Grześ, dodaj trochę niebieskiego nieba i będzie super. :wink:
Wersja do druku
Grześ, dodaj trochę niebieskiego nieba i będzie super. :wink:
No lubię jesień w każdej postaci i nic na to nie poradzę, a skoro już tu trafiłam to może też coś wrzucę do kompletu ;)
Chyba jednak nie wrzucę, bo zapomniałam jak się tu wstawia fotki :-P
wystarczy andtorze2:)
rzeczywiście nie wyłapałem kompletnie treści zawartej na zdjęciach...pewnie większość oglądających wyłapała...cóż, mi to się nie udało...
Nie wiem czy ma rację i czy zarejestrowałeś taki obraz jak zastałeś, ale zwalmy to na "bardzo małą" rozpiętość tonalną E-M5 (przepalenia na foto nr.1)
Druga rzecz, czy warto rejestrować obraz taki jak się zastało (dokumentacyjne zdjęcie, na pewno są dobre do kronik policyjnych), czy taki jaki chcemy aby wyglądał, przekazać innym nasz odbiór ?
Wszak fotograf to w jakimś stopniu Artysta ?, a Artyście więcej można, no chyba, że chcesz być li tylko dokumentalistą...
To ja też pokażę mój taki oklepany jesienny kadr :)
Proszę kurs kol Saboora :grin:
https://www.youtube.com/watch?v=nJUiZfDotcA
och.... ach.... normalnie siem wzruszyła Twoją troskliwością.... zara zacznem się uczyć. nie wiem tylko czy mój mózg podoła :-P kłaniam się nisko i dygam w podzięce :mrgreen:
No to zaczynam próbę wstawiania jesieni do wątku. Zobaczę ile wyniosłam z kursu Saboora :grin:
pójdę po najmniejszej linii oporu bo cosik ostatnio lenistwo się we mnie wprowadziło ;)
Załącznik 159443 Załącznik 159441 Załącznik 159442 Załącznik 159440 Załącznik 159439
A teraz próba generalna i wstawianie. Ciekawe czy mi się udało wstawić?
Ha! no to wychodzi na to, że mi się coś w końcu udało :wink:
Ale dostałam pstryczka w nos..... normalnie oblałam się rumieńcem i do rana czuję, ze mi nie zejdzie. Kurcze.... forum filatelistyczne.... oplułam monitor z wrażenia :-P spróbuję zatem edytować te znaczki, ale szczerze mówiąc 1000 na dłuższym nie robię prawie nigdy, bo na innych portalach oczekują mniejszych z ograniczeniami KB więc standardowo zapisuję, a to akurat stare foty z folderu z miniaturami. Jak znajdę większe albo uda mi się kiedykolwiek znaleźć ich oryginały to zrobię większą miniaturkę, ale w moim bałaganie ciężko czegokolwiek się doszukać :lol:
Oj tam, tu chyba większość ma monitory w rozdzielczości FHD czyli 1920 x 1024 pix lub większe. Także rozmiar 680 x 510 pix zaczyna przypominać znaczek na takim monitorze.
Już nie edytuj tylko następne wstaw nieco większe i nie chodzi tu o tzw. pstryczek w nos tylko dobrą radę..mz.
to się cieszę, że tak odbierasz.
Co do wielkości fotek jeszcze, nie przekraczaj wagi 1 MB (jak przekracza to forum z automatu kompresuje jednocześnie pogarsza jakość) na zdjęcie i rozmiaru tak góra 1200 pix dłuższy bok. Chyba, że to zdjęcie panoramiczne to można się pokusić o większy rozmiar.
Miło to słyszeć, zwłaszcza, że ta fotka akurat stanowi okładkę jednego z tomików poezji. Dzięki serdeczne i również pozdrawiam :)
andtor2
"to się cieszę, że tak odbierasz.
Co do wielkości fotek jeszcze, nie przekraczaj wagi 1 MB (jak przekracza to forum z automatu kompresuje jednocześnie pogarsza jakość) na zdjęcie i rozmiaru tak góra 1200 pix dłuższy bok. Chyba, że to zdjęcie panoramiczne to można się pokusić o większy rozmiar. "
Nie potrafię w jednym poście cytować dwóch wypowiedzi, a nawet nie wiem czy to możliwe, więc wstawiam w cudzysłów i odpowiadam.
Nie zamieszczam w sieci nigdy takich dużych plików. Korzystam z innych portali i zbyt często takie pliki są wykorzystywane przez dziwaczne strony do produkcji np nadruków na siatkach czy kubkach czy jeszcze nie wiadomo czego. Im lżejszy i mniejszy tym bezpieczniejszy. Taka jest w necie zasada, bo potem szukaj wiatru w polu na tych wszystkich angielskojęzycznych stronach..... Na zimne trzeba dmuchać. Pozdrawiam :)
no to jeszcze trochę inne jesiennienie.... malowane na wodzie znaczy się :mrgreen: (żebym nie zapomniała jak się wstawia foty) :-P
Załącznik 159480 Załącznik 159481 Załącznik 159484 Załącznik 159482 Załącznik 159483
Załącznik 159487 Pozdrawiam..:-)
Załącznik 159495Załącznik 159496Załącznik 159497 Z jesiennego spaceru z wnuczką
To pierwsze z wnuczką mnie urzekło. Piekna taka ciepła jesień kiedy można w krótkim rekawku połazić :)
I te "wodne" i te Twoje qwert - świetne.
Pozdawiam.
Dzięki serdeczne i miłego dnia życzę.
No i dokładam "cuś" innego jesiennego :wink:
Pozdrawiam :)
Załącznik 159531 Załącznik 159532 Załącznik 159534 Załącznik 159533
I ja mam jesienne foto :-)
Słońca ogólnie brak, ale jak ma się fart, to nieraz wychodzi. Ogólnie ponuro ostatnio.
Załącznik 159535
A też coś grzebnąłem...
Załącznik 159538
Załącznik 159539 Jesień inaczej
Jarmana, wszystkie trzy wrzutki znakomite, zwłaszcza ta z mazajami ;)
qwert, też fajoskie...