-
Odp: Pełne wersje oprogramowania za free
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Photomizer- Retro 2.0 to jak piszą: 'Wspaniała i łatwa edycja zdjęć dla miłośników retro i kreatywnych fotoamatorów"
A ranking i komentarze oglądałeś? Niestety już nie tak ciekawe. Poza tym Engelman ma brzydki zwyczaj rozsyłania niemal codziennie (a raczej conocnie) spamu na adresy e-mailowe użyte przy rejestracji ich software'u. Wpieniało mnie to strasznie, gdyż nieopatrznie podałem im adres na gmailu i w środku nocy telefon na Androidzie mi piszczał, ze właśnie dostałem maila:-(
-
Cytat:
Zamieszczone przez
wyszomir
A ranking i komentarze oglądałeś?
A czy ja ten program polecam albo zachwalam?
Ja tylko informuję, że tam jest do pobrania za free ;)
-
Ależ nikt Ci nie zarzuca zachwalania:-)
Po prostu doradziłem poczytać przed zainstalowaniem komentarze (co zreszta warto zawsze uczynić pzred instalowaniem nieznanego programu) i przestrzegłem, że najlepiej podać przy rejestracji jakiś rzadko używany adres e-mailowy na którym przychodzący spam nie bedzie nam przeszkadzał.
A inna sprawa to to, że dla niektórych taki program też może się przydać - każdy sam podejmuje decyzję w oparciu o swoje potrzeby, posiadaną wiedzę i zainstalowane juz programy.
-
Process Lasso Pro za darmo: http://sharewareonsale.com/s/process...-giveaway-sale
Opis ze strony:
"Process Lasso to nie kolejny menedżer zadań. Jest to narzędzie służące do optymalizacji priorytetów/koligacji procesów i automatyzacji systemu. Optymalizacja priorytetów/koligacji/rdzeni, zasady pozwalające na automatyczne wykonanie jakiejś akcji pod określonymi warunkami, automatyczne plany zasilania, to właśnie Process Lasso. Chociaż większość uznaje ten program za jedyne w swoim rodzaju narzędzie służące do optymalizacji priorytetów procesów, potrafi on znacznie więcej!
Najbardziej znaną funkcją Process Lasso jest unikalna technologia optymalizacji procesów zwana ProBalance (Process Balance), która poprawia reagowanie i stabilność systemu poprzez optymalizację priorytetów procesów i/lub zmiany koligacji CPU. System Windows, co wynika z jego architektury, pozwala programom na monopolistyczne wykorzystywanie CPU bez wystarczającego hamowania. Skutkami tego są zawieszenia się systemu, tzw. „lagi” i szarpany ruch kursora myszki. ProBalance inteligentnie zmienia priorytety i/lub koligacje CPU uruchomionych programów (na żądanie lub jeśli potrzeba) tak, aby gorzej zachowujące się procesy nie oddziaływały negatywnie na reagowanie twojego PC.
Nie wierz nam na słowo w kwestii ProBalance, wypróbuj „Pożeracza CPU”, aby zobaczyć korzyści. Jest to prosty program działający w nieskończonej pętli, działający z normalnym priorytetem, który może napisać każdy programista, w dowolnym języku programowania. Ile wątków uruchomionych z priorytetem normalnym, nie robiących czegokolwiek innego poza marnowaniem cykli CPU, potrzeba, aby doprowadzić system do zawieszenia się? Na systemie jednordzeniowym wystarcza jeden wątek! Owszem – zdaje się to być błędem w systemie, ale wynika to z jego budowy, czego wyjaśnienie także zamieszczamy w artykule znajdującym się pod powyższym odnośnikiem..."
-
-
Może nie bezpośrednio związane z fotografią, ale czasem odzyskać jakieś pliki z dysku trzeba - HDD Recovery Pro - http://sharewareonsale.com/s/hdd-recovery-pro-sale - jeszcze przez ponad 2 dni do wzięcia za darmo.
-
-
Zoner Photo Studio 16 PRO - jeszcze prawie pzrez dwie doby za darmo - http://sharewareonsale.com/s/zoner-p...tudio-pro-sale
-
Do wersji 15 tak sie przyzywyczailem, ze na laptopie calkowicie zastapila photoshopa, a na desktopie powoli go wypiera. Rewelacyjny program, do tego za darmo.
Niestety nie moge dac plusa ale dziekuje bardzo za info o wersji 16 - juz sie ciagnie i zaraz sie zainstaluje - THX!!!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
k@czy
Niestety nie moge dac plusa ale dziekuje bardzo za info o wersji 16 - juz sie ciagnie i zaraz sie zainstaluje - THX!!!
Dałem + w Twoim imieniu.
-
Dziekuje dobry czlowieku :) Niech ci Budda w polskich jablkach wynagrodzi :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
k@czy
Dziekuje dobry czlowieku :) Niech ci Budda w polskich jablkach wynagrodzi :)
Tez dalem.
Napisz mi tez, ze jestem dobrym czlowiekiem.Tak dawno nikt mi tak nie napisal.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Tez dalem.
W imieniu Muzeum Sztuki Współczesnej,:-D ogłaszam: Jesteś Dobrym Człowiekiem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
W imieniu Muzeum Sztuki Współczesnej,:-D ogłaszam: Jesteś Dobrym Człowiekiem.
Hmmm... jestem już zabytkiem? :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
petreq
Hmmm... jestem już zabytkiem? :mrgreen:
To do Mirona było...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
To do Mirona było...
To tak luźno nawiązałem do "W imieniu Muzeum Sztuki Współczesnej" :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Tez dalem.
