No nieeee :mrgreen: Rozrzucali szczepionkę p/wściekliźnie dla lisów, więc to małe białe i kudłate zwierzę siedziało w domu,
Wersja do druku
Zrobiliśmy sobie z Marysią bałwanka, a co :mrgreen:
Załącznik 265630
Oby długo sobie postał :-)
No i co można można. Ładny klasyczny z lekkim uśmiechem, bez przesady ale jest.:wink:
Bałwanek OK!
Pozdrowienia dla twórców :-)
Z cyklu "widok z mojego okna" :)
2421. Załącznik 265725
2422. Załącznik 265726
2423. Załącznik 265727
Ależ tam za Twoim oknem krzaczory...
Panie, sekator do ręki i trochę porządku zrobić. :mrgreen:
Niektórzy mają szczęście do ładnych widoków z okna:-) Ja w domu mam nieciekawy - ale latem na działce nie mogę narzekać (niemal wszystkie zdjęcia pokazywane przeze mnie w ptasim wątku były z tarasu domku robione).
Dzięki :)
W przeciwieństwie do @paparapa u mnie jest jeszcze dużo śniegu. Powoli jednak zaczyna topnieć. Średnia temperatura dzienna to +2 oC. Nocą ok. zera lub ciut poniżej.
W wiosennej szacie.
2424. Załącznik 267175
2425. Załącznik 267176
2426. Załącznik 267177
Świetny krawacik z liścia na 2425:-)
2427. Załącznik 267518
- - - - - - - - - - aktualizacja - - - - - - - - - -
2428. Załącznik 267519
Secon na gady rozpoczęty? :-)
Jak najbardziej :)
2429. Załącznik 267553
2430. Załącznik 267552
PIĘKNE TE GADZINY BOGDAN.
Bravo
Pierwsza to gadzina ciężarna, a druga? Jak ja określić? ;-)
Helenka się grzeje :)
Było by zdjęcie dnia, ale... życie :roll: Nacisnąłem migawkę, i w tym momencie zobaczyłem przez wizjer jak Helenka otwiera paszczę i łapie pajączka. Aparat ustawiony niestety na pojedynczy strzał.
2431. Załącznik 267686
Tak to niestety bywa że czasem człowiek się pospieszy... Widzę że modelka kiedyś ogon straciła ale już jej ładnie odrósł.
@wyszomir - Marek ma basenik dla ptaków. Ja na razie tylko talerzyk. No nie znalazłem nic ładnego, a zresztą inne obowiązki ...itd.
Ale cieszy się ten talerzyk dużym powodzeniem :mrgreen:
2432. Załącznik 268563
2433. Załącznik 268564
Nie dość ze ptaki do talerzyka lgną to jeszcze i jaszczury... U mnie jaszczurki z działki zniknęły - przypuszczam że Figa się do tego aktywnie przyczyniła. Niestety kilka razy przyłapałem ją z jaszczurką w zębach.
Akurat pod tym względem niedobry. Zawsze po złapaniu jej z jaszczurka była ostro karcona ale niestety nie dawało to rezultatu - instynkt myśliwski był silniejszy.
No Jagna poluje na koty. Przychodzi dużo dzikich kotów, które traktują oggród jak swój. Pól biedy gdyby tylko przychodziły, ale przynoszą upolowane ptaszki, myszki i układają przed wejściem. No a czasem, chyba złośliwie zostawiają wymioty. Fuj !
Nasza Figa też kotów nienawidzi ale na szczęście naszej działki koty nie odwiedzają.
Pożyteczny ten talerzyk, fajni goście i fajne zdjęcia :)
A u nas obrodziła aronia. Zebraliśmy z Marysią jakieś 6 kg. Reszta dla braci mniejszych. Zauważyłem, że na owocach pasą się przeważnie sujki i dz
2434. Załącznik 268662