A może raz BW ??? :)
Załącznik 64348
Wersja do druku
A może raz BW ??? :)
Załącznik 64348
Ładne :)
BW może być.
Świetne to B&W.
Pozdrawiam.
Fajniutko Magdzie w B&W
Ja jakoś nie jestem do Magdy w B&W przekonany. Wole w kolorze.
T.
Załącznik 64363
Bardzo proszę ;)
Dziekuję za odwiedziny :D
Po zestawieniu BW z kolorem, jestem za wersją w kolorze. Rude wyszły ślicznie.
Gdybym nie znał Twoich wcześniejszych prac w kolorze powiedziałbym, że wersja BW jest bardzo dobra i bardzo mi się podoba, ale ...
widziałem Twoje poprzednie prace - Twój "kolor" jest urzekający - i dopiero wesja kolorowa w pełni mnie satysfakcjonuje. :grin:
Dziękuję Wam za wizyty :D
Myślę , że fakt iż kocham kolor sprawia, że widać to na fotkach a do BW większego serca i oka nie mam.
Patrząc na fotkę BW nie widzę od razu tych niuansów- patrzę w nie jak "sroka w gnat" i musze wracać do niego po wielokroć, żeby coś dostrzec.
Poświęcam na taką obróbkę dużo więcej czasu.
Po południu załączę pierwsze próby ze 135 mm :)
Dzień Dobry Wanilio!
Zaułkowe foty mnie urzekły, podoba mi się ten kierunek Twoich poszukiwań , te ze światłem we włosach również , Cieszę się , że widać na nich kawałek Ciebie, kawałek Twego postrzegania, co nie zawsze bywało dla mnie widoczne na warsztatowych fotkach.
Smakowitych wyników życząc , pozdrawiam AP.
Tropic, obiecuję , że od czasu do czasu wrzucę fotkę BW ;)
Apz, dziękuje za ciepłe słowa :) Obecne fotki warsztatowe zrobione zostały na zlotach absolwentów. Od dłuższego czasu jestem w dużej mierze autorem stylizacji na moich fotkach, które prezentuję Wam na forum. Ze stylizacji korzysta mała grupka osób na które jesteśmy podzielone i do której należę. Stąd fotki w tej samej stylizacji mogą pojawiać się gdzieś na forach autorstwa moich kolegów. Tak było z ostatnimi wszystkimi stylizacjami Magdy, Inez- mój niebieski prochowiec, czy Olgi- moja czerwona halka :) Piszę to bo nie było tu ingerencji prowadzących tylko wspieranie "na odległość". Miejsce, ustawienie modelki wybieraliśmy jako grupa, ale potem każdy miał swój czas tylko z modelką. Czasem zdarzają się strzały "zza pleców", ale na to już nie mamy wpływu. A czesem za zgodą wszystkich korzystamy z uroków i ekspresji modelki w jednym czasie- ale to rzadkość. W swoim sumieniu każdy wie ile procent fotki to Jego praca. Ja pod każdym względem czuje się autorką zamieszczanych tutaj fotek :)
Centus- to odbicie celowo tak ustawiłam w dyptyku, a co masz na myśli- zlikwidowanie środkowej ramki?
Załączam fotkę wykonaną obiektywem 135 mm- rzeczywiście ładnie rysuje....
A to takie próby "na szybko" bo dziecię było podchorowane :)
Załącznik 64398
byc moze delikatnie pomniejszyc srodkowa ramke , tak jak pisalem wzialem ja omylkowo za czesc ramy okiennej , natomiast zalapalem ze to dwa zdjecia po tym ze jedno bylo wieksze a drugie mniejsze
wiec moze warto chociaz sprobowac pojsc droga tej iluzji i zrobic zludzenie ze to jedno zdjecie jest i wielokrotne odbicie
mnie udalo sie ostatnio wprowadzic w blad kilka osob robiac zdjecie przez dziure w scianie , ale tak to zagralo ze wyglada jak w lustrze
Dzięki Centus za podpowiedź, rzucę na to okiem jeszcze raz :) z myślą o Twoim spostrzeżeniu :)
Pozdrawiam :)
Ja tez wole ruda w kolorze, chociaz BW ma cos w sobie.
Piekne zdjecia Beatko.
:)
Dziękuję Wam :)..
dziś inna modelka - Martyna :)
Załącznik 64530
Ona ten kwiatek wyciągała w moim kierunku, ja tę scenę mam przed oczami i nie mam kłopotu z jej odczytaniem , ale być może wlaśnie dlatego....
Kadrów mam kilka ale przygotowałam ten jeden wybrany, przyjrzę się jej jutro świeżym okiem :)
Dzięki Apz :)
przychylę sie do słów przedmówcy....Twoje fotki urzekają ale "układ rąk jest nienaturalny"...powiedziałbym zbyt poetycko-teatralny...jakoś tak. I to sie powtarza w innych fotkach....trudno to wytłumaczyć i pewnie jeszcze trudniej wykonać ale ja bym tak kwiatów nie trzymał (sorki to zboczenie zawodowe)...
Dzięki chłopaki, uwag wysłuchałam, dziękuję za nie. Liczę na Waszą czujność ;)
Olga....
Załącznik 64581Załącznik 64580
nocny marek z Ciebie...:grin:...ładne,smakowite...i teraz już przyczepię się bzdury...na drugim zdjęciu Olga mogła być bosa...:cool:
Te modelki to Ty jak z kapelusza czarodzieja wyciagasz :)
I jeszcze fajne wnetrza masz do dyspozycji...ehhh..
To w bieli mnie sie bardzo!
T.
Oj Olga bardzo ładnie wyszła, zdjęcia też nie najgorsze :wink::mrgreen: Podoba się. Szczególnie drugie, może delikatnie ciaśniejsze kadrowanie było by lepsze.
Nie potrzebujesz asystenta? Mogę blendy trzymać i co tam jeszcze asystent ma robić:grin:
Drugie zdjęcie Olgi bardziej mi się podoba, jak dla mnie kompozycja kadru jak najbardziej OK. :grin:
Tak tak drugie fajniejsze ale jedynka też niczego sobie
Obydwa super i ciężko się zdecydować, które ładniejsze. A Thomasso mi z ust pytanie wyjął :) Jak Ty to robisz?
Olga i Twoje fotki , tak jednym slowem , Super ;-)
Ostatnie bardzo udane, gratuluję!
Te trzy "ostatnie" - znakomite.
Gratulacje i pozdrowienia.
Ostatnie też super. Zgłosiłbym się do blendy, nawet baterie mogę ładować, ale żona pewnie mi nie pozwoli ;)
Witaj
Przepiekne, miekkkie i delikatne, modelki - cod, miod, malina. Ostatnie i przedostatnie po prostu mistrzowskie. Zdjecia chyba w jakims palacu byly robione?
aaa.....do tej blendy tylko przystojniaki?...szkoda...bym sie zalapal, a tak nici :wink:
Tomku, kto wie, kto wie.... :)
Magda, gościnnie w foteliku na kawce :)
Załącznik 64844
Madzia .... ruda z zielonymi oczkami.... ojoj