Dziewczynka (390) ma fantastyczną minę, to zdjęcie bardzo przypadło mi do gustu, jedynie może kolano portrecistki trochę zawadza:grin:
Wersja do druku
Dziewczynka (390) ma fantastyczną minę, to zdjęcie bardzo przypadło mi do gustu, jedynie może kolano portrecistki trochę zawadza:grin:
Senks.
Podaję kolejne cyknięcia z cyklu "Gdzie te chłopy" ;-)
394.
395.
[QUOTE=Kaz de Wro;315963]Senks.
Podaję kolejne cyknięcia z cyklu "Gdzie te chłopy" ;-)
Jak to gdzie stoją z aparatem i tylko celują tymi obiektywami.
mi się podoba 390 ale zatrzymałem się na dłużej przy 391 sam nie wiem czemu. fajne fotki prezentujesz :)
Kucze, nie ruszają mnie zupełnie streety z długiego obiektywu. Nie lubię takich "nieśmiałych" fot i to się chyba nie zmieni. Mam nadzieję, że wrócisz do hardcorowego ulicznictwa z szerokim kątem.
A ja takie lubię ;)
Co prawda robione są trochę asekurancko, bez bezpośredniego kontaktu fotografa z jego "tematem" ale podoba mi się sposób, w jaki długa ogniskowa wyłuskuje główny motyw z tłumu.
Poza tym lubię to spłaszczenie perspektywy jakie daje takie szkło.
Dziewczyny na ławeczce nieodparcie kojarzą mi się z pewnym polskim filmem, "Dziewczyny do wzięcia" :cool:
Kto zna? :-P
Rafał -czasami tak musi być:wink: Do foto wszedłem chyba na skróty i nie przerobiłem dobrze tematu pt." Manual", w moim przypadku nie chodzi może o body+ szklarnia, ale tylko szkła. "Walcząc" z oporem materii manuali, korzystam w zamian z tego co u nich najlepsze- plastyka obrazu, kolorki itp.
Choć są to próby nieśmiałe, na razie delektuję się barwami tej zabawy...
396.
...jak i grą światłem...
397.
...na dynamiczny street, czasami nie starczy czasu, bo zanim ustawię ostrość to już po ptokach, ale zawsze wówczas pozostaje do wyboru fotografia sytuacyjna:grin:
398.
Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam
Kaz
To skojarzenie z "Dziewczynami do wzięcia" bardzo trafne. Nawiasem mówiąc, już od jakiegoś czasu oczekuję na taką "aktualizację" tego filmu do naszych czasów. W scenariuszu byłyby tylko lekkie zmiany. Czy bohaterkami naszej doby byłyby takie nasze Gabryśki- krejzolki, hejki- hello! ;-)
My tu gadu, gadu a tematy poważne leżą na ulicy.
O tej Pani tylko słuchałem i czytałem . Widziałem na własne oczy jej aktywność w przestrzeni publicznej (plakaty) > patrz też https://forum.olympusclub.pl/showthr...c%B3aw+protest
Ostatnio nasze drogi się spotkały:
399.
400.
401.
mina "widza" na 397
bezcenna
Dzięki!
Podaję kolejną, wiosenną fotkę
402.
TAK 200/f4