Odp: Olympus OM-D - gdybania przed premierą
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Tia.Na plotkarskim i u nas.Gdzie indziej jakos cicho.
Kurcze, na chwilę wyszedłem z domu a Wyście zdążyli już nawalić z dziesięć stron :lol: I przegapiłem tą setną żeby się na nią wpisać. :wink:
Co do tego gdzie i co słychać Mirku to rzeczywiście na ogólnosystemowych polskich forach jeśli już coś się pojawi w dyskusjach o m4/3 i 4/3 to tylko w charakterze spluwaczki. Nie wiem skąd ta nienawiść (bo chyba inaczej tego nie można nazwać) i zawziętość w krytykowaniu tego formatu. Przecież większość z opluwaczy nawet w ręku tego nie miała. Nie licząc kilku osobników znanych także stąd, którzy nauczyli się tym robić zdjęcia albo i nie a teraz mając fufu są znawcami tematu.
Najwięcej dyskusji, peanów i wątków jest o sprzęcie sony i samsunga. Czy ktoś płaci tym ludziom za ciągłe pisanie o sprzęcie, którego praktycznie się nie widuje :shock: i opluwanie 4/3?
Przysięgam na E-1, :cool: że chodząc po mieście, po lesie i po górach nigdy nie widziałem nikogo z bezlusterkowcem sony czy samsunga, za to wielu ludzi z lumixami i z penami. A ponieważ mam wstrętny nawyk zaglądania innym w obiektyw (z ciekawości) to raczej nie przegapiłbym takiego zdarzenia i pewnie bym nawet zagadnął.
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
... Na 6,3 to już dyfrakcja zeżre jakość...
Dyfrakcja:?::eek: Powierzchnia (prześwit) dziurki pozostała ta sama. Co innego zmieniło się i spowodowało spadek jasność:)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jack
Dyfrakcja:?::eek: Powierzchnia (prześwit) dziurki pozostała ta sama. Co innego zmieniło się i spowodowało spadek jasność:)
No tak, OM-D ma wbudowany zaginacz czasoprzestrzeni... Dziurka jak dziurka, a gęstość pikseli jak 64M na FF... ;)
PS
Zapomniałem, że musisz dbać o emeryturę. Bzdury pisałem, dyfrakcja nie istnieje!
Cytat:
Zamieszczone przez
wulf
Przysięgam na E-1, :cool: że chodząc po mieście, po lesie i po górach nigdy nie widziałem nikogo z bezlusterkowcem sony czy samsunga, za to wielu ludzi z lumixami i z penami.
Ja za to widziałem na spacerze ludzi z NEXem od Sony.
Co prawda brzydkie to, no ale w naturze występuje.
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
...PS
Zapomniałem, że musisz dbać o emeryturę.
Nie bądź aż tak złośliwy, myślisz, że Ciebie emeryturka nie dotyczy:-P
Cytat:
Zamieszczone przez
Jack
Nie bądź aż tak złośliwy, myślisz, że Ciebie emeryturka nie dotyczy:-P
I ja też swojego pracodawcę zawsze chwalę :)
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
I ja też swojego pracodawcę zawsze chwalę :)
fret kiedy przyjdzie Toja kolej zrozumiesz i tyle....
Cytat:
Zamieszczone przez
wulf
Co do tego gdzie i co słychać Mirku to rzeczywiście na ogólnosystemowych polskich forach jeśli już coś się pojawi w dyskusjach o m4/3 i 4/3 to tylko w charakterze spluwaczki. Nie wiem skąd ta nienawiść (bo chyba inaczej tego nie można nazwać) i zawziętość w krytykowaniu tego formatu. .
Większość osób dyskutujących na forach fotograficznych nie ma najmniejszego pojęcia o fotografii ani nie interesuje się fotografią. Dyskusje nigdy nie dotyczą fotografii, zawsze sprzętu. To tak jakby forum o literaturze dyskutowało o rodzajach długopisów.
Ludzie, którzy robią zdjęcia zazwyczaj nie biorą udziału w takich dyskusjach, więc w oczywisty sposób widoczni są głównie "online experci" jak ich nazwał Ken Rockwell.
Cytat:
Zamieszczone przez
darkelf
Większość osób dyskutujących na forach fotograficznych nie ma najmniejszego pojęcia o fotografii ani nie interesuje się fotografią. Dyskusje nigdy nie dotyczą fotografii, zawsze sprzętu. To tak jakby forum o literaturze dyskutowało o rodzajach długopisów.
Ludzie, którzy robią zdjęcia zazwyczaj nie biorą udziału w takich dyskusjach, więc w oczywisty sposób widoczni są głównie "online experci" jak ich nazwał Ken Rockwell.
Piszesz to na własnym przykładzie? :wink:
Chyba przesadzasz, bez sprzętu nie ma zdjęć. Tylko sprzęt nie może przesłaniać celu jakim jest robienie dobrych zdjęć. Czasem wystarczy dobry pomysł i kiepskim aparatem można zrobić ciekawe zdjęcie.