Przejmujacy jest obraz oraz opis tego co tam zastalas.
Wersja do druku
Przejmujacy jest obraz oraz opis tego co tam zastalas.
Dzielna jesteś :grin:
Zgadzam się z aieną- ostatni portret naj :grin:
Bardzo fajna relacja. Łby obrzydliwe, ale przy tym wymowne.
Po po przerwie jedziemy dalej w glab Algierii.
Tym razem zapraszam na wyprawe w Solne Skaly, oddalone 23 km na polnoc od Djelfy.
Ta ciekawoska w dziedzinie geologii, ktora pochodzi z lat 7000-5000 pne, przypomina wygladem krajobraz ksiezycowy.
W wyniku erozji soli kamiennej spowodowanej przez opady deszczu, powstalo to interesujace zjawisko, rzeki "plynacej mlekiem".
Miejscami wygladalo to rowniez niczym biala rafa koralowa, ale sami zobaczcie :grin:
0970 - "mleczna rzeka"
0995 - skala solna i "mleczna rzeka"
1079, 1087, 1024 - detale i formy solne we wszystkich postaciach.
"Mleczna rzeka" swietna, 1087 podoba sie najbardziej.
Masakrer świetne zdjęcia - bardzo mi to przypomina moją wyprawę do Maroka sprzed 4 lat. Maroko jest raczej uważane za względnie bezpieczny kraj dla turysty ale trzeba się liczyć z pewnymi ograniczeniami zwłaszcza dla osób fotografujących i straszną nachalnością Marokańczyków na wszelki zarobek. Prawie każdy chciał mi coś sprzedać, coś pokazać lub zaprowadzić do jakiegoś "super sklepu" - zapewne kuzyna;) Ja sam darowałem sobie wizytę na targu na rzecz jednodniowego safari.
Mam wiele ciekawych zdjęć ale z kompaktu Panasonica - dobry obiektyw tele na pewno by mi wtedy ułatwił wiele ujęć z życia ulicy;)
Kompozycyjnie i ze względu na kolory najbardziej podoba mi się:
0970 - "mleczna rzeka"
Wydaje mi sie, ze fakt iz robiles zdjecia kompaktem nie ma znaczenia, czasami nawet jest latwiej zblizyc sie do ludzi z malym aparatem niz z takim kamlotem, ktory ja nosilam na szyji :wink:
Dlaczego nie zdecydujesz sie na pozkazanie czegos z tego na pewno bardzo interesujacego wyjazdu do Maroka??
Jestem pewna , ze wiele osob chetnie by troche "pozwiedzalo" ogladajac Twoje zdjecia.Pozdrawiam
Oj! chyba na księżycu nie ma takich kolorów :-P
0995 ładnie pokazuje widok "ogólny" tej mlecznej a raczej solnej rzeki, natomiast 0970 (ładny kadr i kolory ale chyba przeostrzone :roll:) zbliżenie na solną/mleczną rzekę, które daje pewne wyobrażenie o tym, czym jest ta "rzeka".
Natomiast z detali, najbardziej mi się podoba 1087. Trochę mi brakuje ostrości na pierwszym planie, co pokazałoby lepiej strukturę osadu soli.
Ciekawe miejsce, najbardziej podoba mi się 970. Ładne kolorki.