Hehe, nie trzeba działki do relaksu. mój głos na kolor- bardziej to słońce, którym gość się cieszy, czuć.
pzdr
Wersja do druku
Hehe, nie trzeba działki do relaksu. mój głos na kolor- bardziej to słońce, którym gość się cieszy, czuć.
pzdr
Też kolor - więcej szczegółu. Na tę zniszczoną ścianę zwróciłem uwagę dopiero na kolorze.
Technicznie oba fajne.
A ja dla odmiany - kolor ;)
Pozdr
Kolor, kolor. W cz-b jest takie typowe, bez punktu zaczepienia. Kolor chce się czytać - pan się relaksuje w słońcu, ludzie nie kupują bo wolą w Decathlonie (taniej), a ci co kupują firmówki, nie chodzą po takich zapyziałych sklepach bo nie wypada. Tylko prawdziwy oldskulowiec wie, że w tym sklepie można w świetnej cenie kupić Merrelle do biegania naturalnego, lub wypasioną koszulkę z końcówek serii (2x taniej niż w Intersporcie).
;)
Niezależnie od koloru czy odcieni szarości, Pan zadaje egzystencjalne pytanie "czemu nie?"
Dzięki za komentarze! Mnie też w zasadzie się bardziej kolor podoba ;)
A ja był czarno-białe wolał lecz z mocniejszym kontrastem.
Trochę za szeroki kadr. Ja bym podszedł bliżej albo chociaż użył dłuższego szkła.
Ja bym to widział tak:
Niestety o pochodzeniu bliżej nie było mowy - dzieliła nas szeroka jezdnia, i tak robiłam zdjęcie z pasa dla rowerów (wypatrzone podczas jazdy) i sporo kadrowałam. Ale zgodzę się, że można by spróbować jeszcze ciaśniej. Zaproponujesz, jak według Ciebie to powinno wyglądać?
Też dobrze, chociaż nie wiem, czy nie za mocne te kontrasty dla mnie.
Kolorowe ma zdecydowanie lepszy klimat - szczególnie, że kolory są smacznie przygaszone :)
Sprzedawca pomyślał, że jest ładna pogoda to może posiedzi sobie na słońcu i tam poczeka na klientów, a napis na ścianie mu przytakuje "czemu nie?" :wink:
Nie mam ostatnio czasu na focenie, ale aparat mam zawsze ze sobą, to czasami coś pstryknę. Dzisiaj kilka łódzkich widoczków.
Prosiłabym też o radę w kwestii obróbki pierwszego ze zdjęć: dałoby się jakoś poprawić jego czytelność?
94.
Załącznik 114862
95.
Załącznik 114863
96.
Załącznik 114864
Specjalnie się nie zam się na obróbce, może wersja czarno-biała z niewielką winietą.
Pozdrawiam.
a co z 94 już zrobiłaś jak można spytać
mnie osobiście bardzo się podoba - lubię takie Klimaty - nie przesadzone a jednak IMO dosadne :) i mroczne
Jakby lepiej, tylko teraz to drzewo trochę się świeci ;-)
A dziękuję. Nic szczególnego nie robiłam, podstawowa obróbka - pociągnięcie cieni i świateł, trochę kontrastu i clarity. Tylko już na starcie scena była strasznie kontrastowa i jedynym dobrym wyjściem byłby hdr, ale nie miałam ze sobą statywu.
Oj fajne to 94, fajne!
Bardzo dziękuję wszystkim za komentarze! Może jakaś krytyka? ;)
A po co, zdjęcia fajne. Pozdrawiam.
dawaj następne to może i krytyka z kąta wyjdzie :-P
poczekam ;)
Może tak? :)
Zawsze staram się, żeby były proste, ale nie zawsze mi wychodzi ;) Jeśli chodzi o to ostatnie, to im bardziej starałam się je wyprostować, tym bardziej krzywe się stawało, więc uznałam, że musi tak zostać :P
Zdecydowanie lepiej. A jak osiągnąłeś taki efekt? Bo mnie już skali w suwaczkach zabrakło, żeby zmniejszyć kontrast...
I w tym pierwszym znowu za szeroki kadr. Niebo jest nieciekawe, pozbyłbym się go bez skrupułów, nawet obcinając część drzewa.
"Dzień bez zdjęcia - dniem straconym."
Kolor czy czerń i biel? a może jeszcze jakoś inaczej?Załącznik 115432
97a.
Załącznik 115430
97b.
Załącznik 115431
kolor zdecydowanie - kobiety mają torebki a w nich aparaty a facet to ma conajwyżej drobne w kieszeni : / - to odnośnie tego że nie mam nigdy przy sobie pstrykadła jak trzeba ; )
Ja też głosuję za nie kolorem.
Pozdr
Ja też za BW :grin: