Na wielkanoc będzie maj:-P
Wersja do druku
We wtorek na południowym wschodzie podali -4 i deszcz ze śniegiem...
Ładna u Ciebie wiosna. Czekam na taką u siebie.
Szuflandia. Zdjęcie zrobione we wrześniu wracając z łazęgi po Bieszczadach.
Okolice Folusza.
1631. Załącznik 142458
Nawet ciekawie pokazane z tym ruchem:), a z czepialstwa to przy tej wielkości zdjęcia dorzuciłbym do wagi z 200KB i jakaś "ramka" Ci wyszła z 1pix na krawędziach
wiosenne fajne. już nie mogę się doczekać takich klimatów. z okolic Folusza wiatraki też świetne. nie widziałem nigdy takiego ruchu na zdjęciach. pozdr
Z dedykacją dla Adama :)
E-30, ZD 9-18, ISO 1250
Cerkiew w Hańczowej
1632. Załącznik 142831
Taki Śpiewak z Ciebie:-) Fotka miodzio! Szacunek. Co zrobiłeś z szumami ?
czy byliśmy w tej cerkwi na zlocie ?
czy tylko wygląda tak samo ;D
no co Ty - nie uwierzę że to do czego szliśmy w środku tak wyglądało... ;)
nasz cel był z 1000 razy uboższy i brzydszy - inaczej bufetowa by tam nie szła :-P
ale wygląda podobnie do cerkwi z Wysowej - tej w której Ci trzasnęli zdjęcie na fotodeja ;)
a odciski - cóż - i takie wspomnienia warto mieć - aczkolwiek namęczyłam się wtedy okrutnie ;)
Ładne to z "chóru".
Pozdrawiam.
Dzięki Witku :)
Oj gulaszówna, gulaszówna :mrgreen: A trzeba było wziąć ze sobą salvadhora :-P
Tam w Hańczowej to wiele nie ma. Jak doszłyście od Wysowej to po lewej stronie jest kościół katolicki, wcześniej krzyże przydrożne.
Dopiero po przejściu prawie całej Hańczowej, po prawej stronie drogi jest cerkiew prawosławna. To takie małe skrzyżowanie - w lewo do Ropek, w prawo do Skwirtnego.
Ale przyznam, że tak - większość ikonostasów w cerkwiach jest bardzo podobna do siebie, więc miałaś prawo się pomylić. Znam tylko dwie cerkwie, których ikonostas odbiega od standardu: Gładyszów i Konieczna.
Tak wyglądała ta cerkiew w czerwcu 2012 w trakcie remontu
1633. Załącznik 142919
A tak wygląda obecnie. Wybacz słupy i druty, ale nie chciało mi się tego wywalać :D
1634. Załącznik 142920
Dzięki Ci Bodzio. My z Hanią byliśmy tam podczas remontu. Teraz wyglada jak prosto z fabryki :-)
Kościółek fajny, noo fajny ale wiesz Ty co? Te fotki są strasznie przewidywalne...
Dopieściłbyś kadr szczelił na zboczu, otwierającego się na piękno gór, samuraja w trakcie sepuku albo co...:-P
Z tej samej cerkwi właśnie - "Carskie Wrota". Warto zwrócić uwagę na maestrię i cyzelowanie szczegółów grawerunku tak wrót jak i otaczających kolumnad. Całość wykonana w drewnie.
1635. Załącznik 142924
Piękna robota.
Pięknie odnowione i fajne zdjatko:)
Moje łowy na zorzę pod zdechłym azorkiem. Ale jak byłem na górce to jakieś tam pstryknąłem.
1636. Załącznik 143111
1637. Załącznik 143112
1638. Załącznik 143110
Ładna cerkiew. Dobrze, że była remontowana.
Hmmm, mi to bardziej na światła domów wygląda.
Chałupy łel kam tu,
Bodzip i zorza blu.
Gwiazdy nad nami,
Świecą światłami.
A zorzy nie ma tu.
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Ps.
Trzeba było w szopie zorzę namazać. :wink:
Bodzipki obydwa przesyłają najserdeczniejsze życzenia zdrowych, spokojnych i bardzo radosnych Świąt Wielkanocnych. :mrgreen:
A że święta na karku, więc zima wróciła :roll:
1639. Załącznik 144260
Dziękując za życzenia odwzajemniam je. :)
Chcieliśmy białych świąt to je mamy. :mrgreen:
Dzięki za życzenia, ale stwierdzam z żalem, że choinkę masz niepostrojoną ;)
Wchodzę Ci ja do Bodzipowego wątku, a tu taka sytuacja ;)
Załącznik 144269
Dziękujemy za życzenia. :grin:
Życzymy Bodzip'om Zdrowych i Radosnych Świąt, Wesołego Jajka i Smacznego Alleluja. :mrgreen:
Ps.
A tak ze dwa tygodnie temu pisałem, że jaja do święcenia na sankach będziemy wieźć. :shock:
Niektórzy w takiej scenerii spędzą święta. :-P
Dzięki za życzenia. Zima przyszła bo wszyscy chcieli śnieg na święta ale nie mówili o jakie święta im chodzi.
Za życzenia dzięki, a ode mnie wesołych jajek pięknych jak z jak bajek i oczywiście zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia cobyście z Marysią skakali jak kozice po Kościelcu a co najmniej Granatach :grin:
Zboczenie zawodowe, co zrobić :D
Dobro wróciło :mrgreen: Sezon otwarty :mrgreen: Kurde jak się cieszę :mrgreen:
Nie mogło by być rozpoczęcia sezonu bez Olympusa, więc... jest :mrgreen:
1640. Załącznik 144725
Beskidzkie łaziki wiedzą, że wielką estymą cieszy się "Chatka w Nieznajowej". Zmałpowali i w Wołowcu też mają swoją Chatkę :)
1641. Załącznik 144726
1642. Załącznik 144727
c.d.n.