Odp: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.
ok Heniu dotarłem poprzez wpisanie tego symbolu do okna z zaznaczeniem konfiguracji systemu, co wybrać?????
Mirecxzku dzięki że też jesteś. Wiem że to logiczne, tylko kłopot w tym, że ja kilka razy już uruchamiałem system próbując skorzystać z przywracania systemy- bezskutecznie, ale on pewnie te kilka razy "sobie zapisał". Dlatego ciągle do tej wersji wraca.
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
... ustawiłem ostatnią dobrą znaną konfigurację i .....znów wszedł tryb awaryjny!!!!!!!
Tak jak pisał Mirek- dla niego ostatni to awaryjny. Powinieneś mieć okno z wyborem punktu przywracania. Wybierz z datą ostatnią sprzed Twoich kasowanek.
Ja bym wybrał coś z dnia poprzedzającego te feralne zmiany albo nawet kilka dni wczesniej.
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
ok Heniu dotarłem poprzez wpisanie tego symbolu do okna z zaznaczeniem konfiguracji systemu, co wybrać?????
Zaznaczasz (jeśli nie jest) "uruchamianie normalne-załaduj wszystkie sterowniki urządzeń i usługi"
Zdecyduj się na jedną metodę, spróbuj najpierw przywracania.
Wejdz w okienko start w tych opcjach(w tym oknie co juz masz jak doszedles) i popatrz czy czasem nie masz aktywnego koleczka ze startem awaryjnym i minimalnym.
teraz poczekajcie cierpliwie ja opiszę wszystko co widzę.
Mam otwarte okno KONFIGURACJA SYSTEMU I cztery zakładki z funkcjami
1 zakładka to OGÓŁNE i trzy wersje do wyboru uruchamiania:
uruchamianie normalne (załaduj wszystkie sterowniki urządzeń i usług)
uruchamianie dignostyczne(załaduj tylko podstawowe urządzenia i usługi)
uruchamianie selektywne(załaduj usługi systemowe) TO JEST ZAZNACZONE KROPKĄ
zaznaczony jest w tej opcji podpunkt załaduj elementy startowe????
Co powinienem zmienić?????????????????
Zaznacz "uruchamianie normalne (załaduj wszystkie sterowniki urządzeń i usług)"
Mirku ustawiłem w pierwszej zakładce to co radzi Heniek "uruchamianie normalne-załaduj wszystkie sterowniki urządzeń i usługi"
ale po wejściu w drugą zakładkę ROZRUCH faktycznie zaznaczone jest okienko Bezpieczny rozruch
i (podpunkt) 1 minimalny
jest tam sporo funkcji, co zmienić i co ustawić?????????????
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Mirku ustawiłem w pierwszej zakładce to co radzi Heniek "uruchamianie normalne-załaduj wszystkie sterowniki urządzeń i usługi"
ale po wejściu w drugą zakładkę ROZRUCH faktycznie zaznaczone jest okienko Bezpieczny rozruch
i (podpunkt) 1 minimalny
NIC!
Tylko na karcie Ogólne zaznacz Uruchomienie normalne i OK.
Zrestartować komputer
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
i (podpunkt) 1 minimalny
No to skasuj to zaznaczenie w tym rozruchu.To jest wlasnie efekt dzialania automatu tego twojego czyszczyciela.Tam ma byc wszystko nieaktywne.
Zrob tak i niech dziala-a ty obgryzaj paznokcie w tym czasie .