Ja tylko 3 słowa: lubię tu zaglądać.
Wersja do druku
Co się będę kłócił, zajrzyj tu:
http://poradzieckie.szprotawa.org.pl/chojna.html
http://www.wloczykij.com/index.php?p...03&pokaz_kat=n
Wybrałem się z żoną "do miasta".
Ona połazić po sklepach (dlaczego łazi po takich sklepach, które mnie zupełnie nie interesują :roll:) a ja z aparatem.
Na początek "zadzior", nie jest źle
Załącznik 74782
Potem natknąłem się na cudaków.
Facet siedział i w wyciągniętej ręce trzymał pionowo gruby kij, koniec którego trzymał drugi facet, który "siedział" w powietrzu nad tym pierwszym :shock:
Załącznik 74783Załącznik 74784
Potem, nagle zaczęła się ulewa i skończyło cykanie :???:
Załącznik 74785Załącznik 74781
zadzior taki typowy w Twoim wydaniu, podoba się
co do tego lewitującego gościa z pierwszego zdjęcia to "widać" mały blurek pod tyłkiem tego na górze, pewnie ma odpalone silniki odrzutowe na paliwo z grochu, współczuje tylko temu na dole ;-)
wracając do tematu,
ulewa to jest dopiero okazja do zrobienia fajnych zdjęć, byle mieć wcześniej wybraną ciekawą miejscówkę
Architekturę to tylko podziwiać, tak jak i tych cudaków się kija trzymających. Fajne fotki Heńku, chyba mam pomysła...............:grin:
Zrobił byś czasami coś krzywo :idea::roll::mrgreen:
u nas cudakom stelaz sie zlamal i ten na dole reki malo nie stracil.
Teraz widac,ze konstukcja wzmocniona bo i rekawy maja luzniejsze,kij grubszy,dywanik wiekszy.Wszystko bardziej stabilne.
Noooo, Heniu! Znowu zaskakujesz. 4 i 5 super :grin:
4 fotka wyszło najfajniej. Podoba mi się w niej też ten budynek na samy końcu - fajne uzupełnienie całość :)
Byłem kompletnie nieprzygotowany :(
Już jestem ciekaw :)
Nawet jak coś mi wyjdzie krzywo, to zaraz w obróbce to prostuję... albo krzywię jeszcze bardziej. :D
U mnie nie ma "trochę krzywo"- takie zboczenie :oops:
Moje zadziory zwykle tak mają ;)
Schowałem się przed deszczem pod daszek w wejściu do galerii handlowej i tak jakoś...
Strzał "z biodra", taki miejscowy oszczymur.Też stanął w wejściu, żeby się schronić przed deszczem. Pił piwo z puszki i cały czas coś gadał, jakby coś, komuś opowiadał. Nie był to Niemiec, raczej z byłej Jugosławii. Nie zaczepiał nikogo ale dla renomowanej galerii, nie był dobrą reklamą. W końcu ochroniarz pokazał mu na migi, żeby zmienił miejsce postoju. Przesunął się grzecznie o kilka kroków i dalej zawzięcie komuś coś tłumaczył.
architektura jak zwykle klasa
szare zmoczone z deszczu też się podobają
a co do lewitujących - to cóż - za pierwszym razem zawsze robi się wielkie oczy :) :) :)
Witam,
Skoro obiecałem to zamieszczam. Dwa kadry powstały z jednego zamieszczonego przez helmutha w galerii.
Pozdrawiam.
Trochę mnie nie było, ale już odpowiadam :D
Nie próbowałem tego kadru dzielić, ale z Twojego komentarza w galerii, domyślałem się o co chodzi.
MZ, pierwszy kadr broni się.
Natomiast w drugim czegoś mi brakuje. Za mało, żeby wyjaśnić skąd się wzięło to odbicie po prawej stronie (chociaż może to zaleta?).
Wydaje mi się, że tylko z "górą" jest czytelny, ale moja opinia jest subiektywna :)
To ewentualne propozycje co można by za pomocą dwóch pstryknięć "wyciągnąć" z tego miejsca. Absolutnie dwa różne kadry. Nie miałem innej możliwości więc "pokroiłem" oryginał :)
Pomyślałem, że gdyby zachować symetrię, to (może :roll:) taki prosty kadr by się obronił:
Załącznik 75568 albo Załącznik 75567
Drugi kadr lepiej wygląda w miniaturze i po otwarciu z resztą też :)
Przy okazji spaceru z Janem_S, zrobiłem takie zdjęcie:
Załącznik 76502Załącznik 76501
czyżby na stacji Hauptwache? mi się podoba :)
Też mi kolor bardziej.
A Pan Artysta ma stresznie wk... minę ;)
Też to zauważyłem. Ciekawe co mu powiedzieli w czasie zdjęcia? Ale musiało to być coś w rodzaju "Stary co ty za kicza tam walisz?" Ale generalnie mina w dechę :)
Kolor o wiele fajniejszy ale aby wilk był syty i owca cała to jeszcze może tak :)
Załącznik 76504
Pamiętasz na Konstblerwache pawilonik, gdzie reklamował się Canon?
Załącznik 76505
No nie wiem, jakiś monotonny ten kolor :roll:
Jakby chciał powiedzieć "no i co się k... gapisz?"
Nie lubię kolorowanek ;)
no jak nie jak tak
Załącznik 76508
Daleko ...
Trzeba by na kilka dni, żeby wszystko spokojnie obejrzeć a nie na łapu-capu.
Żona mnie nie puści ;)
To pracuś, nie ma czasu na pierdoły :D
Eeee tam, nie wierzę :roll:
Tak, tak!
Stachanow i Pstrowski, to przy niej obiboki :D