Odp: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
No cóz jeszcze sobie z nim powojuje wg Waszych wskazówek,zrobie to jeszcze raz i wybiorę inną opcje.
2 już próbowałeś innym sposobem i nie pomaga.
Spróbuj 3. Przy zakupie powinien być zrobiony obraz czystego systemu. Może jest, to przy jego pomocy może da się naprawić.
kombinowal z 2 ale jako uzytkownik,nie jako admin.
Jeśli jest obraz płyty to powinien być na płycie a nie w systemie.. Ale może czegoś nie wiem. Nie spotkałem się z nabyciem kompa z windowsem bez płyty.
A ostatnio stawiałem system gdzie zaginęła płyta i tylko naklejka (oem) z CD key była .. w tedy obojętnie jaką płytę wsadzasz, byle wersja ta sama , wklepujesz CD key , aktywacja i działa.
Biker daj znać co dalej....
---------- Post dodany o 21:53 ---------- Poprzedni post był o 21:52 ----------
jeszcze SP musi być ten sam
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
kombinowal z 2 ale jako uzytkownik,nie jako admin.
Bym się nie zgodził. W Windowsie użytkownik to prawie admin. Nie wiem ile wynosi to "prawie".
W Linuksie użytkownik nie ma możliwości usunięcia plików systemowych.
---------- Post dodany o 21:56 ---------- Poprzedni post był o 21:54 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Jeśli jest obraz płyty to powinien być na płycie a nie w systemie.. Ale może czegoś nie wiem. Nie spotkałem się z nabyciem kompa z windowsem bez płyty.
A ostatnio stawiałem system gdzie zaginęła płyta i tylko naklejka (oem) z CD key była .. w tedy obojętnie jaką płytę wsadzasz, byle wersja ta sama , wklepujesz CD key , aktywacja i działa.
Biker daj znać co dalej....
---------- Post dodany o 21:53 ---------- Poprzedni post był o 21:52 ----------
jeszcze SP musi być ten sam
Są takie są. Sam tak mam. Na podstawie CD-key możesz sobie legalnie ze strony Microsoftu ściągnąć obraz i nagrać na swoją płytkę.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Są takie są. Sam tak mam. Na podstawie CD-key możesz sobie legalnie ze strony Microsoftu ściągnąć obraz i nagrać na swoją płytkę.
No właśnie , czy to nie rozwiązanie.....?
A tak wogóle to ja taką piękną fraszkę Ci napisałem a Ty nic ..Obraziłeś się..?????
Sorry Biker
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Jeśli jest obraz płyty to powinien być na płycie a nie w systemie.
Pisałem o obrazie systemu a nie płyty :-P
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Nie spotkałem się z nabyciem kompa z windowsem bez płyty.
Przy netbookach i laptopach to teraz chyba norma.
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Dzisiaj w tanich marketowych modelach to jest norma. Dostajesz preinstalowany system i quick start guide, gdzie pisze, że po pierwszym uruchomieniu masz sobie dopalić program X, który pozwoli Ci wypalić płytę przywracania systemu. Cięcie kosztów robi swoje.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Bym się nie zgodził. W Windowsie użytkownik to prawie admin. Nie wiem ile wynosi to "prawie".
W Linuksie użytkownik nie ma możliwości usunięcia plików systemowych.
Od Visty też już nie ma tak wesoło. Oczywiście różnica pomiędzy Win a Linuksem jest dramatyczna, ale i tak jest duuuuużo lepiej niż było. Co do usuwania, to jest jeszcze weselej, niektórych plików nawet admin nie usunie :D Nie żeby się nie dało w ogóle, ale tak na dzień dobry, to można się czasem zdziwić ;)
Sorry , lapków raczej nie kupuję , Kompów sporo w życiu kupiłem...
---------- Post dodany o 22:10 ---------- Poprzedni post był o 22:08 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Dzisiaj w tanich marketowych modelach to jest norma. Dostajesz preinstalowany system i quick start guide, gdzie pisze, że po pierwszym uruchomieniu masz sobie dopalić program X, który pozwoli Ci wypalić płytę przywracania systemu. Cięcie kosztów robi swoje.
Dlatego w marketach NIGDY nie kupuję komputerów....
---------- Post dodany o 22:12 ---------- Poprzedni post był o 22:10 ----------
Dla "zdrowia" Komputera dobrze jest zrobić raz na jakiś czas format.. Jak mam wszystko pod ręką to kilka godzin i komp jak nowy..
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
No właśnie , czy to nie rozwiązanie.....?
A tak wogóle to ja taką piękną fraszkę Ci napisałem a Ty nic ..Obraziłeś się..?????
Sorry Biker
A plusa widziałeś ???????????????? Co się mówi ??? :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Dlatego w marketach NIGDY nie kupuję komputerów....
Ja też, ale mam klientów (firmy), które wolą wysłać pracownika do MM lub innego Saturna, żeby kupił laptop, bo jest 300zł taniej. Z masówką nie wygrasz, możesz najwyżej lepsze usługi oferować i liczyć, że dotrzesz do mądrzejszych klientów lub tych co się na masówce przejechali.
PS.
Ale my tu Bikerowi off-topa robimy :)