-
Odp: Macro - praca zbiorowa
Cytat:
Zamieszczone przez
Ola_Olga
Dzisiejsze pstryki.
Zamieszczać swoje zdjęcia bezpośrednio pod perfekcyjnymi fotkami Pamaru to akt odwagi, albo ...:grin:
Ale co tam - w oczekiwaniu na MZD 60 mm - jest co jest.
A czemu sie wstydzisz, jest ok. A bardzo mi do gustu przypadła ostatnia fotka.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Ola_Olga
Dzisiejsze pstryki.
Zamieszczać swoje zdjęcia bezpośrednio pod perfekcyjnymi fotkami Pamaru to akt odwagi, albo ...:grin:
Kochana Olu_Olgo, jeśli uważasz moje fotki za perfekcyjne to uwierz, daaaleeeko im do nich. :D Co prawda cieszę się i dziękuję ale jednocześnie polecam http://1x.com/photos/macro
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Aż taka wstydliwa nie jestem, po prostu ciągle walczę z GO i wiem, że idealne nie są.
---------- Post dodany o 20:57 ---------- Poprzedni post był o 20:54 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
pamaru
Kochana Olu_Olgo
:lol: Jak miło...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Ola_Olga
Aż taka wstydliwa nie jestem, po prostu ciągle walczę z GO i wiem, że idealne nie są.
chcesz prawdziwie powalczyć z GO ? poczytaj o stackowaniu. To jest jazda na full :)
-
Ola Olga - ulga mnie ogarnęła :grin:... nie musisz się wstydzić, masz się czym pochwalić, naprawdę.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
poczytaj o stackowaniu. To jest jazda na full :)
Poczytam na pewno.
---------- Post dodany o 21:37 ---------- Poprzedni post był o 21:35 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
lisiajamka1
Ola Olga - ulga mnie ogarnęła :grin:... nie musisz się wstydzić, masz się czym pochwalić, naprawdę.
Bardzo Ci dziękuję.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
pamaru
Kochana Olu_Olgo, jeśli uważasz moje fotki za perfekcyjne to uwierz, daaaleeeko im do nich. :D Co prawda cieszę się i dziękuję ale jednocześnie polecam
http://1x.com/photos/macro
no to dałeś teraz do oglądania:shock:. Ładnie się to patrzy, ale gdyby nie te dzisiejsze techniki (stackowanie) i komputery to by ich nie było.
Ola Olga - ostatnie chyba najlepsze. dzięki temu oświetleniu z lewej wygląda jak solista na scenie oświetlony tylko szperaczem (może tekla ze skrzypcami:mrgreen:)
Walcz tak dalej z GO i próbuj różnego światła. no i odważnie do przodu, pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
abir
no to dałeś teraz do oglądania:shock:. Ładnie się to patrzy, ale gdyby nie te dzisiejsze techniki (stackowanie) i komputery to by ich nie było.
Zgadza się. Tam wszytko jest nie realnie wręcz perfekcyjnie pokazane, kolory urywają głowę a kadry otwierają jeszcze szerzej oczy. Czysta wręcz abstrakcja. Pomijam, że zfotoszopowane tam jest ostro wszystko, Ale za to jak ktoś lubi ten micro świat to uczta dla oka, że hej. ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Ola_Olga
Dzisiejsze pstryki.
dla mnie najbardziejsza jest muffa .... ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
A mnie obie pajęcze.
-
1 załącznik(ów)
Ola_Olga, otwórz szerzej szufladę i wrzuć więcej :mrgreen: Ja se kiedyś takiego pancernika strzeliłem:
Załącznik 69014
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
Ola_Olga, otwórz szerzej szufladę i wrzuć więcej :mrgreen:
Pancernik fajny!
W szufladzie owszem jest trochę, ale wolę wrzucać nowe. Na te stare już się tyle napatrzyłam, że żadne mi się nie podoba.
Czas na fotki mam tylko w weekend, a dzisiaj deszcz mnie pogonił.
Ciesze się, że fotki się podobały, Sebu$, apz, abir - dziękuję.
-
2 załącznik(ów)
-
1 załącznik(ów)
-
-
no pięknie pięknie .
Wysłane z mojego HTC Desire S za pomocą Tapatalk
-
Wygląda jak wagon kolejowy pomalowany przez szalonego graficiarza :mrgreen:
-
1 załącznik(ów)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
hegran
Sobotnie spotkanie.