Tobie rowniez dziekuje dobry czlowieku :smile: Niech ci Budda w polskich jablkach i gruszkach wynagrodzi :smile:
Oczywiscie w imieniu Muzeum Sztuki Współczesne i Antycznej :D
-
Aż się zaczynam rumienić po tych pochwałach:-) A że Zoner jest świetnym programem - fakt.
-
W imieniu Instytutu Archeologii Uniwersytetu Jagiellońskiego także dziękuję. Program pobrałem, zainstalowałem i zabieram się za testowanie.
-
Dziękuję za Zonera, miałem wersję próbną 15 i bardzo mi się spodobała. Już zainstalowany, niestety system nie pozwala, więc jeszcze raz stokroć dzięki , bo mógłbym się dowiedzieć, za późno lub wcale.
-
-
Wprawdzie nie do zdjęć, a do filmów, ale aparatami też filmiki można kręcić:-) Dziś za darmo do wzięcia Wonderfox Video Converter Factory PRO 7 - bardzo dobry konwerter różnych standardów plików video (z ciekawszych możliwości - obsługuje standard 4K, umożliwia konwersje do formatów obsługiwanych bezpośrednio przez telewizory różnych producentów) umożliwiający również prostą edycją filmów i dołożenie kilku efektów specjalnych. Trzeba zdążyć z instalacją do jutra do 9 rano.
http://www.giveawayoftheday.com/hd-v...ctory-pro-7-0/
-
-
Jeśli ktoś nie zdążył pobrać oprogramowania Zoner Photo Studio 16 PRO to ma ponownie okazje przez kolejne 3 dni:
http://www.topsoftbargains.com/w/zon...t-coupon-code/
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Zigor
Czy Zoner posiada magnetyczne lasso i rownie dobra gumkę do usowania niechcianych elementow jak PSE?
Ja nie sprawdze bo mam Maca, szukam czegos dla kolezanki na poczatek przygody z edycja.
-
Posiada magnetyczne lasso i gumkę. Jak się ma skuteczność ich działania do tych z PSE musiałby się wypowiedzieć ktoś kto używa obu programów. Ja PSE nie używałem, więc nie podejmuję się takiej oceny.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mcarto
Czy Zoner posiada magnetyczne lasso i rownie dobra gumkę do usowania niechcianych elementow jak PSE?
Lasso magnetyczne posiada, działa sądzę porównywalnie jak w PSE. Gumka też jest, a czy równie dobra trudno mi powiedzieć bo prawie nie korzystam z tego narzędzia.
W PSE gumka ma dodatkowo 3 opcje do wyboru: Gumka; Gumka tła; Magiczna Gumka. W Zonerze tego nie ma. Jest jedna opcja.
-
Za to można oprócz rozmiaru gumki ustawić jeszcze 4 jej parametry - opacity, density, blur i spacing. Być może za ich pomocą można uzyskać to samo lub nawet więcej niż w przypadku gumki PSE. Jak już pisałem - trudno mi wyrokować co lepsze, bo aby to zrobić z przekonaniem musiałbym znać dobrze oba programy.
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
wyszomir
Za to można oprócz rozmiaru gumki ustawić jeszcze 4 jej parametry - opacity, density, blur i spacing. Być może za ich pomocą można uzyskać to samo lub nawet więcej niż w przypadku gumki PSE. Jak już pisałem - trudno mi wyrokować co lepsze, bo aby to zrobić z przekonaniem musiałbym znać dobrze oba programy.
Zgadza się. Tych parametrów jest więcej. W PSE gumka zwykła oprócz rozmiaru ma tylko tryb (pędzel, ołówek, blok) i krycie.
Czego mi głównie by brakowało w Zonerze aby mógł zastąpić PSE to warstw.
Edit.
W PSE Gumka tła ma jednak też podobne parametry :
Załącznik 130649
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
marek7001
Ale to już było...nie ma CS2 za darmo
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Ale to już było...nie ma CS2 za darmo
Jest tylko dla tych, którzy kupili go w przeszłości a to "darmo" to support CS2 na nowych
serwrach ADOBE.
-
To akurat wiem, że dla tych co kiedyś kupili :) Trudno tu mówić o pełnej wersji oprogramowania za free jak w tytule wątka.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
To akurat wiem, że dla tych co kiedyś kupili :) Trudno tu mówić o pełnej wersji oprogramowania za free jak w tytule wątka.
Tak, wiem, powinienem to pisać cytując Marka bo to do niego było kierowane, żeby się nie przejechał.
Adobe za darmo raczej nic nie da.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Jest tylko dla tych, którzy kupili go w przeszłości a to "darmo" to support CS2 na nowych
serwrach ADOBE.
Jakiś exec 300mb sie ściąga instalować czy nie
-
Cytat:
Zamieszczone przez
zimoch
Jakiś exec 300mb sie ściąga instalować czy nie
jeszcze raz i powoli:
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
serwrach ADOBE.
-
Support Adobe w execu ? Dziwna forma
-
Cytat:
Zamieszczone przez
zimoch
Support Adobe w execu ? Dziwna forma
Jest pełna instalka do ściągnięcia ale posiadanie CS2 z niej zainstalowanego
jeżeli nie masz kupionego 100lat temu CS2 jest nie legalne ergo masz piracką
wersję. Pisząc o supporcie miałem na myśli nowe adresy serwerów wsparcia CS2
do których "sięga" CS2 podczas i po instalacji.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
marek7001
Pytanie, czy Adobe o tym wie...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
wyszomir
Pytanie, czy Adobe o tym wie...