350 wygląda jakby ktoś im gola piłką w szybę strzelił :)
na 351 fajnie tez wkomponowany stary budynek w nowoczesne budownictwo.
Kurcze. Zazdraszczam Ci troszke tych widoków :wink:
Wersja do druku
350 wygląda jakby ktoś im gola piłką w szybę strzelił :)
na 351 fajnie tez wkomponowany stary budynek w nowoczesne budownictwo.
Kurcze. Zazdraszczam Ci troszke tych widoków :wink:
To jest taki kanał (nie wiem czy oprócz dekoracyjnej, spełnia jeszcze jakąś funkcję), który ciągnie się od elewacji, przez całe "wnętrze", aż po dach . Próbowałem tam wejść w momencie otwarcia (koniec stycznia br), ale dałem spokój.
Jeszcze będzie okazja :)
Fajnie ktoś pomyślał z tymi budynkami , Miejski widoczki przyjemnie się ogląda.
Ciekawe co o tym powiecie? Zdjęcie tylko zmniejszone i wyostrzone (30%) w Gimpie.
Dodaj jeszcze odrobinkę ostrości.
Poza tym - ciekawy kadr.
Cóż to za ruiny ? wśród nowoczesnego Urbeksu który zapodajesz, te ruiny są jak wyjęte z innej rzeczywistosci - znaczy się wchodzę, patrzę i oczom nie wierzę :mrgreen: Frankfurt upada ? :mrgreen:
Czasami szukam w architekturze jakichś czystych form geometrycznych- linie, koła, trójkąty itp, oraz ich różne ich połączenia :)
Jak by tu...to może nie jest moja najlepsza fotka- masz rację. Niemniej zamieściłem ją ponieważ chciałem zrobić pewien test (wystarczy spojrzeć w EXIF ;)- widać, że fotka nie jest zrobiona SP550UZ :)). Mam jednak problem z interpretacją wyniku testu :roll:. Były tylko dwa komentarze- jeden RamzesaII (zastrzeżenia do ostrości) i drugi rocco (zastrzeżenia chyba natury ogólnej- nie bardzo wiem jak zakwalifikować). Specjalnie nie zastosowałem żadnej obróbki żeby sprawdzić jak ocenicie ustawienia aparatu, miałem nadzieję, że mi podpowiecie co ewentualnie poprawić :wink: Niestety nie ma lekko i muszę sam, matodą prób i błędów sam dojść do zadowalających ustawień :p
Kupiłes e-520 ? :mrgreen: no masakra. Jakie masz szkła ?
jesli kity - to nie przymykaj ich do f11, bo mydło robisz sobie naturalne.
f8 max na 14 -54 mm :)
a na 40-150 mozesz i wiecej, ale im wiecej tym obraz bardziej mydlany.
Troche mi ta rozpiętość tonalna nie pasowała do twojego UZI, ale wiem ze kombinujesz w progsach graficznych wiec wszystkiego sie moge spodziewać :) a Exif widze jesli sobie na dyska fote sciągne by obejrzeć :)