Karol, na 653 to zamaskowany pogranicznik?
wOw, pogratuluję sobie 1001 posta ;)
Wersja do druku
Karol, na 653 to zamaskowany pogranicznik?
wOw, pogratuluję sobie 1001 posta ;)
Zdjęcia zacne, podobają się, szczególnie te mgliste.
..." Linkuję nieco większe zdjęcia idąc z duchem technologii"...
Jak najprościej obejrzeć w tym większym rozmiarze 1024pix? Na forum są przeskalowane do 800pix.
Przez to przeskalowanie i niezbyt dużą wagę zdjęć (KB) trochę jakość ucierpiała.
Dzięki, już widać...
Dziękuję. Ja generalnie wolę starać się przekazać to co widzę, nie lubię obrabiać, kombinować, kreować, po części to pewnie wynika z tego, że nie za bardzo umiem. Owa krowa to w zasadzie raw wołany na ustawieniach aparatu, bez kombinowania. Lekka winieta z otwartego Lumixa 20/1.7 a temperatura światła - przed wschodem słońca jest po prostu zimna - tu WB był ustawiony na jakieś 6500K a więc chmurka - i tak dość ciepło.
Nie mam nic przeciwko poprawianiu moich zdjęć, czy innemu zinterpretowaniu obróbką, a jak to robi Mirek to jest to wręcz nobilitujące. Jak ktoś chce to udostępnię rawa z krową.
Raczej nie - Bug w tym miejscu owszem jest granicą ale pomiędzy województwem podlaskim a mazowieckim, a tę przekraczać można do woli.
Właśnie widzę, że lipa z tym skalowaniem, następne wstawię 800x600. Oryginały chyba najprościej zobaczyć kopiując prawą myszą adres obrazka i wklejając go bezpośrednio w przeglądarkę.
Pajęczynki i rosa czarowne, 657, 658 - pięknoty!
653 - te unijne plomby odbierają krowie całą krowność, gdzie te czasy, gdy natura byłą naturą... Przyznam, że najchętniej wystemplowałbym jej te żółte pseudoozdoby. A spojrzenie zwierzątka bardzo mi się podoba i choć zwykle lubię dopasowywać sobie kolory, ta niebieska zieloność bardzo tu pasuje.
Nie no z zapisywaniem to zbyt dużo "zachodu":), podobnie z kopiowaniem i wklejaniem... Znalazłem jeszcze opcję w Firefox: prawoklik na zdjęciu i z menu wybrać: pokaż obrazek, tylko kto tak będzie robił.
No, no :)
Piękności te Twoje ujęcia. Pajęczynki znakomite (dwie).Mućka też :)
Pozdrawiam.
Dziękuję za wszystkie komentarze.
WOW - na 101 stronie wątku ;-). Gratuluje sam sobie ;-).
To bardziej reporterka niż sesja ustawiana więc w biżuterię modelki nie wnikałem ;-)
Hmmm - faktycznie w profilu masz mapkę dojazdu podaną, ale ja niezdara pogubiłem się w liczeniu lasów ;-). A na poważnie - jakoś nie kojarzyłem Lubelszczyzny z Tobą, chociaż chyba mam nawet wizytówkę, muszę luknąć jak daleko byłem. Co się odwlecze... A skoro jesteśmy przy piwie - zaopatrzyłem się bezpośrednio w Browarze Jagiełło pod Chełmem - doskonałe Lipcowe, Magnus, wiele piw smakowych - polecam.
Jedziemy dalej - tym razem, jak to na Podlasie przystało, cała seria poświęcona krowom. Poranna przeprawa przez Bug i powrót z pastwiska wieczorem. Tak - to te pływające krowy - na żywo widok robi niesamowite wrażenie. Jeszcze niedawno krowy z tego gospodarstwa fotografował Artur Tabor...
661.
662.
663.
664.
665.
666.
667.
668.
669.
670.