Odp: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.
Nie widziałem a poza tym Marysia nie popluła monitora.....:roll:
---------- Post dodany o 22:18 ---------- Poprzedni post był o 22:16 ----------
Biker na razie się wyłączył ale nam wybaczy.... mam nadzieję.:grin:
---------- Post dodany o 22:20 ---------- Poprzedni post był o 22:18 ----------
Bodzip widziałe sorry , dzięki, ale i tak Marysia powinna zareagować.....w końcu jako klepadło..... choćby....
Biker Sorry 2
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
[/COLOR]Bodzip widziałe sorry , dzięki, ale i tak Marysia powinna zareagować.....w końcu jako klepadło..... choćby....
A to już insza inszość. Nie dałem Jej przeczytać.
Biker sorry3 :mrgreen:
a to gdzie wy kupujecie?? chyba nie powiecie ze czesci przez internet i sami skladacie:)
jaka roznica gdzie kupisz, wszedzie mozesz zrobic obraz partycji, a czy bedziesz mial tylko win czy win + apps to juz wylacznie twoja sprawa, nikt nie napisal ze po wlaczeniu kompa musisz koniecznie bezdyskusyjnie robic obraz systemu,
pozdrawiam i sorry 4
Halo ziemia BIKER wrócił!!!!!!!!!!!
Witam szanownych kolegów, niestety nie ze swojego laptka, tylko córek. Wczytałem się w Wasze pogadanki i powiem tak:
kupiłem laptopa Acer Aspire 7741G w Euro AGD dwa lata temu we wrześniu. Śmigał jak rakietnica. Powoli przybywało w nim zdjęć i kilka programów do edycji też miałem, część wyrzuciłem. Ogólnie to większych zastrzeżeń do niego nie miałem, nikt w nim nie grzebał, a dzieciakom dałem tylko do edukacji bez konsekwencji ubocznych. Z 500 MB pamięci zapełniłem 135 MB więc przeciążany nie był.
Kupiony został z wgranym systemem Windows 7 Home Premium. Na odwrocie ma klucz, chyba aktywacyjny w razie potrzeby, ale nie musiałem go używać bo po co. Dałem za niego prawie 2,5 tyś, pomagał mi go kupować kolega. Nie było go w oficjalnej ofercie sklepu, wypatrzyłem go przypadkiem w takiej sklepowej specyfikacji i zamówiłem. Czekałem na odbiór 3 dni.
To co się stało to wyłącznie moja wina, bo zachciało mi się konserwacji.Podkusiła mnie strona defragmentora dysków bo pokazywała dysk Reserved zdefragmentowany w 24%. Wszedłem w Autostart i kliknąłem na elementy systemu które się wyświetlały jako możliwe do usunięcia by go przyśpieszyć. No i nabrołem, ale myślę że z tego da się wyjść, tylko naprawdę trzeba do tego kogoś kto wie co kliknąć i gdzie.
Parę razy próbowałem sam system przywrócić, ale tak jak podpowiadał laptop, nie znalazłem funkcji do wyboru samodzielnej daty, dlatego tak jak Mirek pisał, on tak teraz reaguje.
---------- Post dodany o 00:40 ---------- Poprzedni post był o 00:34 ----------
A co do Waszych pogadanek, dopóki mnie odwiedzacie, to myślę że może i trochę lubicie(walić prosto w oczy:grin:) i wielkie Wam za to dzięki. Ja dzisiaj specjalnie na Księży Młyn pojechałem, żeby Mirkowi sentymentalną podróż w młodość na zdjęciach zafundować:grin: i miałem nadzieję że dla niego te fotki pokażę. Co się odwlecze to..........:grin:
Gadajcie sobie do woli mnie to wcale nie boli a wdzięczność Wam okażę i ładne fotki pokaże:grin:
Moze we siodmej windzie nie ma wyboru daty-nie wiem.Ja mam viste i tam se wybieram PopatrzZałącznik 76320 po prostu wyberam taki dzien i godzine jaka mi pasuje z tych pozycji.
Mireczku ja też do takiej funkcji dotarłem, ale on wyświetlił tylko 2 pozycje. Była dodatkowa możliwość- INNE PUNKTY PRZYWRACANIA też tam weszłem i kliknąłem datę 2 tygodnie wstecz(awaria była w poniedziałek między 14 a 15) on system przywrócił, ale też w trybie awaryjnym co mnie bardzo zdziwiło!!!!!!!!!!!!
---------- Post dodany o 00:59 ---------- Poprzedni post był o 00:57 ----------
Tak na mój (kiepski komputerowy rozum) to "uśpiłem" jakiś ważny element pulpitu AUTOSTART bo na pulpicie jak na niego klikam to pokazuje się napis PUSTY!!!!!!!!!!!
Biker nic nie zrobisz, skasowałeś sobie pliki startowe systemu z autostartu. Przywracanie kopii zapasowej możliwe jest tylko wtedy jeśli taką zrobiłeś. Pewnie nie, 98% użytkowników tego nie robi. Przywracanie systemu sprzed kilku dni też tu nie pomoże. Musisz załatwić sobie gdzieć płytkę z win 7(nawet ściągnąć pirata w ostateczności) i zrobić naprawę systemu to jedyna opcja, choć sprawdź w instrukcjii czy nie masz takiej możliwosci wciskając jakieś klawisze przy uruchamianiu laptopa.
Aby rozpocząć proces uruchamiania systemu Windows 7 Repair, trzeba uruchomić komputer z systemem Windows 7 DVD .
- Uważaj na naciśnij dowolny klawisz, aby dokonać rozruchu z dysku CD lub DVD ...
- Naciśnij klawisz, aby zmusić komputer do uruchamiania z Windows 7 DVD. Jeśli nie naciśniesz klawisza, komputer będzie próbował załadować do systemu operacyjnego, który jest aktualnie zainstalowany na dysku twardym . Jeśli tak się stanie, po prostu uruchom ponownie komputer i spróbować uruchomić system do Windows 7 DVD ponownie.
Uwaga: Nie korzystasz z systemu Windows 7? Każdy nowoczesny system operacyjny Windows ma podobnego systemu operacyjnego plików proces naprawy .
Poprzednia Następna
- 1
- Poczekaj na Windows 7 do ładowania plików
- Wybierz system Windows 7 język instalacji i innych ustawień
- Kliknij na link naprawić komputer
- Odczekaj Opcje odzyskiwania systemu, aby znaleźć system Windows 7 na komputerze
- Choose Your instalacji systemu Windows 7
- Wybierz Startup Recovery Tool Repair
- Zaczekać Startup szukane naprawczy do problemów z Windows 7 plików
- Zaczekać Startup Repair Próby naprawy systemu Windows 7 plików
- Kliknij Zakończ, aby ponownie uruchomić system Windows 7
proszę wybaczyć skłądnie ale to kopia z www anglojęzycznej
Kiedyś u mnie pomogło w podobnym wypadku skopiowanie z innego komputera z tym samym zainstalowanym systemem plików autostartu..Zadziałało.