawdzil,ale nie mam gimpa
Henio na zabije,za smieci,ale On gimpuje tez to moze sie Jemu sprawdzi.
Zacznę od krzeseł :)
Bo robisz krzesła, stoliki, szafki ze starych na cudo. No nie robisz w pokoju tylko... w szopie :D
Ale to żart :)
Ściągnąłem, tylko to jest wersja na Windows, muszę to rozpakować i przegryźć na Linuks. Kiedyś szukałem podobnej zabawki jak chłopaki na forum zaczęli bawić się Shopowym filtrem Fractalius, ale jak znalazłem w Gimpie Rodilius to odpuściłem.
Przegryzaj i czytaj http://tml.pp.fi/gimp/pspi.html
Oj w kilku to nie dam rady.Ale pi razy drzwi to bylo tak.
Pierwsze to warstwy, odszumianie przed wyostrzeniem(coby szumu nieostrzyc),opcja podswietlanie(wersja rozwinieta-widzimy od razu mozliwe otoczki)Powielanie warstw,grupowanie,sposoby krycia i mieszania.Opcje inne niz normalna pozwalaja na rozjasnianie zaznaczonego zakresu lub na sciemnianie.
W sumie bylo z 8 warstw i masek,troche roznego krycia,wyostrzanie poszczegolnych warstw juz z gotowych akcji przeze mnie zrobionych wczesniej takich jak wyostrzanie z kanalami rozdzielonymi i kanalem alfa,osobno swiatla i cienie,troche malowania pedzlem.
W sumie filizanke kawy dopilem w miedzyczasie i nie napisalem zadnego posta podgladajac forum.