Nie znają się Panie, nie zna-ją się Ci mówię :mrgreen:
Wersja do druku
Drugie, trzecie i czwarte świetne.
dobra dawaj następne :)
Zmiana tematu.
Wybrałem się w pobliże lotniska. Spadł śnieg, jest lekki mróz i mgła. Wybrałem się w miejsce, w którym (jak podejrzewałem) "odmrażają" samoloty.
Ciekawy widok:
Załącznik 79648Załącznik 79649Załącznik 79646Załącznik 79650Załącznik 79647
Ja tam wolę Twoje budynki więc jak coś Ci fajnego wpadnie w oko to zaraz wstawiaj bo z miłą checią obejrze Twoje perełki oraz coś w nich podpatrzę :)
Ostatnia wrzuta taka dokumentalna o procesie odladzania samolotu :)
W pierwszej chwili pomyślałem, że spłukują rdzę:)
ciekawe te samolotyHeńku, ale Twoje wieżowce lepsze:grin:
Fakt... kolor cieczy i zacieki na samolocie nie wyglądają apetycznie. Wygląda to tak jak mocno rozcieńczone i roztopione lody czekoladowe. Sama mgła jest ok. Aczkolwiek używanie tego słowa jest ostatnio niebezpieczne. Jeszcze z samolotem w tle. Brrr.... strach się bać. ;-)
Zobacz co było kiedy znana blogerka usiadła na ściętych pniach brzozy i zrobiła sobie zdjęcie. ;-)
Dajcie spokój, wieżowce i wieżowce! :-P
Światła nie ma, mgła za rzadka. Czekam aż mgła będzie tak gęsta, że szczytów wieżowców nie będzie widać.
A na razie to co jest :D
---------- Post dodany o 23:27 ---------- Poprzedni post był o 23:24 ----------
Jakoś nie interesują mnie znane blogerki ani brzozy.
Obojętne czy ścięte, czy złamane ;)
Ja bym nie śmiał na mgłę narzekać bo sam ja lubię focić. Wstawiaj co masz i tak się fajnie ogląda.
BIKER, Jaack- dziękuję :D
Lubie oglądać Twoje foty, bo niektóre pokazują Fraknfurt jaki pamietam z okresy gdy tam jeździłem i widziałem jak polacy niektóre wieżowce budowali. Spałem na Guter Plaz (Giter plac)w hotelu CHemobudowy Kraków. Tam gdzieś niedaleko był (jest:?:) polski kościół.:grin:
Taaa!
Kiedy to było? Frankfurt się zmienia szybciej, niż sobie możesz wyobrazić.
Wejdź w Google > mapy, wybierz sobie Frankfurt, włącz Live view
Załącznik 79661
i popatrz, pospaceruj, może znajdziesz coś z przeszłości :)
W latach 1992-1993 czyli jesteśmy w 20 lat później. Mam fajne wspomnienia z lotniska, Waldstadionu, spod U.S Base Air Force, z firmy Neckermand Versand na Braumfelderstrasse, tam mi pomogła Policja dojechać z ładunkiem. Fajne czasy to były, choć i problemów mi nie brakowało. Tylko fotek za wiele nie mam i tego mi szkoda.:grin:
Pomyślałem, że ciekawie może to wyglądać wieczorem- ciemność dookoła, widać tylko biały samolot i obłoki pary.
Załącznik 79834 Załącznik 79835 Załącznik 79836
Szkoda tylko, że nie trafiłem na "odmrażanie" dużego (np B747). Stają one w innym miejscu i mogę robić zdjęcia z nasypu, ponad ogrodzeniem. Te mniejsze stają w takim miejscu, że muszę robić zdjęcia przez siatkę.
Heniu, a nie da rady podejść i wsadzić ryja obiektywu w oko siatki ? Pewnie szerszym obiektywem by trzeba robić.
A i tak się podobają. Ta mgła z glikolu robi wrażenie :)
Obie wrzuty sa bardzo ciekawe:grin:
Jestem pod wrażeniem. Na pierwszy rzut oka wyglądają jak reportaż z katastrofy.
Rewelka - gratuluję pomysłu.
...i tak mi sie jakos z DreamLinerem skojarzylo :)
Heńku uznanie za te fotki z lotniska, bo takie miejsca łatwe do focenia nie są(położenie, ew. zakazy):grin:
No tak, podobno też tam był jakiś dym :)
Raczej intrygujące ze względu na ciemności.
Ja tam nic przerażającego nie widzę, pewnie dlatego, że widziałem to w "realu". Pełen spokój, żadnych krzyków, gwałtownych ruchów.
Opryskali jednego- podjeżdżał następny. :)
---------- Post dodany o 22:11 ---------- Poprzedni post był o 21:59 ----------
I tak, i nie :)
Z jednej strony, masz specjalne platformy widokowe poza terenem lotniska. Można tam w każdej chwili przyjść popatrzeć czy porobić zdjęcia. Rasowi spotterzy, przyjeżdżają z całej Europy. Często widzę tam wycieczki rodzinne, przychodzą nawet z małymi dziećmi, robią zdjęcia komórkami.
Z drugiej strony, lotnisko jest tak wielkie, że tylko niewielką cząstkę lotniskowego życia widać z tych miejsc.
No właśnie pomyślałem po polskiemu(Platformy widokowe) tu się takich przybytków budowac nie opłaca, bo po co :cry::grin:
mi jakoś te samolotowe nie do końca podchodzą
co do uwagi o zadzieraniu głowy
to ja nie muszę tych cudów widzieć z drugiej - górnej perspektywy
jak dla mnie możesz nadal zadzierać głowę :)
i spoglądać ku górze
bo pieknie to robisz :)
czekam na kolejne :)
temat może i ciekawy
a na technice się nei znam ;)
więc wypowiadać się nie będę - mówię o odczuciach
tak jak pisałeś szkoda że nocnych nie udało się zrobić z innej perspektywy
ta siatka IMO odbiera to co dobre