2 załącznik(ów)
Odp: KAP - fotografia latawcowa - wymiana doświadczeń
@ONYK fajna ta delta. Niezła robota.
No to udało się pierwszy loty za płoty. (GF-1 + naleśnik 14) pleciał...
Troszkę miałem stracha bo latawiec wisiał nad krajową drogą nr 6 :)
Na załączonym zdjęciu miejsce które ostatnio pochłania dużą część mojego czasu....
Ale jak widać tragedii nie ma skoro szef pozwala się bawić latawcami w godzinach pracy :D
Załącznik 120035
A tu sąsiedni zakład zwany przez niektórych "Mordor", w tle fabryka frytek
Załącznik 120039
Podobno każdy szef lubi jak się KAPuje :-P:mrgreen:
Noooooosz ja nie wiem, człowiek se cyknie i od razu go zaKAPują ;)
Gratki.
Ostatnio jakiegoś lenina załapałem, nie używałem latawca od roku. Trzeba się wziąć w garść i coś z tym zrobić!
O no prosze. A Romek juz w Łebie sznurki rozwija. Postaram sie go odwiedzic za niedlugo. Czekam na jesien i na plaze jakies sie wybiore
Cześć,
Jestem w terenie za granicą i mam dwa pytania, bo sytuacja jest nagła :-)
1. Czy ktoś ma rozpiskę pinów gniazda 12-pinowego USB AV OUT od Olympusa E-PL3? Coś jest bardzo nie tak, ponieważ niby wszystko jest ok, ale...:
2. ...po wpięciu powyższego kabelka aparat wykonuje zdjęcia i transmituje podgląd, ale problem polega na tym, że raz zrobi zdjęcie i blokuje się możliwość zmieniania jakichkolwiek ustawień i mało tego, w dodatku w trybie preselekcji migawki, po pierwszym zdjęciu, aparat nie zmienia już ustawienia przysłony. Wiadomo czym to skutkuje.
Czy ktoś ma koncepcję co to może być i jak sobie z tym poradzić?
Pozdrowienia!
Cytat:
Zamieszczone przez
IFO
Cześć,
Jestem w terenie za granicą i mam dwa pytania, bo sytuacja jest nagła :-)
1. Czy ktoś ma rozpiskę pinów gniazda 12-pinowego USB AV OUT od Olympusa E-PL3? Coś jest bardzo nie tak, ponieważ niby wszystko jest ok, ale...:
2. ...po wpięciu powyższego kabelka aparat wykonuje zdjęcia i transmituje podgląd, ale problem polega na tym, że raz zrobi zdjęcie i blokuje się możliwość zmieniania jakichkolwiek ustawień i mało tego, w dodatku w trybie preselekcji migawki, po pierwszym zdjęciu, aparat nie zmienia już ustawienia przysłony. Wiadomo czym to skutkuje.
Czy ktoś ma koncepcję co to może być i jak sobie z tym poradzić?
Pozdrowienia!
Nie pytałeś googla, a on sporo wie ;) spróbuj
Podobne objawy miałem jak użyłem tylko jednej masy, a wygląda na to że trzeba dwóch
Dzięki za podpowiedź!
Cóż, googla pytaliśmy, ale nie ma jednego jasnego schematu, który załatawiłby sprawę... Chodzi o puszczenie tym kabelkiem i wyzwalacza i video, a cały problem polegał na tym, że po zrobieniu jednego zdjęcia, blokowały się ustawienia...
Cytat:
Zamieszczone przez
IFO
Dzięki za podpowiedź!
Cóż, googla pytaliśmy, ale nie ma jednego jasnego schematu, który załatawiłby sprawę... Chodzi o puszczenie tym kabelkiem i wyzwalacza i video, a cały problem polegał na tym, że po zrobieniu jednego zdjęcia, blokowały się ustawienia...
Jak już pisałem, kiedyś odpaliłem taki kabel, miał i Video i migawkę ale nie był trwały. Kluczowe było OIDP odseparowanie masy Video od masy migawki. Moje zdolności lutownicze są zbyt niskie na te wtyczki. Są gotowe kabelki (np. TUTAJ) ale kosztują.