Odp: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.
Przy uruchamianiu laptopa wciskaj F8, powinna Ci się pokazać lista trybów w jakich uruchomić system. Jednym z nich będzie "Uruchom system normalnie", może też być "Uruchom system normalnie (ostatnie dobra konfiguracja)". Piszę z głowy, więc może się to trochę inaczej nazywać.
Inna sprawa, zawsze możesz będąc w trybie awaryjnym, który masz teraz wybrać z Akcesoria -> Narzędzia systemowe, przywracanie konfiguracji.
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Poradźcie coś jak to przywrócić do stanu normalnego bo laptek się uruchamia ale tylko w trybie awaryjnym.
Spróbuj: start->uruchom->msconfig i zaznaczasz "uruchamianie normalne-załaduj wszystkie sterowniki urządzeń i usługi"
Mireczku sprawdzałem Twoją propozycję, nie działa uruchamia się ale tryb awaryjny:cry:.
ahutta zaraz Twoją radę wypróbuję, serdeczne dzięki dla Was obu.
Jeszcze wrócę(może:?::!:)
Czyzbys przywracanie systemu mial wylaczone???
Nietety na razie nic nie pomogło. Po uruchomieniu wciskałem F8, na pulpicie (bez ikon) pomigała biała kreska i uruchomił się.......tryb awaryjny. Co ciekawe stwierdziłem że folder AUTOSTART jest pusty.
Nabroiłem na własne życzenie. Po dojściu do opcji narzędzia systemowe też laptop wraca system do kilku dni wstecz gdy usówałem funkcję demo programu Machinery, ale uruchamia system ciągle w trybie awaryjnym.
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Nietety na razie nic nie pomogło. Po uruchomieniu wciskałem F8, na pulpicie (bez ikon) pomigała biała kreska i uruchomił się.......tryb awaryjny. Co ciekawe stwierdziłem że folder AUTOSTART jest pusty.
F8 masz naciskać w trakcie gdy komputer startuje, ładuje się BIOS itd. jak już się uruchomi to pozamiatane.
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Nietety na razie nic nie pomogło.
Próbowałeś tego co napisałem?
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Spróbuj: start->uruchom->msconfig i zaznaczasz (jeśli nie jest) "uruchamianie normalne-załaduj wszystkie sterowniki urządzeń i usługi"
W trybie awaryjnym masz Start.
Heniu nie widziałem opcji którą podajesz, ale jeszcze sprawdzę
ahutta zrobię powtórkę
---------- Post dodany o 15:25 ---------- Poprzedni post był o 15:13 ----------
Co tak jakbym trop złapał na razie po radach ahutty. Wciskałem F* uruchomiło się okno z różnymi wersjami przywracania- ustawiłem ostatnią dobrą znaną konfigurację i .....znów wszedł tryb awaryjny!!!!!!!
---------- Post dodany o 15:26 ---------- Poprzedni post był o 15:25 ----------
Heniu mam start w trybie awaryjnym, uruchom też jest, ale nie ma tego oznakowania co na końcu podałeśmsconfig!!!
Klikasz Start, pokaże się okno, wpisujesz msconfig.exe, pojawi się duże okno i na górze powinieneś mieć plik msconfig. Klikasz na niego i otwiera się okno Konfiguracja systemu. Na karcie Ogólne masz tą opcję. Powinno być zaznaczone tak jak napisałem.
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Heniu nie widziałem opcji którą podajesz, ale jeszcze sprawdzę
ahutta zrobię powtórkę
---------- Post dodany o 15:25 ---------- Poprzedni post był o 15:13 ----------
Co tak jakbym trop złapał na razie po radach ahutty. Wciskałem F* uruchomiło się okno z różnymi wersjami przywracania- ustawiłem ostatnią dobrą znaną konfigurację i .....znów wszedł tryb awaryjny!!!!!!!
To logiczne przeciez.Bo ostatnio sam pisales,ze miales w takim trybie uruchomiony.Dla niego to wlasnie byla ta ostatnia ten tryb awaryjny.