A ją Muminek - aż jej pióra dęba stanęły:lol:
Znowu świetna seria :)
Wersja do druku
Jest takie miejsce w gorlickim parku gdzie obok pięknego dużego dęba rosną spore krzaczory cisów. Tam sójki bywały. Teraz się gdzieś wyniosły.
Lubie srodowiskowe kadry, szkoda tych kadrow zaslonietych przez roslinnosc tylko.
pozdro
463 i 466 - świetne mbsz.
Pozdrawiam.
Świetny ostatni set, pozostałe zresztą też. Można wiedzieć jakim sprzętem fotografujesz ptaki?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kolejne piękne zdjęcia i kolejna porcja wiedzy. Dzięki Tobie odróżniam już wróbla od mazurka i ciągle dowiaduję się czegoś nowego i ciekawego z życia innych ptaków.
Nigdy nie przestawaj. :grin:
świetne foty sójki jak i dzięcioła :) Ptaki czują się u Ciebie pewnie bezpiecznie skoro tak często odwiedzają Twój ogród ;)
Cieszy mnie, że zdjęcia się podobają, dziękuję za odwiedziny:).
Dokładnie tak było:grin:.
Miło mi, że się podoba. Teraz najczęściej zabieram ze sobą aparat OM-D E-M1, obiektyw ZD 90-250, konwerter EC-14, tylko czasami E-3 i 50-200 SWD.
Taka jest moja misja:wink:, staram się jak mogę:-P.
Mają dużo kryjówek w gęstej roślinności, dodatkowo są dokarmiane regularnie, na mocniejszych drzewach wisi już kilkanaście budek lęgowych, chyba im tutaj dobrze:wink:. Niestety straty też muszą być, co jakiś czas ktoś straci życie po zderzeniu z oknem, moje psy w ogrodzie też czasem upolują bażanta, ale najwięcej ptaków ginie w szponach krogulca:|.
Pozdrawiam
---------- Post dodany o 00:57 ---------- Poprzedni post był o 00:49 ----------
Kiedy zmieniałem ogniskową, zdenerwowała ją poruszająca się soczewka w obiektywie. To jeszcze młody, niedoświadczony ptak, dorosły już dawno by odleciał.