Y66 - fajne nastrojowe zdjęcie. Bardzo mi się podobają kolory, które uzyskałeś. :grin:
Wersja do druku
Y66 - fajne nastrojowe zdjęcie. Bardzo mi się podobają kolory, które uzyskałeś. :grin:
Dzieki :)
mam inne kadry ale tam jest ciasno, wszystko zbędne blisko, wg mnie najlepszy kadr jaki w tym momencie mogłem zrobić by jak najczyściej było i zachować klimat miejsca,to ten, no i zależało mi na trawie z pierwszego planu, bardzo mi się spodobała...
Y63, Y64 podobaja sie :-)
Y66 bardzo ładne. Nic dodać, nic ująć :-)
Trzeba się tam bedzie wybrać, ale jak pomyślę, że Reks wodę zobaczy to... :D
Dzięki za wpisy, woda powoli zamarza, pierwsze zimowe foty tego roku w końcu popełniłem. Oczywiście stałe miejsce...
Y67
Y68
Y69.
Y70
Y70 mysle, ze najlepsza :-)
A Y68 też piękne :)
68 i 70 świetne.:grin:
dzięki Panowie za pozytywny odbiór... :D
Y70 najlepsze, a swoją drogą tu jest podobne (nr 552) ;)
https://forum.olympusclub.pl/threads...l=1#post883368
:) Faktycznie. Tyle że trochę daleko by na wschód słonka wyskoczyć i do roboty zdążyć...
Mam jeszcze takie kadry, pokażę by nieco tym, którzy miejsca nie znają pokazać jak tam jest i czemu pewne kadry tak a nie inaczej robię. I jeszcze coś z ptakami (słabo je widać ale są) i spacerowiczem, szkoda że dziś wędkarze podjechali dopiero kiedy ja musiałem już wracać. Coś ostatnio na nich nie trafiam na Żabich Dołach.
Y71
Y72
Y73
Y74
Wszystkie kadry bardzo fajne, takie pełne natury. A co do pory samego focenia, to masz rację. Są takie okresy w roku w czasie których nie ma szans na zrobienie ładnej foty o poranku i zdążenie do pracy. Wiem coś o tym:grin:.
Ja nie narzekam, choć dziś musiałem zwijać się nim słonko zaczęło oświetlać drzewa. Mam nadzieję, że niedzielny poranek będzie ładny, Pojechałbym bym w inne miejsce bo zanudzę Was pokazując ciągle Żabie Doły.
To nie jest kwestia narzekania, pory roku i natury się nie zatrzyma. Ja też b. lubię ranne kadry ze świtem i często tak bywało, że szłem do pracy przed"zjawiskiem" lub z niej wychodziłem gdy już było po:wink:.
67-69 - czyste kadry, bardzo ładna wrzutka. Z poprzednich zauroczyło mnie 62. - ta tajemnicza faktura wody i tonacja, no i również czystość kadru.
Te wszystkie z większą ilością drzew już mniej moja bajka.
Y72 miodzio :-)
-14, mgła ale pojechałem... sam... nikomu nie chciało się rano na taki mrozik wychodzić,
Y75
Y76
Wieża genialna :)
A ja przed chwilą wieżę oglądałem na ekranie OM-D :D
Dla mnie super,lubię takie zimowe rzeczne klimaty,świetnie je oddałeś.Cytat:
Dzięki :) za wpisy. @sedge, to nie rzeka, to mały staw na Żabich Dołach.
Ja to widzę jak zakole rzeki,na stawach się nie znam:wink:, pasjonuję się wędkarstwem muchowym,stąd to zboczenie,dla mnie woda to coś co płynie,to rzeka,no może być też potok,strumyk,byleby tam występował; salmo trutha morpha fario-pstrąg potokowy.:lol:
Ale te Żabie Doły w Twoim obiektywie zyskały inny charakter, przynajmniej w moich oczach:mrgreen:
Pozdrawiam
Nie mam rzeki dużej blisko niestety, Jest Bytomka ale to do niedawna bardziej ściek był niż rzeka...
Dawno nad rzekami nie byłem to się nie wypowiem, jedyne jakie fociłem to górskie strumienie ale tam na szczęście woda czysta jest(o tych wyższych partiach gór piszę)
A na dziś taki Śląski obrazek,
Y77
Y67, 71 i 75 super.
Y75 - warto było się zwlec...
A ja mam w głowie taki obrazek: Całonocna jazda samochodem na południe, dzieci śpią, wschodzi słońce i wiemy, że jesteśmy bliżej niż dalej. W Trójce leci kawałek:
http://www.youtube.com/watch?v=UFtiurXEgaQ
Wjeżdżamy na Śląsk przy tym kawałku i wschodzącym słońcu, a za oknem industrialny krajobraz w pomarańczowym kolorze. Za każdym razem jak słyszę ten kawałek, przypomina mi się tamten poranek i obraz. Pozytywnie bardzo. Żałuję, że nie zrobiłam zdjęcia tych kominów (czy jak to się zwie, te takie pękato-wklęsłe wielkie kominiska na Śląsku).
Dzięki moi drodzy, cieszę sie że Wieża się spodobała, warto było zmarznąć :)
---------- Post dodany o 19:23 ---------- Poprzedni post był o 19:12 ----------
Oj ma, czasem nawet przez okno jest na co popatrzeć ( wybaczcie przepały, pierwsze to jedno z pierwszych moich zdjęć zrobionych pierwszą lustrzanką)
Y78
Y79
Y79 oczywiście :)
Chętnie bym zobaczyła taki widoczek z tymi kominami grubymi (chyba huty takie mają, nie wiem czy akurat w okolicach Bytumia takie są). Pewnie jeszcze będę miała okazję.
Krajobraz industrialny ma swój urok. Na Śląsku jest to tak naturalne, jak dźwigi stoczniowe w Gdańsku. Nie samymi widoczkami przyrody człowiek żyje :D
W Bytomiu też się coś znajdzie. Tak po prawdzie w wielu przypadkach to nie są kominy. Np. w hutach to są "chłodnie" do wody :) Gorąca woda np. z walcowni jest tłoczona na samą górę takiego "komina" i następnie spływa systemem półek/tarasów dzięki czemu się chłodzi i może z powrotem wrócić do obiegu. A te wielkie kłęby dymu to nic innego jak para wodna :)
A znajdzie się, choć coraz mniej mamy takich widoków
Y80 Elektrociepłownia Szombierki, nieczynna już
Y81 od środka
Y82 "Matrix"
Oooo... aleś teraz wyjechał... :shock: ;)
no co Ty, na szybko ino coś wciepłem,