Cześć
Dzięki za informacje.
Ja stosuję bardziej prymitywny karmnik - tacka na paliku + nawiercone konary.
Dzisiaj odwiedziły mnie:
Dzwoniec
Ptaszek nieco płochliwy, ale jak się już rozsiądzie to bardzo stateczny, nie to co sikorki ;)
pzdro
Wersja do druku
Cześć
Dzięki za informacje.
Ja stosuję bardziej prymitywny karmnik - tacka na paliku + nawiercone konary.
Dzisiaj odwiedziły mnie:
Dzwoniec
Ptaszek nieco płochliwy, ale jak się już rozsiądzie to bardzo stateczny, nie to co sikorki ;)
pzdro
Ładnie się prezentuje ale brakuje mi ciut kontrastu :)
Nie mam takiego zacięcia na fotołowy jak Ty, ale całą zimę dokarmiam ptaki. Sypię różności dla różnych ptaków, zaangażowana jest cała rodzina. Karmnik jest jakieś 10m od kuchennego okna. Zeszłej zimy podziwiałam tam przeróżne ptaszki, najbardziej urzekły mnie grubodzioby i piękny dzięcioł czarny, który wyjadał sikorom smalec , raz zdarzyła się też sójka:grin:
ja tam tradycyjnie , słonina - sikory.Jak sie kończy to same w szybę stukają- po prostu szklone:)
Fota piękna, a tak przy okazji: Jesteś prawie "ptaszolog" może skojarzysz co to za zwierz? sikory w zeszłym roku dostały "premię" prawie połeć słoniny, po dwu dniach pojawiło się ogromne ptaszysko, kołowało toto nad domem chwilę a potem sruuu i zabrało słoninkę. Gabaryty na prawdę duże upierzenie brązowawe nie jednolite i nogi opierzone jakby pumpy nosił. Tyle zdążyłem zauważyć(aparatu nie miałem) potem widziałem go w parze nad łąką z jakimś lachonem. Co to może być za ptaszor? Co nawet kot się go boi?
pozdrawiam
niestety w "drapolach" jestem słaby - mógł być jakiś zdesperowany myszołów albo nawet jastrząb - nie wiem. Często do karmników przylatują pustułki - ale są mniejsze.
Wanilio - dzięcioł czarny piękny ptak. Ptaki można dobrze wyuczyć, stale karmione nabierają zaufania - wtedy można się usiąść i poczekać nie wykonując gwałtownych ruchów także powinny przylatywać - powodzenia.
helmuth - trochę kombinowałem poziomami ale robię większy kontrast i robi się ciemniej. a dobry w te klocki nie jestem ;)
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
i jeszcze taki:
I jeszcze jeden:
helmuth'a zdecydowanie fajniej...
dobry kontrast nie jest zły ...
ale Twoje ptaszycka i tak sa kapitalne !
Bardzo przyjemnie się ogląda takie prace.
Piękne zdjęcia, pstrykanie masz opanowane na medal. Teraz przyłóż się do suwaków bo jak pokazał Helmuth naprawdę niewiele im brakuje, a różnicę widać !