Sprawdź jeszcze, czy jakiś paproch nie wleciał do slotu kart pamięci.
Wersja do druku
Sprawdź jeszcze, czy jakiś paproch nie wleciał do slotu kart pamięci.
dzieki za podpowiedzi, niestety wyciaganie kart i baterii nic nie dało a innej karty nie mam. Musze skoczyć po inna karte. Kupiłem jakąś tanią hama ale z oznaczeniem 10. Docelowe karty zamówiłem przez internet. oby to był kwestia tej karty.
Zajrzalem na strone fotocyfra.pl i:
Zakład fotograficzny zlikwidowany.
:mrgreen:
Daj spokoj szczegolom. Znam osoby, ktore niewiele sie znaja na ekspozycji ale swietnie kadruja i maja wyczucie czasu ;-) Po prostu baw sie dobrze, nie martw sie za duzo technikaliami!Cytat:
Mam taką nadzieję - musze się wyzbyc pewnych przyzwyczajeń dot. kadrowania. Przez ostatnich kilka miesięcy dowiedziałem się sporo o poprawnej ekspozycji ale chciałbym mieć i poprawną i kreatywną zarazem ;-)
---------- Post dodany o 12:54 ---------- Poprzedni post był o 12:51 ----------
Bardzo mozliwe, ze to to, niektore aparaty sa wybredne jesli idzie o karty. "Najbezpieczniejsze" z reguly sa Sandiski, Lexary, choc nie mialem problemow z Toshibami.
Otóż to ;)
@pers jak szybko Ci padnie aku i będzie w trakcie ładowania, polecam Tobie ten symulator. 30 min zabawy i zapominsz o instrukcji (mowa oczywiście o trybach etc.)
http://camerasim.com/camera-simulator/
Mam SanDiska i Transcenda i obie śmigają. Polecam jednak SanDiska, bo w praktyce jest trochę szybszy, mimo tych samych deklarowanych prędkości zapisu.
Uff, kupiłem SanDisca i działa :-). A ta nieszczęsna hama na innych aparatach w MM też działała, tylko ten Fujik jest wybredny.
Co do Fotocyfry - to bardzo profesjonalnie wszystko się odbyło. Wymiana mailowa, telefoniczna informacja o dostępności i mozliwościach odbioru (również u nich w sklepie), przesyłka wysłana w poniedziałek a przed 9 rano pan puka do drzwi. Możliwość sprawdzenia przed zapłatą - bezcenna.
A jak bedzie się sprawował aparat to już inna sprawa ale tu do fotocyfry w razie czego pretensji mieć przecież nie mogę.
Z tego co widze to dlugosc Fuji to 70.4 mm - 65 mm ma srednicy. Pewnie sprawdzales w pdf'ie w ktorym te wymiary sa zamienione miejscami. Polecam http://www.fujifilm.com/products/dig...pecifications/