świetna fotka :)
---------- Post dodany o 22:19 ---------- Poprzedni post był o 22:16 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Moominek
fajny ten "odkopany" motylek ... ;)
-
40-150R @150mm, F22 + Raynox DCR-250
-
1 załącznik(ów)
-
Troche ostre swiatlo ale ogolnie calkiem przyjemna ta mucha :)
pozdro
-
1 załącznik(ów)
Załącznik 69732Robak/pijak :grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
pamaru
40-150R @150mm, F22 + Raynox DCR-250
Świetne, ciągle szukam jakichś konkretnych zdjęć robionych tym szkłem bo może je kupię i w końcu jest coś co ma sens.
-
1 załącznik(ów)
Pierwsza próba stacku (raczej próba CombineZP czy i jak działa) - niestety z ręki, acz efekt raczej zachęcający.
https://forum.olympusclub.pl/attachm...9&d=1347108101
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Moominek
Pierwsza próba stacku (raczej próba CombineZP czy i jak działa) - niestety z ręki, acz efekt raczej zachęcający.
Bardzo zachęcający. Pajęczak wyszedł super :)
-
@Moominek: a po co przyslona az 22? Jak stackujesz to lepiej siada stack zrobiony przy uzyciu mniejszych wartosci przyslon.
Z ilu wogole skladanke robiles? Bo przy tej przyslonie mozna smialo 1, 2 klatkami ogarnac taki rozklad GO dla tego obiektu.
pozdro
-
Combine ZP dobry programik, porównywalny z komercyjnymi.
Do stacków polecam szynę do macro, wówczas można sobie postackować do klikunastu zdjęć.
-
choroba, nic nie wiem o tym stackowaniu, ale temat coraz bardziej mnie kręci i w wolnej chwili zacznę czytać o tym. Na początku dowiem się pewnie jakie mam braki w sprzęcie i ile one kosztują:mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
@Moominek: a po co przyslona az 22? Jak stackujesz to lepiej siada stack zrobiony przy uzyciu mniejszych wartosci przyslon.
Z ilu wogole skladanke robiles? Bo przy tej przyslonie mozna smialo 1, 2 klatkami ogarnac taki rozklad GO dla tego obiektu.
pozdro
Prawie zgadłeś - tylko 3 klatki ;) Chciałem spróbować co z tego wyjdzie, ot tak, z ręki, do tego chciałem zobaczyć czy program poradzi sobie z przesunięciami kadru (i zapewne też z lekkim pochyleniem/obrotem). No i względnie mu się to udało. Tak naprawdę to nie f/22 (korekta o 2EV którą robi body-obiektyw przy odwzorowaniu 1:1 (tam może było mniejsze, nie pamiętam), z powodów z linka który podałem) ale oczywiście, lepiej dajmy na to f/8 i np. 10 klatek, ale do tego to raczej statyw plus sanki. Chciałem po prostu zobaczyć czy warto zainwestować - no i raczej warto.
---------- Post dodany o 20:30 ---------- Poprzedni post był o 20:29 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
abir
choroba, nic nie wiem o tym stackowaniu, ale temat coraz bardziej mnie kręci i w wolnej chwili zacznę czytać o tym. Na początku dowiem się pewnie jakie mam braki w sprzęcie i ile one kosztują:mrgreen:
Braki w sprzęcie raczej żadne, no chyba że takie jak moje, czyli porządny statyw i sanki nastawcze.
-
1 załącznik(ów)
-
1 załącznik(ów)
Jedzonko z biedronki :grin:
-
1 załącznik(ów)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Chryzogon
Ucieczka.
czy to jakiś rodzaj kolorowego pluskwiaka?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
abir
.... a może to barwy wojenne ? ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Sebu$
.... a może to barwy wojenne ? ;)
tak trochę to wygląda, jak pędzelkiem malowane. Kamuflarz to chyba nie jest bo na zielonym to i ślepa kura go znajdzie:grin:. ale fajny, ja widziałem takie zwykłe, szare, a ten to farbowany:mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
abir
Tak. Strojnica włoska.
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
myzsa
Tak. Strojnica włoska.
-
jak strojnica, to wiadomo teraz czemu taka kolorowa. ale barwy to mało włoskie:grin:
-
1 załącznik(ów)
Tym razem na odmianę modraszek z małą GO i na słitaśnie
https://forum.olympusclub.pl/attachm...9&d=1349016120
-
Ładne to. :D Choć fakt, go mała. Ale czy zawsze musi być na max przymknięte?
Jaka jest granica między ''słitaśnie'' a nie słitaśnie? Czy kończy się w momencie gdy kontrast i kolory zostają wyprane i wygląda mdło czy jak? :D :mrgreen: