Odp: Fujifilm X10/X20/X30
Teraz każdy producent chwali się najszybszym AFem. Nie trzeba być geniuszem, żeby odgadnąć, że tylko jeden z nich może mówić prawdę :D
A metody pomiaru są pewnie zbliżone do tych, które stosuje się przy ocenie tego, który proszek do prania zawiera bardziej inteligentne molekuły i daje bielszą biel, czyli mambodżambo i robienie klienta w bambuko.
http://www.fujifilm.com/products/dig...sample_images/
Wyjątkowo słabo. Topowe Stylusy wciągają nosem X30. Stare EXR wyglądały dobrze tylko w 6mpx, widzę, że dla nowej X-Trans można z powodzeniem przyjąć tę samą zasadę.
Nie wiadomo, jakie "ulepszacze" były włączone przy tych zdjęciach, więc nie ma się czym podniecać. Matryca jest ta sama, co w X20, jej osiągi zostały już potwierdzone. Wprawdzie uważam, że EXR mimo niższej rozdzielczości była lepsza, ale ta też powinna dawać radę nie gorzej, niż konkurencja.
Jasand - to jakaś prowokacja?
Tak - lajkowych separatystów :)
Cytat:
Zamieszczone przez
nightelf
Dobrze, że wizjer LCD. Ten lunetkowy to była według mnie pomyłka.
Mi się strasznie podoba ten z x20 :)
Choć jak macałem w MM jakiegoś Panasonic Gcośtam to fakt - LCD z wysoką rozdzielczością robi robotę... Ciekawe jak przy ciemniejszych kadrach?
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Akurat zintegrowanie włącznika aparat z pierścieniem zooma jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Szkoda, że nie pojawia się w innych kompaktach.
Mam mieszane uczucia, dla mnie troszkę ficzer.
Irytuje mnie kiedy chcę tylko oglądnąć zdjęcia i muszę zsunąć dekielek bo z nim niewygodnie się aparat włącza :/
Jaram się, bo jadę na wakacje i wiem, że wszędzie będę mógł zabrać aparat nie taszcząc kilogramów! :)
Cytat:
Zamieszczone przez
sn00p
(...) Mam mieszane uczucia, dla mnie troszkę ficzer.
Irytuje mnie kiedy chcę tylko oglądnąć zdjęcia i muszę zsunąć dekielek bo z nim niewygodnie się aparat włącza :/
Jaram się, bo jadę na wakacje i wiem, że wszędzie będę mógł zabrać aparat nie taszcząc kilogramów! :)
Z tego co pamiętam nie trzeba go włączyć aby przejrzeć fotki. Wystarczy dłużej nacisnąć "play", tak mi się coś kołacze w pamięci...
Cytat:
Zamieszczone przez
petreq
Z tego co pamiętam nie trzeba go włączyć aby przejrzeć fotki. Wystarczy dłużej nacisnąć "play", tak mi się coś kołacze w pamięci...
Whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat?!
Ale jazda, jak tylko wrócę do domu to sprawdzam :D
Cytat:
Zamieszczone przez
sn00p
Whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat?!
Ale jazda, jak tylko wrócę do domu to sprawdzam :D
Nie nosisz maleństwa ze sobą? :wink: