Jesttotu:https://forum.olympusclub.pl/threads...OlyTalib/page4
Wersja do druku
Wątek trochę zardzewiał. Coś ostatnio nie mam pomysłu na zdjęcia a i po imprezach plenerowych chodzić się nie chce...
Ale dzisiaj mnie wieczorem naszło i taką fotkę zrobiłem z okna... Kolor czy B&W ?
Proszę klikać po większe.
Załącznik 67543Załącznik 67542
A tu jeszcze jedno starsze - fotografia polna :mrgreen:
Załącznik 67544
Dywanik swietny :-)
Kolorowe lepsze. Łączka jakoś mnie nie poruszyła - może nie dostrzegam czegoś co widzą koledzy?
dla mnie też kolorowa jabłonka lepsza
a dywanik fajny głównie za kolor ;)
Fajne to z jabłonką. Zieleń ma szlachetny kolor, ale - teoretycznie - to chyba BW ma większy potencjał. Piszę "teoretycznie" bo chyba by trzeba mocniej pokombinować w mocniejszym przyciemnieniem - ale zarazem kontrast między drzewem a trawą powinien być wtedy utrzymany na wyrazistym poziomie i owoce jeszcze bardziej wypunktowane. Ze względu na dużą ilość małych elementów to może być strasznie upierdliwe - jeśli w ogóle warte wysiłku. W sumie aktualna wersja BW też fajna, chyba ją wolę od zielonej, jest bardziej niewymuszona i naturalna.
BW jest trochę niesamowite i moim zdaniem ciekawsze.
Chyba czarnobiałe, bo się zamaskował krawężnik i jest jak pisze Nevra.
Dziękuje wszystkim za ostatnie odwiedziny a szczególnie za komentarze.
Dzisiaj kilka fotek z poprzedniego tygodnia, który razem z synami spędziłem na Kaszubach między innymi na łowieniu ryb:wink: No całe 3 płotki udało się wyciągnąć ale radocha była:grin:
Załącznik 68479Załącznik 68480Załącznik 68475Załącznik 68474Załącznik 68476Załącznik 68477Załącznik 68473
Ja też, ja też - od 1 września będę na kaszubach :)
To na zachętę przed długą podróżą taka panoramka:)
Miejscowość Gołubie koło Kościerzyny
Załącznik 68499
Polecam wieżę widokową w Wieżycy. I ogólnie piękne okolice, warto pochodzić/pojeździć po polnych drogach - cudne widoki. I jest tak jak lubisz, górki, góreczki i fałdki :wink:
Szymbarku i słynnego domu na głowie nie polecam, tłumy ludzi i wyciąganie kasy.
Bardzo fajne prace. Z ostatniej wrzutki najbardziej mi się podobają zdjęcia nr 1 i 6 ale wszystkie sa klimatyczne i takie uspokajające. Widac, że spędziliście fajnie tam czas.
Jeszcze trochę zdjęć z Kaszub. Tym razem parowozownia w Kościerzynie.
Wszystkim którzy obejrzeli ostatnią wrzutkę i komentowali bardzo dziękuję. Ostatnio miałem jakiegoś doła fotograficznego, nawet DiTLa jednego ominąłem. Na szczęście przeszło, znów mam zapał do focenia no i jesień się zbliża, najlepsza pora dla fotografów widoczkowo-kiczykowych takich jak ja :wink: Wschody, mgiełki, kolorki:mrgreen:
Koniec o pierdołach teraz zdjęcia z tematami wagi ciężkiej:wink:
Załącznik 68568Załącznik 68563Załącznik 68564Załącznik 68565Załącznik 68566Załącznik 68567Załącznik 68569
Dwójeczka i ostatnie to wołanie o pomstę do nieba. Na zarządzających tymi maszynami , to ż zanim oni znajdą na nie pieniądze , rdza je zeżre ze szczętem...
Podoba mi się pomysł z okienkiem.
Swietna wrzuta.dwójeczka jak dla mnie super.a do czwóreczki mam tez patent-cos jak BIOMECHANIKA.super.pozdrawiam
Ostatnia wrzutka świetna w całości. Pięknie pokazana parowozownia - cmentarzysko kolejowe. Poprzednia seria z łowienia też niezła, pierwsze świetne, ostatnie nie pasuje do serii.
Adambieg czwóreczka z ostatniej wrzutki naj. To na pewno była parowozownia a nie złomownia? W strasznym stanie są te maszyny.
Parowozownia niestety , Romek nie złomownia . Przejeżdżam dość często obok a byłem tam ze 2-3 lata temu . Taka fajna salonka stała z pluszowymi obiciami ale foty mi gdzieś wcięło.
Adam , fajne zdjęcia ( a masz tą sal0onkę o której piszę ? )
W Kościerzynie z tego co wiem jest kilka lokomotyw na chodzie, do ich kabin nie można się dostać. Część to już tylko otrzymuje kolejne warstwy farby. Ta na czwartym zdjęciu była przygotowywana do odmalowania - farba zdarta a to co widać to rdzawy nalot na wyczyszczonej stali. Nie jest chyba tak źle. W tej samej szopie był również odnawiany wagon.
Salonki o której wspomniał yac niestety nie kojarzę, może to ten odnawiany na zdjęciu poniżej?
Załącznik 68695
W tej okolicy polecam Wdzydze Kiszewskie z fajnym skansenem oraz całe jezioro Wdzydzkie z pięknymi wyspami i czystą wodą. Szczególnie polecam wędkarzom i smakoszom ryb. Ryby z tego jeziora wyjątkowo smakują. Czysta woda robi swoje.
Relacja z parowozowni bardzo mi się podoba. :grin: Szczególnie przypadły mi do gustu dwójka i trójka.
Obraz nędzy i rozpaczy, taka jest dbałość o świadectwa techniki.
Dobrze, że przynajmniej na fotkach zostają utrwalone.
ostatni pociąg smutny ale zdjęcie bardzo mi się podoba, cała seria z pomysłem :) pzdr
Znów prawie miesiąc minął, leń ze mnie. Dziękuję wszystkim za liczne odwiedziny i wpisy:)
W ciągu ostatnich kilku tygodni łaziłem trochę nad brzegiem Wisły, która jak wiadomo osiągnęła jeden z najniższych poziomów wody. Ma to też swoje dobre strony, powstały piękne piaszczyste łachy:grin: tak ogromnych jeszcze na Wiśle w okolicach Bydgoszczy nie widziałem.
1.Załącznik 70219 2.Załącznik 70220 3.Załącznik 70221 4.Załącznik 70222 5.Załącznik 70223
6.Załącznik 70225 7.Załącznik 70226 8.Załącznik 70224
1 - korzenie jak namorzyny
3 - piękne odbicie
4 - jak plaża nad morzem
8 - jak Hel
Kapitalnie Ci to wyszło :)
a mi 2, zwlaszcza te slady, jak by ktos rowerem na skroty:)
Widzę, że nasza Wisełka wszędzie podobna. Uwielbiam te krajobrazy niskostanowe.
bufetowa, apz, Bodzip, Mr_Crowley, Muminek, dziękuje za miłe słowa. Dorzucam jeszcze trochę wiślanych klimatów.
1. Załącznik 70445 2.Załącznik 70446 3.Załącznik 70447 4.Załącznik 70444
Na zdjęciu nr 4 łacha która po prostu się zapadła pod naporem zmiennego nurtu Wisły. Z łachami nie ma żartów:wink:
Nie masz misia, buuuuu
ale masz tropy :mrgreen:
z ostatnich dwójeczka fajna :)
Zdjecie łachy doskonałe! Całość fotek interesująca.